Vaření

Salát z polníčku s brusinkovým dresinkem s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a grilovaným camembertem

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme recept na salát z polníčku s brusinkovým dresinkem.

Na grilovaný sýr potřebujeme:

  • 4 ks sýru camembert
  • 80 g lískových ořechů
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • 2 lžíce medu

Na salát potřebujeme:

  • 100 g kompotovaných brusinek
  • kůru a šťávu z jednoho citronu
  • 3 lžíce světlého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou příchutí pomerančů a citronu
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • mix čerstvých salátů s polníčkem

1.    Camembert vložíme na čtverec alobalu, posypeme dopředu opraženými ořechy, lístky tymiánu a olivovým olejem, zabalíme a pečeme na grilu cca 10 minut. Před podáváním na sýr nakapeme trochu medu.

Kalamáta Papadimitriou

2.    Kompotované brusinky spolu s citronovou šťávou, kůrou, balzamikovým krémem a medem rozmixujeme tyčovým mixérem do jemné hmoty, poté pomalu zašleháme olivový olej, na závěr lehce osolíme. Takto připravený dresink těsně před podáváním smícháme s listy salátu a podáváme s čerstvě rozpečeným sýrem a bagetou.

Více informací na www.papadim.com/cs

   
11.05.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] ZdenaZ [*]

    polníček mám ráda,na podzim vyseju a brzy na jaře už mohu sklízet lístky na salát Sml59

    superkarma: 0 11.05.2015, 19:23:32
  2. [1] manislava [*]

    Sml59

    superkarma: 0 11.05.2015, 10:50:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme