Každý zamilovaný chce na Valentýna překvapit svou drahou polovičku. Ukažte své lásce, že vám na ní opravdu záleží a upečte pro ní romantická srdíčka ovoněná medem. Recept na sladké pokušení vám přináší bohyně kuchyně Elly, ambasadroka značky Hera. Elly je nejen moderní a skvělá kuchařka, ale i obyčejná žena, která ví, jak nejlépe potěšit chuťové buňky.

Medová srdíčka

Medová srdíčka s vlašskými ořechy

  • 450 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička koření na sušenky (směs skořice, badyán, hřebíček a jiné voňavé koření)
  • 100 g vlašských ořechů
  • 50 g třtinového cukru
  • 100 g Hera máslová příchuť
  • 3 vejce

Postup

Medová srdíčka

Smíchejte sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva, cukr a koření. Vlašské ořechy rozmixujte najemno a přidejte je k sypkým surovinám. Vlašské ořechy můžete nahradit ořechy jinými. Velice chutné budou třeba lískové ořechy nebo mandle, nejlépe opražené v troubě, což jim dodá výbornou chuť.

Medová srdíčka

Změklý rostlinný tuk Hera, med a vejce přidejte k sypkým surovinám a vypracujte nelepivé těsto.

Vykrajujte srdíčka. Krásnou dekoraci a dárek připravíte, pokud vykrojíte do srdíčka střed a na upečené, vychladlé srdíčko přivažte mašličku. Nebo více srdíček navažte na jednu stuhu a darujte svému milému srdíčkový řetěz.

Pečte na 180 °C, asi 8 – 10 minut. Délka pečení závisí na velikosti a tloušťce srdíček.

Reklama