skořicové cupcakes

Na medovou tabuli jsem napekla hodně suchého cukroví. Pro milovníky krémového jsem proto vymyslela skvělé skořicové cupcakes. Inspirací mi byl náš dvorní včelař, od kterého už několik let bereme med. Novinkou v jeho sortimentu je pastovaný med se skořicí, kterému se nedá odolat. A přesně tomuto medu na míru jsou vymyšleny tyto dobrůtky.

Suroviny

1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka muškátového oříšku
špetka soli
1/2 hrnku podmáslí
4 lžíce měkkého másla
2 vejce
3/4 hrnku cukru krupice
1 lžíce pomerančové kůry

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl smícháme dohromady a důkladně promícháme. Máslo rozpustíme a vyšleháme s podmáslím. Nelekejte se, směs se může začít trochu „cuckovat“, ale půjde to rozšlehat a navíc, nemusí být úplně hladká.
Cukr vyšleháme s vejcem, do krémovité konzistence. Nakonec smícháme všechny tři směsi dohromady.

Těsto nalijeme do papírových košíčků. Na tento recept jsem použila maličké košíčky, aby byly výsledné dezerty roztomilé :-)

Pečeme, podle velikosti košíčků, asi 10 - 18 minut. Menší byly hotové téměř hned.

Po úplném vychladnutí zdobíme krémem.

Krém je naprosto jednoduchý. Vyšleháte mascarpone se skořicovým medem. Podle chuti. Kdo nemá skořicový med, přidá do mascarpone trochu medu na oslazení a špetku skořice.

Krásné vánoční přípravy přeje elly.

Reklama