Reklama

Kdy jste naposledy měli poctivou rajskou omáčku? Nám se po ní zastesklo, a proto jsme připravili recept, podle kterého ji máme nejraději.

Ingredience:

  • rajská600 – 1000 g hovězího masa (např. plec)
  • 60 g špeku
  • 3 větvičky tymiánu
  • 1 mrkev
  • 3 cibule
  • 20 g másla
  • 6 kuliček černého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 bobkových listů
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky cukru
  • 5 lžic rajského protlaku nebo kvalitního kečupu
  • Sůl, pepř
  • Špetka skořice, šťáva z citronu

Postup:

Maso prošpikujte špekem a provázkem svažte do válečku.

Vložte do hrnce. Přidejte tymián, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, očištěnou mrkev a jednu přepůlenou cibuli zbavenou slupky.

Vše zalijte vodou a vařte, dokud maso nebude měkké (asi 1,5 hodiny).

Po uvaření a vychladnutí maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na plátky.

Připravte omáčku. Zbylou cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na rozpuštěném másle.

Vše zaprašte moukou a cukrem, promíchejte a pár minut restujte.

Přidejte protlak nebo kvalitní kečup, zbylé koření a vývar z masa (v množství podle toho, jak hustou omáčku chcete mít).

Nechte omáčku 15 minut provařit, poté vyjměte koření.

Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a skořicí.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Jaké další podobné recepty u nás najdete?

kuličky masové

mleté maso