Vaření

Sendvič s krůtím masem a pečenou paprikou

sendvič

Když spojíte maso, které zbylo od oběda, s výborným pečivem, přidáte k tomu cibulku na červeném víně a papriku, vznikne výborné jídlo. Skvěle sladěný sendvič, který můžete zabalit sobě do práce nebo dětem do školy.

To jsme jednou o víkendu pěkně vařili. Na nedělní oběd jsem upekla krůtí stehna, v sobotu večer jsme si pochutnávali na pečených plněných paprikách. A od každého jídla něco zbylo. V pondělí ráno jsem z toho všeho sestavila dětem do školy výborný sendvič.

Použila jsem bílý chléb na bruschetty. Výborný by byl ale i toastový chléb nebo jiné oblíbené pečivo.

Suroviny

  • pomalu pečené krůtí maso - recept najdete TADY
  • 3 barevné papriky
  • 3 velké cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • tymián
  • parmazán
  • trocha olivového oleje
  • kousek másla

sendvič s krůtím masem

Postup

Maso máme upečené. Mělo by se úplně rozpadat, takže pečte podle našeho receptu. Na nízkou teplotu a dlouhou dobu.

Papriky si očistěte, rozpulte a zbavte stopky i semínek uvnitř. Naskládejte do pekáčku. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Můžete ještě dochutit lístky tymiánu. Pečte na 180 °C, 30 minut. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout. Oloupejte slupky.

Mezitím, co se pečou papriky, připravte si cibuli. Cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V pánvi rozehřejte lžíci másla a lžíci olivového oleje. Až je rozpálený, vhoďte na něj cibuli. Uberte teplotu a cibuli opékejte pomalu a za častého míchání. Bude to trvat dlouho. Minimálně půl hodinu, po kterou se pečou papriky.

Až je cibule měkká a lehce ztmavne, přidejte do ní lžíci třtinového cukru. Ten nechejte rozpustit. Zalijte cibuli vínem, které necháte za prudkého varu odvařit. Ochuťte solí a pepřem, případně špetkou tymiánu. Opět nechejte vychladnout.

Přišel čas zkompletovat celý sendvič. Na pečivo dejte plátek papriky, na něj maso, nahoru cibuli a ještě dozdobte hoblinkami parmezánu. Pečivo můžete mít čerstvé, měkké nebo ho před zkompletováním sendviče upéct dokřupava. Jak máte rádi.

Hotovo a můžete si pochutnat!

Dobrou chuť přeje Elly.

Recepty, které by se vám mohly k tomu dnešnímu hodit

pomalu pečená krůtí stehna

toastový chleba

domácí burger se zkaramelizovanou cibulkou a čedarem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
02.12.2016 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] babytka [*]

    ....a já zrovna chroupám rohlík s máslemSml52

    superkarma: 0 02.12.2016, 10:25:28
  2. [5] bobani [*]

    krůtí maso je super

    superkarma: 0 02.12.2016, 09:31:06
  3. avatar
    [4] RenataMor [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 02.12.2016, 09:02:53
  4. [3] Andreadornova [*]

    Úplně se mi sbíhají sliny Sml59

    superkarma: 0 02.12.2016, 08:41:26
  5. avatar
    [2] jarka1234 [*]

    To jsou dobrůtky,hned bych si dalaSml59Sml59Sml58

    superkarma: 0 02.12.2016, 05:51:20
  6. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    tak to můžuSml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 02.12.2016, 00:21:09

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme