Vaření

Segedín z uzeného kuřete

Dříve jsem byla nadšenou divačkou pořadu Kluci v akci. V poslední době bohužel již nestíhám, tak alespoň čas od času projdu recepty na webu a kochám se jejich kalendářem. A tak jsem jeden týden došla i k receptu na Segedín z uzeného kuřete. Vzpomněla jsem si, že když jej vařili v televizi, tak je jedna má kamarádka hned následovala a výsledek si velice pochvalovala.

Takže jsem nakoupila uzená kuřecí stehna, vypůjčila :-) si z máminy sklepní zásobárny dvě sklenice domácího sterilovaného zelí (jednu do zásoby), a mohla se pustit do práce. Tenhle recept není totiž nijak náročný ani na čas, ani na suroviny. Potřebujete:

2 balení uzených kuřecích stehen (4 ks)
1 sklenice zelí
2  3 velké cibule
asi půl litru vody
1 kelímek smetany ke šlehání (200-250 ml)
olej nebo sádlo
sůl a pepř podle chuti
vrchovatá lžíce kmínu
3 lžíce sladké papriky (kdo má rád pikantní jídla, může dát půl napůl s paprikou pálivou)

Z uzených kuřecích stehen obereme maso, které nakrájíme na kousky (někdo větší, někdo menší - jak máte rádi). Nakrájíme také cibuli a osmažíme ji na oleji či sádle dozlatova. Když začne zlátnout, přidáme kmín a úplně nakonec papriku (tu jen promícháme a odstavíme z plotny).
Zalejeme vodou, přidáme maso a kysané zelí (to můžeme také předem nakrájet na drobnější kousky).
Podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
Nakonec přidáme smetanu a ještě asi pět minut povaříme.

Kluci v akci doporučují jako přílohu chléb, nám se doma osvědčily noky.

Celé jídlo je hotové skoro bez práce a za půl hodiny. A určitě si pochutnáte!

Web KLUCI V AKCI

Dobrou chuť přeje


 

   
15.04.2008 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [20] saruz [*]

    zajímavý recept

    superkarma: 0 21.02.2013, 23:00:29
  2. [19] jithule [*]

    to asi né

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:19:14
  3. avatar
    [18] ivory [*]

    Pianistka — #9 no blééé

    superkarma: 0 14.11.2012, 18:52:38
  4. avatar
    [17] hubajda [*]

    ketka07 — #12 to se dava do trouby

    superkarma: 0 12.11.2012, 23:58:41
  5. [16] orangutan [*]

    Sml67

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:39:52
  6. avatar
    [15] honuska [*]

    když dělám guláš, tak ho rozdělím na poloviny a do jedné dám sáček zelí a mám druhý den jiný oběd a bez vaření.

    superkarma: 0 15.04.2008, 22:10:04
  7. [14] Fofo [*]

    Pianistka - nutellu z jablek jsem zkoušela (nadbytky jablek) a celá putovala do záchodu. Chutnala odporně a brzy se zkazila.

    superkarma: 0 15.04.2008, 16:23:46
  8. [13] Pianistka [*]

    ketka07: http://www.zena-in.cz/auditoria/auditorium_osobni.asp?id=1603&stranka=3 tady je na straně 7 asi 4 shora. Ale obyč, jak to femme aplikovala se zelím by mě taky zajímalo. btw: to auditko je jen na vyzkoušené zajímavé recepty, nikoli na diskuzi.

    superkarma: 0 15.04.2008, 14:34:09
  9. [12] ketka07 [*]

    femme: jak se vaří "guláš bez míchání"?

    1. na komentář reaguje hubajda — #17
    superkarma: 0 15.04.2008, 12:00:04
  10. avatar
    [11] elly [*]

    Pianistka: nebo nutela ze švestek kulinářský vrchol mojí extchýně

    superkarma: 0 15.04.2008, 11:50:39
  11. avatar
    [10] gerda [*]

    Meander: uhodila jsi hřebík na hlavičku!

    superkarma: 0 15.04.2008, 11:35:05
  12. [9] Pianistka [*]

    Meander: nebuď citlifka, pořád lepší než porevoluční česká "Čína" ze špekáčků a "Nutela" z jablek

    1. na komentář reaguje ivory — #18
    superkarma: 0 15.04.2008, 11:23:56
  13. avatar
    [8] Meander [*]

    Když tomu nebudu říkat segedín, tak mi to nejspíš bude náramně chutnat.

    superkarma: 0 15.04.2008, 11:22:03
  14. avatar
    [7] elly [*]

    gerda: opravdu to chutnalo skvěle Můj přítel, když viděl seznam surovin, tak taky koulel očima, ale pak se olizoval až za ušima. A chutná to opravdu podobně zelňačce

    superkarma: 0 15.04.2008, 11:14:18
  15. avatar
    [6] gerda [*]

    Pianistka: já vím, ale to kuřecí?

    superkarma: 0 15.04.2008, 10:39:22
  16. avatar
    [5] femme [*]

    Pianistka: já dávám do zelňačky klobásy

    superkarma: 0 15.04.2008, 10:38:50
  17. [4] Pianistka [*]

    gerda: já myslím že to až takové dobrodružství nebude, bude to chutnat jako zahuštěná zelňačka, tam se přece taky dává uzené maso.

    superkarma: 0 15.04.2008, 10:36:47
  18. avatar
    [3] femme [*]

    segec máme rádi, ale dělám ho z vepřového a stylem "guláš bez míchání"

    superkarma: 0 15.04.2008, 10:16:25
  19. [2] standa1 [*]

    Je to zajímavý. Na kluky v akci se rád kouknu.

    superkarma: 0 15.04.2008, 09:45:48
  20. avatar
    [1] gerda [*]

    To bych ráda ochutnala, protože když si ty ingredience představím, bude to asi dobrodružství. Já osobně mám segedín ráda, ale s vepřovým, jaksepatří. Uzená stehýnka mám ráda jinak.

    superkarma: 0 15.04.2008, 09:44:10

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme