Vaření

Silvestrovský citronový pečenáč

Pokud Vám zbudou o Vánocích rybí řízky, doporučuji udělat si pro silvestrovskou nebo novoroční oslavu výbornou klasickou pochoutku s citronovým pepřem, který rybě dodá úplně jinou chuť.

SILVESTROVSKÝ CITRONOVÝ PEČENÁČ

peceVhodnou sklenici dobře vymyjeme horkou vodou a připravíme si nálev: do hrnce nalijeme 0,5 litru vody a 0,5 litru lihového (8 %) octa. Přidáme tři celé bobkové listy a šest kuliček nového koření. Nálev přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

Mezitím rozpůlíme rybí řízky, oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Vše vkládáme po vrstvách do sklenice (1 vrstva = asi 3 ks řízků dle velikosti). Jednotlivé vrstvy proložíme rozdělenými kolečky cibule, přidáme celé chilli papričky a okořeníme citrónovým pepřem.

Na závěr vše zalijeme připraveným nálevem, sklenici dobře uzavřeme a necháme minimálně do Silvestra odležet v chladnu (asi tak 7 dní).

Použité suroviny:

  • 6-8 rybích řízků (smažených v trojobalu)
  • 2 větší cibule
  • 0,5 litru lihového (8 %) octa
  • nové koření (6 kusů)
  • chilli papričky velké (6-10 kusů)
  • bobkový list celý (3 kusy)
  • směs koření „Citronový pepř“ od Antonína

Citronový pepř

Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod.

Také ji lze použít i při smažení a pečení nebo nakládání ryb. Obsahuje černý drcený pepř, citrónovou kůru, cukr, sůl a bylinky.

Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky.

logo

Více na www.koreni.cz

   
29.12.2014 - Sezona - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [3] Jandywoman [*]

    No, já nevím, ale ten recept se mi zdá nějaký divný. Ten poměr octa a vody 1:1 je dost silný driák, a pak nikde ani špetka cukru, soli, ...Sml23

    Hodně zavařuji a jako rybáři děláme doma i pečenáče, slanečky, pepřenky, ...

    Do tohle bych fakt nešlaSml68

    P.S taky mě napadá, ...kdo má po 5 dnech od Vánoc doma ještě smaženou rybu???

    superkarma: 0 29.12.2014, 23:29:43
  2. avatar
    [2] paníliška [*]

    Ale do Silvestra zbývají uý jen 2 dny Sml58. A u nás teda rozhodně nehrozí, že by ryba zbyla.

    superkarma: 0 29.12.2014, 13:54:36
  3. avatar
    [1] Kahomar [*]

    mňamSml30Sml67

    superkarma: 0 29.12.2014, 11:18:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Poznáte mykózu nehtů a pokožky? Jak s ní bojujete?
Průzkum Kia
Koupelna a toaleta
Jak perete? Odpovězte a získejte dárek
Karlovy Vary, cestování a relaxace

Náš tip

Doporučujeme

Probíhající soutěže