Vaření

Sladké pečení s olivovým olejem

Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví. Stačí, když ve svých oblíbených receptech vyměníte máslo za olivový olej v poměru 3:4. Na chuti nepoznáte žádný rozdíl, těsto bude vláčnější a díky unikátním vlastnostem olivového oleje bude celý dezert zdravější.

Přemýšlíte, jaký olej na pečení použít? Vsaďte na Minerva Extra panenský olivový olej. Vyrábí se výhradně lisováním za studena, díky kterému si zachovává vynikající aroma. Je neocenitelným pokladem, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Má vynikající chuť čerstvých oliv s příjemným aromatem a velice nízkou kyselost. Kromě lahodné chuti dodává tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení.

Tip pro Vás!  Vyzkoušejte Cupcakes s olivovým olejem Minerva

Počet porcí: 12

olej1Ingredience na cupcakes:

  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 120 ml Minerva Extra panenského olivového oleje
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 180 g polohrubé mouky
  • ½  prášku na pečení
  • 1 lžičku vanilkové esence


Ingredience na krém:

  • 400 g smetanového Mascarpone
  • 120 ml smetany na vaření
  • 200 g poctivé malinové marmelády


Dále potřebujete:

  • 2 mísy
  • ruční šlehač
  • plech nebo silikonové formičky
  • papírové košíčky
  • zdobicí sáček se špičkou
  • mísu na výrobu krému


Postup:

Cupcakes:
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse krátce prošlehejte ručním šlehačem vejce s cukrem.  Přidejte smetanu a olivový olej a šlehejte až do úplného propojení.  V druhé míse promíchejte zbytek suchých ingrediencí, poté obě směsi smíchejte. Vznikne vám hladké řidší těsto, kterým do 2/3 naplníte formičky vyplněné papírovými košíčky. Pečte 20 minut při 170 °C.

Upečené cupcakes nechte zchladnout. Poté vyjměte z plechu. Po úplném vychladnutí zdobte krémem a ovocem.
Krém:
Smetanu a marmeládu pečlivě spojte ručním šlehačem.  Šlehač snižte na nejnižší otáčky a přidejte Mascarpone. Krátce prošlehejte do úplného propojení surovin.  Do připraveného zdobicího sáčku vložte krém a nazdobte cupcakes.

Zdobit můžete podle své fantazie. Vyzkoušejte například čerstvé ovoce a mátu, které vaším cupcakes dodají tu správnou eleganci.

 

olej

   
14.07.2016 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [3] RybkaL [*]

    Peču, ale nikdy jsem nepoužívala na pečení olivový olej a ani mě to neláká Sml80

    superkarma: 0 14.07.2016, 20:04:38
  2. [2] Andreadornova [*]

    Dobrá inspirace

    superkarma: 0 14.07.2016, 09:59:00
  3. [1] bobani [*]

    nepeču

    superkarma: 0 14.07.2016, 08:53:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme