Vaření

Šikmá věž a restaurace Stefani

Pisa

Po odpočinkové mořské neděli následoval první velký výlet a památka jedna z nejznámějších – šikmá věz v Pise. Po cestě jsme si naplánovali další krásné etruské město Lucca. Děti jsme opět poháněli sliby o dokonalé italské zmrzlině. Bylo to nutné, teploměr šplhal ke čtyřicítce a po starobylých ulicích města jsme se spíše plížili než chodili.

bruschetta

Do města jsme se dostali přes široké hradby a prošli až k románskému kostelu San Michel. Prošli si centrum, které nám dalo aspoň trochu stínu. Dokonce maličko sprchnulo a před tímto deštíkem jsme se uchýlili na výbornou zmrzlinu. U mě to tentokrát vyhrála mučenková a tiramisu.

restaurace Stefani

Následoval hromadný přesun směrem k Pise. Po cestě nás uchvátila restaurace Stefani. Pro naši početnou skupinku našli místo na kryté terase, kde velice ochotně srazili několik stolů a starali se o nás na jedničku s hvězdičkou. Příjemné jednání majitelů, manželů a jejich syna a k tomu dokonalé jídlo. Co více jsme si mohli přát. Ochutnali jsme první italskou pizzu, risotto, pastu, ale i masový talíř a spoustu dezertů.

Majitelé si s námi příjemně povídali, dokonce se snažili zatáhnout do anglické konverzace i naše děti. Prostě nic než velká pohodička.

Během našeho oběda se venku spustil intenzivní déšť, který vyčistil vzduch a ochladil teplotu alespoň o pár stupňů. A přesně to jsme na výlet po dalším městě, Pise, potřebovali.

Při zpáteční cestě jsme objevili dokonalou pláž s bílým pískem a tyrkysově modrým mořem. Co jiného nám chybí ke štěstí? Skončil další den naší dovolené…

Gnocchi s gorgonzolou, vlašskými ořechy a šunkou

400 g gnocchi (bramborové noky)
200 ml smetany ke šlehání
150 g gorgonzoly
hrst vlašských ořechů
150 g libové šunky
sůl a čerstvě mletý pepř

Dáme vařit 4 litry osolené vody. Do vroucí vody vhodíme gnocchi a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Je to rychlovka – asi minutku, dvě.

gnocchi

Ořechy nasekáme, šunku nakrájíme na kostičky. Společně vhodíme do hluboké pánvičky a osmahneme. Zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a přidáme kousky gorgonzoly. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme chvíli vařit, až se smetana trochu zredukuje.

Gnocchi scedíme a vsypeme do pánve s omáčkou. Důkladně promícháme a necháme ještě asi dvě minutky stát na vypnuté plotýnce.

Ihned podáváme.

Pokračování příště...

Čtěte také:

   
08.08.2013 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [8] elly [*]

    kobližka — #7 je to bruschetta. Opečený chléb pokapaný olivovým olejem, s trochou česneku a čerstvými rajčaty...

    superkarma: 0 09.08.2013, 08:17:24
  2. avatar
    [7] kobližka [*]

    Nevím,jaká dobrota je na druhém obrázku,ale vypadá to náramně Sml67

    1. na komentář reaguje elly — #8
    superkarma: 0 08.08.2013, 21:20:50
  3. [6] knihovna [*]

    Bezva tip a svěže napsané i fota jsou fain a recept jako inspirace na dnešní večeři je taky přínosný. Sml67 Sml79

    superkarma: 0 08.08.2013, 13:51:57
  4. avatar
    [5] Suzanne [*]

    Sml67Sml20

    superkarma: 0 08.08.2013, 11:31:49
  5. [4] Pavla_b [*]

    Moc pěkné vyprávění, musela to být fajn dovolená.Sml67

    superkarma: 0 08.08.2013, 08:06:41
  6. avatar
    [3] marde [*]

    V takovém vedru se špatně chodí po výletěSml22

    superkarma: 1 08.08.2013, 07:32:55
  7. avatar
    [2] lenig [*]

    pěkné, a to gnocchi mě zaujalo Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 08.08.2013, 06:53:14
  8. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Hezke povidani, Ali!Sml22Sml67

    superkarma: 0 08.08.2013, 02:35:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme