Reklama

skořicové hvězdičky

Karamelový krém v jakémkoliv cukroví je zárukou úspěchu. Je přitom velice jednoduchý a když se vám podaří udělat ho více, můžete s ním naplnit třeba košíčky nebo slepit klasické linecké. Dnešní voňavé cukroví upekla naše čtenářka Jana.

Naše milá čtenářka Jana si založila vlastní facebookové stránky, kde sdílí recepty a fotografie jídel, které kouzlí ve své kuchyni. Inspiraci najdete TADY. Naposledy mě u Jany nadchnul recept na chutně vypadající vánoční cukroví. Protože karamelové krémy doma milujeme, tak už mám upečeno a čekají jen na naplnění.

Karamelový krém většinou dělám z karamelového Salka a másla, které společně vyšlehám. Nápad s rozpuštěnými bonbony je pro mě novinkou a tak ráda zkusím.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • 180 g změklé Hery
  • 3 žloutky

Krém

  • 75 ml šlehačky
  • 90 g Toffo bonbonů
  • 50 g změklého másla

Postup

Z mouky, cukru, skořice, změklé Hery a žloutků zpracujeme těsto. Vytvarujeme z něj váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj hvězdičky, přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150-170 °C a upečeme dozlatova.

Ihned po upečení horká kolečka přeložíme na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Krém
Bonbony zalijeme 75 ml šlehačky, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji s 50 g změklého másla (můžeme dát i více másla - já dala 70g).

Vychladlá kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a necháme v chladnu ztuhnout.

Hvězdičky můžeme ozdobit čokoládovou polevou, posypat skořicí nebo skořicovým cukrem. Já jsem ještě hotová kolečka ozdobila malou hvězdičkou z marcipánové hmoty.

Dobrou chuť přeje janasohlichova.

Čtěte také