Vaření

Sezona rajčat začíná. Udělejte si rajskou omáčku

Kdy jste naposledy měli poctivou rajskou omáčku? Nám se po ní zastesklo, a proto jsme připravili recept, podle kterého ji máme nejraději.

Ingredience:

  • rajská600 – 1000 g hovězího masa (např. plec)
  • 60 g špeku
  • 3 větvičky tymiánu
  • 1 mrkev
  • 3 cibule
  • 20 g másla
  • 6 kuliček černého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 bobkových listů
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky cukru
  • 5 lžic rajského protlaku nebo kvalitního kečupu
  • Sůl, pepř
  • Špetka skořice, šťáva z citronu

Postup:

Maso prošpikujte špekem a provázkem svažte do válečku.

Vložte do hrnce. Přidejte tymián, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, očištěnou mrkev a jednu přepůlenou cibuli zbavenou slupky.

Vše zalijte vodou a vařte, dokud maso nebude měkké (asi 1,5 hodiny).

Po uvaření a vychladnutí maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na plátky.

Připravte omáčku. Zbylou cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na rozpuštěném másle.

Vše zaprašte moukou a cukrem, promíchejte a pár minut restujte.

Přidejte protlak nebo kvalitní kečup, zbylé koření a vývar z masa (v množství podle toho, jak hustou omáčku chcete mít).

Nechte omáčku 15 minut provařit, poté vyjměte koření.

Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a skořicí.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Jaké další podobné recepty u nás najdete?

kuličky masové

mleté maso

   
13.07.2017 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [11] daska59 [*]

    A kde jsou v receptu ty rajčata? V létě rajská z kečupu - to vaří jen naprostej ignorant Sml80

    superkarma: 1 13.07.2017, 21:22:23
  2. [10] babinka [*]

    Rajčata na záhonech začínjí zrát, určitě udělám polévku i omáčku z čerstvých rajčat...Sml67

    jinak zpracovávám na kečupy, ty milujeme...Sml59

    superkarma: 0 13.07.2017, 19:18:46
  3. avatar
    [9] gerda [*]

    Wally — #6Taky jsem čekala, že to bude recept z živých rajčat, které se urodily v hojném počtu na zahradě a nevíme, co s nimiSml80 Rajskou z kečupu??Sml28 - tak to je barbarství.

    superkarma: 1 13.07.2017, 16:16:23
  4. [8] caj60 [*]

    rajskou nemusím, vlastně žádné omáčky

    superkarma: 0 13.07.2017, 14:10:14
  5. [7] nino [*]

    Wally — #6 Sml67

    superkarma: 0 13.07.2017, 11:57:34
  6. [6] Wally [*]

    "sezona rajčat začíná", proto tam vrazíme protlak nebo kečup. Stejně jako včera "vrcholí sezona meruněk" a tak použijeme kompot a džem. Ach jo. Sml80Sml80Sml80

    1. na komentář reaguje nino — #7
    2. na komentář reaguje gerda — #9
    superkarma: 5 13.07.2017, 10:52:46
  7. avatar
    [5] jarka1234 [*]

    Rajskou máme moc rádi. I polévku,což taky každý nemusí.Sml16

    Jen k ní nemám ráda knedlíky,ale těstoviny.

    superkarma: 0 13.07.2017, 10:32:19
  8. avatar
    [4] delfi.na [*]

    rajskou miluji Sml16

    superkarma: 1 13.07.2017, 10:11:37
  9. [3] 511 [*]

    rajská - brrrrrrrSml15

    superkarma: 0 13.07.2017, 10:06:54
  10. [2] MARIE MATEJKOVA [*]

    Dodáváme a hlavně z domácího rajského protlakuSml67

    superkarma: 0 13.07.2017, 08:16:34
  11. [1] EliškaN [*]

    nemám ráda, ve školní jídelně jsem trpělaSml68

    superkarma: 0 13.07.2017, 06:37:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme