Vaření

Skvělé grilování s Hellmann‘s dipy

hellmansKe sluncem zalitým dnům patří neodmyslitelně grilování - příjemné chvíle strávené s vašimi blízkými na zahradě, kde si společně pochutnáváte na grilovaných pochoutkách podávaných s bohatým výběrem omáček a dipů.

Tak na nic nečekejte a nažhavte gril...

Správným postupem při grilování lze dosáhnout toho, aby byl pokrm zdravější než při smažení. Nikdy nedovolte, aby docházelo k přímému styku masa s plameny a nežádoucí je i následné odkapávání tuku na rozžhavené uhlí. Odkapaný tuk se může při vysoké teplotě vznítit a také se může rozkládat a nebezpečné zplodiny, které pak stoupají směrem nahoru a usazují se na grilované potravině.
Vždy je třeba dbát na to, aby maso bylo dostatečně tepelně zpracované, tedy aby nebylo napůl syrové. Z takto upraveného masa by neměla vytékat krvavá nebo narůžovělá šťáva, jinak je maso málo propečené. Grilované maso musí mít uvnitř teplotu alespoň 72° C po dobu 10 minut - jedině to zajistí hellmansochranu před případným onemocněním bakteriálního, případně parazitárního původu.
Jedním ze způsobů, jak vylepšit grilované pokrmy můžou být dipy. Servírovat můžete několik druhů dipů zároveň. Jejich příprava je velice snadná a rychlá, během pár minut připravíte i několik dipů najednou.

Tipy na dipy

Vyzkoušejte třeba dip z modrého sýra. Stačí vám jednoduchá kombinace tatarské omáčky Hellmann's, strouhané nivy a sekané pažitky. „Tento dip je vhodný k červeným masům nebo k namáčení syrové zeleniny - mrkev, celerová nať atd.,“ radí šéfkuchař Michal Nikodem, autor zde doporučovaných dipů.

hellmansK pečené zelenině, rybě nebo ke grilovanému pečivu Michal Nikodem doporučuje dip s olivami. Najemno nasekané olivy, smícháte s tatarskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Nakonec vše stačí jemně dochutit octem, solí, pepřem a nasekanou bylinkou.

Určitě vyzkoušejte i dip z cizrny. „Tento atraktivní dip je výborný s čerstvou nebo pečenou zeleninou a křupavým pečivem,“ říká šéfkuchař Nikodem. Do mixeru dejte cizrnu, majonézu, olej, orestovanou cibulku, citrónovou šťávu a špetku soli a důkladně rozmixujeme na jemnou pastu. Dip zlehka dochuťte solí a pepřem.

Více inspirace najdete na stránkách www.skutecnachut.cz

   
19.07.2010 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [3] hubajda [*]

    dasad — #2 aj my mame radi

    superkarma: 0 15.11.2012, 01:27:21
  2. [2] dasad [*]

    hellmansky mam rada a grilujeme porad, takze urcite vyzkousim

    1. na komentář reaguje hubajda — #3
    superkarma: 0 25.07.2010, 21:12:33
  3. avatar
    [1] peknaholka [*]

    No je to reklama na Hellmans, ale zdravější a chutnější varianta je zakysaná smetana plus ty přísady...a jeden navrch - tomatový dip- nasekaná sušená rajčata, lžíce kečupu, pálivá paprika a nadrobno nasekaná jarní cibulka, špetka soli, a samozřejmě kys.smetana nebo b.jogurt.

    superkarma: 0 21.07.2010, 16:27:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme