Vaření

Skořicové hvězdičky s karamelovým krémem

skořicové hvězdičky

Karamelový krém v jakémkoliv cukroví je zárukou úspěchu. Je přitom velice jednoduchý a když se vám podaří udělat ho více, můžete s ním naplnit třeba košíčky nebo slepit klasické linecké. Dnešní voňavé cukroví upekla naše čtenářka Jana.

Naše milá čtenářka Jana si založila vlastní facebookové stránky, kde sdílí recepty a fotografie jídel, které kouzlí ve své kuchyni. Inspiraci najdete TADY. Naposledy mě u Jany nadchnul recept na chutně vypadající vánoční cukroví. Protože karamelové krémy doma milujeme, tak už mám upečeno a čekají jen na naplnění.

Karamelový krém většinou dělám z karamelového Salka a másla, které společně vyšlehám. Nápad s rozpuštěnými bonbony je pro mě novinkou a tak ráda zkusím.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • 180 g změklé Hery
  • 3 žloutky

Krém

  • 75 ml šlehačky
  • 90 g Toffo bonbonů
  • 50 g změklého másla

Postup

Z mouky, cukru, skořice, změklé Hery a žloutků zpracujeme těsto. Vytvarujeme z něj váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj hvězdičky, přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150-170 °C a upečeme dozlatova.

Ihned po upečení horká kolečka přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Krém
Bonbony zalijeme 75 ml šlehačky, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji s 50 g změklého másla (můžeme dát i více másla - já dala 70g).

Vychladlá kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a necháme v chladnu ztuhnout.

Hvězdičky můžeme ozdobit čokoládovou polevou, posypat skořicí nebo skořicovým cukrem. Já jsem ještě hotová kolečka ozdobila malou hvězdičkou z marcipánové hmoty.

Dobrou chuť přeje janasohlichova.

Čtěte také

   
14.12.2015 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [11] mismidka [*]

    Výborné cukroví, moc nám chutná Sml16. Vyzkoušela jsem, recept je jednoduchý, dá se použít i bez náplně (ale s ní chutná lépe Sml22)

    superkarma: 0 27.12.2015, 22:48:33
  2. avatar
    [10] RenataMor [*]

    hmmm, ty bych si dala

    superkarma: 0 14.12.2015, 22:26:26
  3. avatar
    [9] Eliana [*]

    paníliška — #5tak to rozhodně není, u nás to není, že cukroví poprvé vytáhneme na štědrý den, kdy to už nikdo nechce, ale průběžně na různých setkáních, při návštěvách a na návštěvySml16

    superkarma: 0 14.12.2015, 21:40:53
  4. avatar
    [8] paníliška [*]

    anina4 — #6 Díky.

    superkarma: 0 14.12.2015, 18:53:54
  5. [7] watermelon [*]

    Dělala jsem je asi před dvěma roky, ten krém je super, dávám ho teď do medových trubiček Sml16

    superkarma: 0 14.12.2015, 18:42:04
  6. [6] anina4 [*]

    paníliška — #5 já taky až těsně před vánocemmi plním, myslím,že nyní je ještě brzy

    1. na komentář reaguje paníliška — #8
    superkarma: 0 14.12.2015, 17:51:56
  7. avatar
    [5] paníliška [*]

    Eliana — #4 A není na plnění cukroví krémem brzy? Měla bych strach, aby se nezkazilo, sama plním až těsně před vánocemi.

    1. na komentář reaguje anina4 — #6
    2. na komentář reaguje Eliana — #9
    superkarma: 0 14.12.2015, 16:03:11
  8. avatar
    [4] Eliana [*]

    uff, dneska jsem upekla a naplnila konečně ty mokka kolečka od elly, udělala těsto na úlky a dělám marlenkové kostkySml24

    1. na komentář reaguje paníliška — #5
    superkarma: 0 14.12.2015, 14:52:52
  9. [3] Boros [*]

    bobani — #2 Vypadají a určitě i chutnají, ale to bude kalorická bomba, když jsou v náplni tofu bonbony...

    superkarma: 0 14.12.2015, 13:47:55
  10. [2] bobani [*]

    vypadají krásně

    1. na komentář reaguje Boros — #3
    superkarma: 0 14.12.2015, 13:43:35
  11. [1] manislava [*]

    Sml59Sml67

    superkarma: 0 14.12.2015, 04:33:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme