Na naší redakční grilovačce jsme měli tři saláty, které všem moc chutnaly. Slíbila jsem recepty, takže tady jsou. Snadné, rychlé a moc dobré. Hodí se nejen ke grilování, ale i ke klasickému nedělnímu obědu nebo jako samostatný lehký oběd.

elly

SALÁT S POMERANČI

  • čerstvý baby špenát
  • pomeranče
  • červená cibule
  • hrst slunečnicových semínek
  • Kalamáta Papadimitriou – bílý s pomerančem a citronem
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Špenát omyjeme, osušíme, dáme do mísy. Přidáme kousky pomerančů, cibuli na tenká půlkolečka nebo ještě menší kousky. Lehce osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme. Přelijeme balzamikovým krémem a vsypeme slunečnicová semínka, ideálně lehce opražená.

salaty

SALÁT S FÍKOVÝM BALZAMIKOVÝM KRÉMEM

  • salát friseé
  • čerstvý kozí sýr – žervé
  • vlašské ořechy
  • bílé hroznové víno
  • Kalamáta Papadimitriou – fíkový
  • olivový olej

Salát omyjeme, osušíme a dáme do mísy. Hroznové kuličky překrojíme napůl a přidáme k salátu. Vlašské ořechy opražíme, nasekáme nahrubo a přidáme také do mísy. Nakonec nadrobíme kozí sýr, přelijeme trochou oleje, promícháme a zakápneme balzamikovým fíkovým krémem.

SALÁT S BÍLÝM BALZAMIKOVÝM KRÉMEM

  • římský salát
  • 2 mrkve
  • 1 salátová okurka
  • 1 avokádo
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • trocha olivového oleje
  • Kalamáta Papadimitriou - bílý

Okurku oloupejte a škrabkou z ní naškrabejte dlouhé, tenké pruhy. Ty můžete ještě přeříznout napůl. Stejný postup použijte u mrkve. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na plátky.

Římský salát otrhejte, omyjte a osušte. Natrhejte na kousky do velké mísy. Přidejte plátky okurky, mrkve, kousky avokáda. To všechno zalijte zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Můžete přidat i hrst nasekané petrželky.

Reklama