Vaření

Sfeeha - masové bochánky

maso

Suroviny

těsto:
500 g polohrubé mouky
300 ml mléka
1 kostka droždí
lžička cukru
lžička soli
3 lžíce olivového oleje

náplň:
150 g jemně nasekané cibule
400 g mletého hovězího masa
2 lžičky soli
100 g rajčat
1 zelená paprika nakrájená na kostičky
3 lžíce nasekané petrželové natě
3 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rajčatového protlaku
čerstvě mletý černý pepř a nové koření

žloutek na potření

Postup

Z trochy vlažného mléka, droždí, trošky cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Ten přidáme do mouky, spolu se zbytkem mléka. Přidáme olivový olej a uděláme hladké těsto, které necháme vykynout.
Mezitím si na pánvičce s trochou oleje zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme další ingredience na náplň a dusíme asi 30 minut.
Z vykynutého těsta tvoříme placičky, které naplníme kopečkem masové směsi a zavřeme do bochánků. Necháme ještě třicet minut kynout na plechu a poté vkládáme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme dozlatova a těsně před dopečením potřeme žloutkem.

Dobrou chuť přeje Lucka.

   
29.09.2010 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [1] hubajda [*]

    Sml16Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 16.11.2012, 01:22:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme