finlandia

Taky chcete před létem shodit nějaké to kilo? Šéfkuchařka Sara La Fountain, absolventka Culinary Institute of America pro vás připravila výtečný salát s tuňákem a kapkou Finlandia Grapefruit. Pokud ho zapijete jedním drinkem, na vaší linii se to nijak neprojeví. Vyzkoušejte ho třeba na večírku s přáteli.

SALÁT S TUŇÁKEM A DRESINKEM FINLANDIA GRAPEFRUIT (4 porce)

  • finlandiaSalát

400g tuňákových steaků / 2 lžičky oleje / 1 krabice salátového mixu / 1 mrkev & 50g sladkých hrachových lusků nasekaných na kousky / 8 ředkviček nasekaných na kousky / 4 lžičky wasabi oříšků nasekaných na kousky /

  • Miso dresink

3 lžičky pasty Miso / 2 lžičky strouhaného zázvoru / 1 lžička nadrobno nakrájeného česneku / 2 lžičky sojové omáčky / 2 lžičky medu / 1 lžičky limetkové šťávy / 1 dl oleje / 2 lžičky Finlandia Grapefruit / 1 lžičky vody / sůl /

Nejdříve nakrájejte steaky na dlouhé plátky a ochuťte solí. Na pánvi rozehřejte olej. Plátky smažte asi 1 min. z každé strany, nechte vychladnout a pak uložte na 1-2 hodiny do lednice. Nakonec nakrájejte na malé kousky.

Miso dresink. Všechny ingredience dejte do misky a zamíchejte.

Salát rozdělte na talíře a přidejte nasekané hrachové lusky, ředkvičky a oříšky wasabi. Přidejte tuňáka a zalijte dresinkem miso.

K salátu podávejte osvěžující drink Finlandia Easy Breeze. Je jednoduchý, ale lahodí oku i chuťovým buňkám.
Na jeho přípravu budete potřebovat: 4 cl Finlandia Grapefruit / Brusinkový džus / Led / Limetu na ozdobu

Do vyšší sklenice nasypte několik kostek ledu, přelijte Finlandia Grapefruit a dolijte brusinkovým džusem. Lehce promíchejte, na závěr ozdobte plátkem limetky a podávejte.

Reklama