Reklama

Každý zamilovaný chce na Valentýna překvapit svou drahou polovičku. Ukažte své lásce, že vám na ní opravdu záleží a upečte pro ní valentýnské minidortíčky. Recept na sladké pokušení vám přináší bohyně kuchyně Elly, ambasadroka značky Hera. Elly je nejen moderní a skvělá kuchařka, ale i obyčejná žena, která ví, jak nejlépe potěšit chuťové buňky.

dortíky

Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 150 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 250 ml podmáslí
  • červená gelová barva
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • cukr podle chuti
  • vanilkový prášek

Na ozdobu

dortíky

maličká cukrová srdíčka, barevné sypání, oplatek, sušenka …cokoliv máte rádi

Postup

Nejdříve vyšlehejte cukr a rostlinný tuk Hera. Šlehejte asi tři minuty, přidejte vejce a pokračujte ve šlehání, dokud není směs krémová. 

Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Rošt v troubě dejte doprostřed.

Do vyšlehaného cukru, vajec a rostlinného tuku Hera přidejte mouku, do které jste vmíchali špetku soli a prášek do pečiva. V podmáslí rozšlehejte potravinářské barvivo (podle druhu barvy, stačí asi tak 1 lžička) a tuto barevnou směs přidejte do mísy s těstem. Vše důkladně promíchejte. Pokud za vás míchá robot, míchejte na nižší otáčky.

Těsto vylijte na připravený plech a pečte ve vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.

dortíky

Zatímco se peče korpus, připravte si krém. Do šlehače dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový prášek nebo extrakt. Vše vyšlehejte do hladkého krému.

Z upečeného a úplně vychladnutého základu vykrajujte kulatou nerezovou formou na foodstyling kolečka. Na těsto navršte trochu krému, potom ještě jedno kolečko z těsta a opět krém. Nahoře ozdobte podle vaší vlastní fantazie. Můžete si pomoci průhlednou páskou na dezerty, aby zákus držel pohromadě.

Z odkrojených částí můžete vytvořit další dezerty do skleniček. Nadrobte vrstvu na dno skleničky, potom vložte krém, opět nadrobenou vrstvu a opět krém.

Čtěte také: