Vaření

Simic: Člověk jí, aby žil a nežije, aby jedl !

Čtenářka s nickem Simic si v dnešním kuchařském příspěvku mimo jiné zavzpomínala i na „amarouny“ z velmi povedeného českého seriálu Návštěvníci. Pamatujete si je také? Holky, to by bylo vaření, co?

Nádherný,téměř letní den.

Vařeníčko,vaření-kdyby jste věděli,jak mě to nebaví!Motat se s maminkou v kuchyni mě nikdy nepřitahovalo,to jsem vždycky raději s taťkou něco opravovala,nebo mu alespoň dělala asistenta a podávala mu různé nářadí. Holt,nikdy jsem nepřilnula k umění zvaném kuchařské.Neříkám,že si ráda nepochutnám na vynikajícím jídle-to ano,ale nejvíc si ho užiju,když mi ho někdo uvaří,načančá,naservíruje pod nos(kousat už budu sama).Ráda jezdím k mamince i tchýni na nedělní obědy. Obě jsou výborné kuchařky,tam já si užívám. Jelikož mám rodinu,musela jsem se holt přemoci a nějaké to jídlo se naučit vařit. Člověk chce pro děti to nejlepší a tak už docela slušně zvládám docela hodně jídel-dávám přednost jednoduchým,lehkým,zdravým a hlavně rychlým pokrmům.

Víte,co je mým vytouženým snem?Jistě všichni znáte seriál Miloše Macourka a pana Vorlíčka-NÁVŠTĚVNÍCI. Jak členka expedice ADAM 84-Káťa-vaří.Hodí do mísy tabletku,přidá pastu,pak postříká sprejem a jídlo je hotové!Sice ty amarouny příliš vábně nevypadají,ale určitě jsou výživné. Tak takhle vařit by se mi moc a moc líbilo,to bych vařila dokonce i ráda!Ale zatím to na nějaký převratný posun v ulehčení vaření nevypadá,spíše lidé vymýšlí ještě daleko složitější a náročnější recepty. Dnes si sice můžeme usnadnit vaření  koupením polotovarů,ale když si přečtete,co všechno obsahují,tak to se raději budu v té kuchyni motat o něco déle.Holt,vaření nebylo a není mým koníčkem. Ale jelikož jíst se musí,nedá se nic dělat.Ráda se s těmi,které mají vaření v lásce tak jako já,podělila o 2 recepty.Jsou zdravé,nenáročné,levné,chutné,lehké a hlavně rychlé.

ZELKUŘ RIZOTO-kuřecí prsa nakrájíme na kostičky,lehce osolíme,osmahneme na másle,přidáme hromadu pórku,papriky,hrášku,kukuřice a podusíme.Vedle v hrnci uvaříme rýži.Pak vše smícháme a zasypeme sýrem.Doba přípravy:20min.

ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY-z mléka,soli,polohrubé mouky,vajíčka a špetky oregána uděláme řídké těsto a na kapce oleje uděláme palačinky.Kdo má rád marmeládu,palačinku namaže marmeládou.Já je plním směsí ze špenátu,česneku a kostiček osmahlé šunky.Opět vynikající a rychlé.

Takže vám přeji dobrou chuť. A nezapomínejte:Člověk jí,aby žil a nežije,aby jedl!!!!

Simic

pozn. text nebyl redakčně upraven

____________

Simic, děkuji za rychlé recepty, určitě vyzkouším. Ale stejně - amarouny jsou amarouny, viď? Třeba je za sto let někdo vymyslí. Bohužel, my u toho už nebudem, a tak nezbývá, než vzít pánvičku a pustit se do toho ještě sami))

Saša

Tématem dnešního dne 31. května je: Jídlo, na které nezapomenu

Pokud jste čerstvé nevěstinky, anebo bydlíte se svým přítelem jen krátce, možná si na své první uvařené jídlo ještě vzpomenete, ale my to téma malinko zpestříme i pro ty, co už mají první jídlo nějaký ten pátek za sebou, žijí ve společné domácnosti dlouho, ale také pro ty, které jsou třeba sami.

Napište nám - např.

  • Jaké jídlo máte nejraději
  • Jaké jídlo vaříte nejraději
  • Jaký máte největší zážitek z vaření
  • Co se vám kdy povedlo či nepovedlo
  • Zda vaříte lépe vy nebo váš partner
  • Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo u maminky
  • A nebo také jaké nejzajímavější jídlo jste ochutnaly v zahraničí

Napište prostě co chcete, nechci po vás konkrétní odpovědi, ale příběh, který se týká vaření a na který ráda vzpomenete. A můžete klidně přihodit i nějaký „netradiční“ recept, který se třeba u vás dědí po generace (můžete a nemusíte).

Pište na radakční e-mail: redakce@zena-in.cz

A protože věřím, že kuchařinek je nás velká spousta a veselých příběhů ještě víc, výherkyně budou tentokrát vylosovány dvě.

Jedna od nás dostane kuchařskou knihu: Labužníkovy historky (skvělá, také jsem ji četla a pobavila mě), a druhá obdrží dva elegantní šálky s podšálkem od firmy Tescoma.

kniha

salky

Hezký den s Ženou – in (a s vařečkou))

 

 

 

   
31.05.2011 - Příběhy - autor: Alexandra Stušková

Komentáře:

  1. avatar
    [7] hubajda [*]

    kobližka — #6 Sml22Sml22Sml22Sml67

    superkarma: 0 16.11.2012, 23:53:30
  2. avatar
    [6] kobližka [*]

    Mě to přijde trošinku....ehm...jak to říct....asi vypočítavé.Ráda se dobře najím a tak si zajedu k mamince nebo tchýni na oběd a přijdu k hotovému.Co takhle pro změnu pozvat maminku na nedělní oběd?

    1. na komentář reaguje hubajda — #7
    superkarma: 0 31.05.2011, 22:20:07
  3. avatar
    [5] femme [*]

    Altamora — #4  Sml67 Sml30

    superkarma: 0 31.05.2011, 19:33:28
  4. avatar
    [4] Altamora [*]

    Tohle úsloví mi vždycky připomene jinou činnost, kterou člověk provozuje především pro potěšení, ale v duchu tohoto úsloví by se jí měl věnovat jen za účelem předání genů.Sml32 Jak pravil klasik, asketové nežijí déle než požitkáři, jen jim to tak připadá.

    1. na komentář reaguje femme — #5
    superkarma: 0 31.05.2011, 13:20:19
  5. avatar
    [3] catcat [*]

    teda, ještě že vaše děti mají ty vařící babičkySml80

    superkarma: 0 31.05.2011, 13:14:49
  6. avatar
    [2] ifulinkaa [*]

    ty špenátové mám taky ráda. je to rychlé a snadné.

    superkarma: 0 31.05.2011, 13:14:35
  7. avatar
    [1] ToraToraTora [*]

    Ne ne, proti tobě nic, já bych takhle žít nemohla. jsem hrdá na to, že nekupuji nic předpřipravené a o většině surovin vím přesně odkud jsou. Vařím ráda a jídlo milujeme celá rodina. Mamince jsem nikdy nepomáhala, k tomu člověk musí dozrát a pak už je to jako volný pád....ale plný chutí a vůní

    superkarma: 0 31.05.2011, 10:36:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme