Vaření

Salát z pečené zeleniny s vinegretem z vinného octa

Pečená zelenina je oblíbenou lahůdkou, zkuste ji podle našeho receptu opéct na řepkovém oleji a recept dokončit s kvalitním vinným octem... uvidíte, jak vám zachutná!

řepka

Suroviny (na 4 porce):
2 červené papriky
2 žluté papriky
1 středně velká cuketa
10 menších žampionů
3 stroužky česneku
4 lžíce řepkového oleje na restování zeleniny
hrst sekané petrželové natě

řepka

Vinegret:
2 lžíce medu
4 lžíce panenského řepkového oleje
1 lžíce kvalitního vinného octa
sůl
drcený pepř

řepka

Postup:
Nejprve si připravíme vinegret. Metličkou v misce rozšleháme med s octem, solí a pepřem. Za stálého šlehání přidáváme olej (jako když se připravuje majonéza).

Papriku oloupeme pomocí škrabky na zeleninu. Rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy. Cuketu nakrájíme na 0,5 cm kolečka, žampiony dle velikosti na čtvrtky nebo na půlky, česnek na tenké plátky.

řepka

Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, opečeme cuketu dozlatova z obou stran a vložíme ji do mísy. Pak orestujeme papriku a nakonec žampiony a vše přesuneme do mísy k cuketě. V průběhu restování doléváme olej dle potřeby. Do mísy s teplou zeleninou přidáme plátky česneku a vinegret. Nakonec zamícháme a přidáme sekanou petrželovou nať.

Salát můžeme podávat teplý nebo jej nechat odležet v lednici.

   
31.05.2013 - Zelenina - autor: (red)

Komentáře:

  1. [26] 1021965 [*]

    Ráda vyzkouším, zeleninku můžeme syrovou i grilovanou.

    superkarma: 0 03.06.2013, 16:32:18
  2. [25] V19 [*]

    zeleninka u nás ide, vyskúšamSml22

    superkarma: 0 02.06.2013, 21:54:29
  3. [24] smailinka74 [*]

    Bohužel já cuketu nemusím a přátelé z mého okolí vlastně také ne. Zkusím to s něčím jiným. Sml15

    superkarma: 0 02.06.2013, 13:28:29
  4. avatar
    [23] kosík [*]

    Recept zkusím, třeba i z vlastní zeleniny, jestli vůbec letos něco vyroste Sml80

    superkarma: 0 01.06.2013, 22:56:00
  5. avatar
    [22] HankaPU [*]

    Dnes jsem pečenou zeleninu dělala na oběd, ale s tím vinným octem to vyzkouším příště.

    superkarma: 0 01.06.2013, 17:27:15
  6. [21] Michaela Biliová [*]

    Všechno s cuketou mám ráda. Budu muset vyzkoušet.

    superkarma: 0 01.06.2013, 13:05:09
  7. avatar
    [20] denkas [*]

    Vypadá to hezky.ještě kdyby mi to někdo udělalSml80

    superkarma: 0 31.05.2013, 21:09:05
  8. avatar
    [19] Jindriska8 [*]

    U nás jde zelenina na každý způsob!Sml59

    superkarma: 0 31.05.2013, 20:22:06
  9. avatar
    [18] daska59 [*]

    Nevím jestli bych s tím u manžela uspěla Sml30. Já bych si dala, ale dělat to jen pro sebe by mne nebavilo.

    superkarma: 0 31.05.2013, 19:28:08
  10. [17] jithule [*]

    mnamka, zkusím,

    superkarma: 0 31.05.2013, 16:02:41
  11. avatar
    [16] tauferova monika [*]

    Ještě přidávám lilek a peču hlavně venku,když grilujeme.Tedˇ jsem četla,že má pršet i v černu,tak nevím jestli mám vůbec vytahovat venkovní grilSml80

    superkarma: 0 31.05.2013, 14:20:49
  12. avatar
    [15] Suzanne [*]

    Pečenou nebo restovanou zeleninu můžu v jakémkoli množství. A jelikož něco málo v lednici najdu, zítra by to zkusím na tenhle způsob Sml22

    A to, co je na ntěch fotkách, to taky vypadá hezky Sml30

    superkarma: 0 31.05.2013, 13:33:12
  13. [14] Danulka K. [*]

    U nás pečená zelenina nejde,ale já bych to okusila...

    superkarma: 0 31.05.2013, 12:35:03
  14. [13] magic11 [*]

    přidávám i lilek a papriky neloupu, jinak je super Sml67

    superkarma: 0 31.05.2013, 11:26:45
  15. avatar
    [12] Vivian [*]

    Vinaigrette je ve francouzštině rodu ženského a podle toho se skloňuje i v češtině, pročež se jí obvykle říká vinegretka (nikoliv /ten/ vinegret).

    superkarma: 0 31.05.2013, 09:50:56
  16. avatar
    [11] lenig [*]

    velmi pěkné na pohled Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 31.05.2013, 09:17:40
  17. avatar
    [10] Hanula [*]

    Sml16dobrý tipSml67

    superkarma: 0 31.05.2013, 09:10:44
  18. avatar
    [9] terezalah [*]

    to vypadá suprácky :)

    superkarma: 0 31.05.2013, 08:55:13
  19. avatar
    [8] Klára Wimmerová [*]

    Obrázky k receptu nepatří, redakční šotek si zařádil. :) Hned jak to bude možné, tak je vyměníme! Děkujeme za upozornění. :)

    superkarma: 0 31.05.2013, 08:18:45
  20. avatar
    [7] LudPa [*]

    Vinegret je obyčejná zálivka a já myslela, kdo ví, co to bude

    superkarma: 0 31.05.2013, 07:47:17
  21. avatar
    [6] gerda [*]

    a proč tam zůstaly fotky z minulého receptu?Sml58....salát dobrý, ale počkám si na sezónu. Kupovat papriky, když stojí skoro stovku, to si radši koupím kuřeSml30

    superkarma: 1 31.05.2013, 07:44:55
  22. avatar
    [5] blanca [*]

    nemuselo by to být špatné, ale spíš bych si to dala teplé třeba k masu.

    Ty obrázky asi k receptu nepatří, ne? Sml58 a navíc si moc nedokážu představit loupání papriky pomocí škrabky...Sml80

    superkarma: 0 31.05.2013, 07:43:32
  23. [4] lidicka [*]

    Nejraději mám eleninu čerstvou, bez tepelné úpravySml22

    superkarma: 0 31.05.2013, 06:52:57
  24. avatar
    [3] marde [*]

    Určitě to stojí za vyzkoušeníSml22

    superkarma: 0 31.05.2013, 06:38:18
  25. avatar
    [2] margot [*]

    teď mi to přijde dokonalé jak to je, hned bych to snědla... jaký směr teď nabrat - do lednice nebo do postele, to je otázka...Sml52

    superkarma: 0 31.05.2013, 01:00:39
  26. avatar
    [1] bonda [*]

    Ještě mi tam chybí baklažány, aby to bylo dokonalé.

    superkarma: 0 31.05.2013, 00:48:46

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme