Vaření

Saláty s tuňákem – přinášíme vám dva recepty, které vyzkoušejte

Tuňákové maso je bohaté na bílkoviny, Omega 3 mastné kyseliny, vitamín B12 nebo vitamín D. Navíc poskytuje lidskému tělu významné množství minerálů, jako jsou fluor, selen, jód a v potravinách vzácný fosfor. Tyto minerály prospívají krevnímu oběhu, svalům či nervové soustavě.

Zajímavosti:

  • tuňák je všežravec, živí se převážně malými rybami a je výborný plavec
  • před zakonzervováním se tuňákové maso uvaří v páře a pak se ručně opracovává
  • obsah fosforu v mase tuňáka patří v segmentu rybího masa mezi nejvyšší

První recept: Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě

tunak1

Suroviny pro 4 osoby: 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve vlastní šťávě; 1 hlíza fenyklu; 100 g polníčku; 1 avokádo; 2 mrkve; 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje; 1 lžíce citronové šťávy; sůl; pepř

ilustracePostup přípravy: Oškrábejte mrkev a najemno nakrájejte na kolečka. Odkrojte horní a spodní část hlízy fenyklu, poté pomocí ostrého nože nakrájejte fenykl na tenké plátky. Vložte všechnu zeleninu do mísy a přidejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Smíchejte se zeleninou tuňáka Rio Mare, přidejte polníček a podávejte.

ilustrační foto: Salát z tuňáka Rio Mare, fenyklu a avokáda

Druhý recept: Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji

Suroviny pro 4 osoby: 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve slunečnicovém oleji; 4 vejce; 1 malý bílý košťál řapíkatého celeru; 1 červená cibulka; několik nakládaných kapar; sůl; pepř

ilustracePostup přípravy: Nakrájejte cibuli na kolečka a namočte ji v osolené vodě, aby byla lépe stravitelná. Uvařte natvrdo vejce (8 minut), slijte je a oloupejte. Zatímco se vaří vejce, jemně nakrájejte celer, přidejte kapary, olej a hodně soli. Uvařená vejce nakrájejte na plátky. Vejce, slitého tuňáka a cibulku přidejte k celeru. Jemně promíchejte, ochuťte spoustou čerstvě mletého pepře a podávejte.

Pro přípravu tuňákového salátu můžete použít a vyzkoušet dva produkty – Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě a Rio Mare Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji. Tuňákové kousky jsou ideální pro přípravu salátů nebo sendvičů a rozšiřují možnosti konzumace tuňáka při zachování vysoké kvality Rio Mare. Doporučená cena každé varianty 160g plechovky Rio Mare Kousky je 64,90 Kč. Varianta Rio Mare Kousky tuňáka ve vlastní šťávě obsahuje minimálně 75 % tuňákového masa, plechovka tuňáka ve slunečnicovém oleji minimálně 70 %. Tuňák je balený v praktické a snadno otevíratelné plechovce.

Ilustrační foto: Klasický tuňákový salát Rio Mare s červenou cibulkou a vařenými vejci

Více najdete na webových stránkách www.riomare.cz

   
03.12.2014 - Maso a ryby - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [7] Danila [*]

    oh tuniak rio mare je moja závislosť Sml22 ale je dosť drahý Sml15

    superkarma: 0 03.12.2014, 15:32:32
  2. avatar
    [6] bezinka [*]

    Sml59 tuňákový salát mám ráda

    superkarma: 0 03.12.2014, 10:57:36
  3. avatar
    [5] selinka [*]

    Zrovna dnes ho mám na oběd - ale jen s chlebem a rajče. Rychlá nouzovka (ale mám to děsně ráda).

    superkarma: 1 03.12.2014, 10:09:55
  4. avatar
    [4] Claire [*]

    Já dělám pomazánku - tuňák, pomazánkové máslo,jarní cibulka na jemno, pepř a sterilovaná kukuřice - jednoduché a opravdu chutné

    superkarma: 0 03.12.2014, 09:31:44
  5. avatar
    [3] kaba [*]

    jsem hrozná, ale chutná mi jen na chlebu s máslem Sml16

    superkarma: 0 03.12.2014, 07:21:50
  6. [2] theplana [*]

    mně chutná makrela Sml16

    superkarma: 0 03.12.2014, 07:09:59
  7. [1] libuno [*]

    Tuňák je moc a moc dobrý.

    superkarma: 0 03.12.2014, 00:32:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme