Sedlčanský sýrS rostoucími teplotami dává většina z nás přednost posezení s přáteli venku na zahrádce. Ke každé správné zahradní party již neodmyslitelně patří grilování, které se v posledních letech stalo v Česku fenoménem. Zapomeňte však na klasické těžké pokrmy a vykouzlete si na grilu něco jednoduchého a přitom úžasně chutného! Přesně takový je nový Sedlčanský hermelín na gril se švestkovou příchutí.

Proč vyzkoušet Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou
Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro Sedlčanské sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.

Co najdete v grilovacích balíčcích Sedlčanský?
V novém grilovacím balíčku najdete 4 kusy sýra vhodného pro úpravu při vysokých teplotách a 1 balení omáčky. Delikátní, jemně pikantní kombinace švestky a chilli pozvedne chuť sýra a jistě zaujme chuťové buňky každého milovníka grilování. Výrobcem švestkové omáčky je česká firma Alibona.

Grilovací portfolio Sedlčanský pro rok 2015

  • Sedlčanský Hermelín na gril – tradiční Hermelín na gril, vhodný pro úpravu při vysokých teplotách, se sáčkem koření zdarma, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a grilovací koření (7 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč
  • Sedlčanský Ohnivák na gril – ostřejší varianta s pikantním kořením uvnitř sýru i na povrchu pro všechny milovníky pálivých chutí, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a pikantní grilovací koření (7 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč
  • Sedlčanský Hermelín na gril s brusinkovou omáčkou– tradiční Hermelín na gril se svěží letní omáčkou z brusinek, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a brusinkovou omáčku (50 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč
  • Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou – tradiční Hermelín na gril s  jemně pikantní omáčkou ze švestek a chilli, obsahuje 4x sýr (4x 100 g) a pikantní švestkovou omáčkou (50 g), doporučená cena (MOC) 99,90 Kč

Hermelín pro každou příležitost – Tipy na letní grilování
Připravujete zahradní párty pro své přátele? Máte chuť na rychlý oběd nebo lehkou večeři? Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou vytváří jemné, ale lahodné spojení, které se dokonale hodí pro každou příležitost.

Vyzkoušejte naše recepty na Grilovaný Hermelín se švestkovou omáčkou.

Tipy: K zapití Hermelínu s pikantní švestkovou omáčkou je výborné pivo a můžeme doporučit i ovocná piva, která si našla v letním počasí své místo. Pokud se u sýru neobejdete bez pečiva, zůstaňte v tomto případě u klasické bílé bagety, která se ke švestkové omáčce skvěle hodí.

Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

Sedlčanský sýr

4 porce

  • 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)
  • 8 plátků sušené šunky
  • 2 lžičky ostré hořčice
  • 2 plátky toastového chleba
  • lžíce rybízového džemu
  • 2 lžíce olivového oleje

salsa

  • 1/2 manga
  • 1 okurka
  • ½ červené papriky
  • 1 limetka
  • koriandr
  • sůl

Postup:

1. Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky.  Hermelíny rozkrojíme na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.

2. Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.

3. Hotový hermelín rozdělíme na talíře, přidáme švestkovou omáčku a doplníme salsou.

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátem a švestkovou omáčkou

Sedlčanský sýr

4 porce

  • 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)
  • 100 g malin
  • 100 g listového špenátu
  • 2 lžíce meruňkové marmelády
  • ½ cibule
  • 10 listů koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup:

1. V rendlíku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme vypraný natrhaný špenát, koriandr, osolíme a odstavíme.

2. Sýry potřeme marmeládou, přidáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minut z každé strany.

3. Při podávání doplníme švestkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.

Sedlčanský sýr

Reklama