Dříve jsem byla nadšenou divačkou pořadu Kluci v akci. V poslední době bohužel již nestíhám, tak alespoň čas od času projdu recepty na webu a kochám se jejich kalendářem. A tak jsem jeden týden došla i k receptu na Segedín z uzeného kuřete. Vzpomněla jsem si, že když jej vařili v televizi, tak je jedna má kamarádka hned následovala a výsledek si velice pochvalovala.

Takže jsem nakoupila uzená kuřecí stehna, vypůjčila :-) si z máminy sklepní zásobárny dvě sklenice domácího sterilovaného zelí (jednu do zásoby), a mohla se pustit do práce. Tenhle recept není totiž nijak náročný ani na čas, ani na suroviny. Potřebujete:

2 balení uzených kuřecích stehen (4 ks)
1 sklenice zelí
2  3 velké cibule
asi půl litru vody
1 kelímek smetany ke šlehání (200-250 ml)
olej nebo sádlo
sůl a pepř podle chuti
vrchovatá lžíce kmínu
3 lžíce sladké papriky (kdo má rád pikantní jídla, může dát půl napůl s paprikou pálivou)

Z uzených kuřecích stehen obereme maso, které nakrájíme na kousky (někdo větší, někdo menší - jak máte rádi). Nakrájíme také cibuli a osmažíme ji na oleji či sádle dozlatova. Když začne zlátnout, přidáme kmín a úplně nakonec papriku (tu jen promícháme a odstavíme z plotny).
Zalejeme vodou, přidáme maso a kysané zelí (to můžeme také předem nakrájet na drobnější kousky).
Podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
Nakonec přidáme smetanu a ještě asi pět minut povaříme.

Kluci v akci doporučují jako přílohu chléb, nám se doma osvědčily noky.

Celé jídlo je hotové skoro bez práce a za půl hodiny. A určitě si pochutnáte!

Web KLUCI V AKCI

Dobrou chuť přeje


 

Reklama