Reklama

Trochu netradiční hutnější zimní salát, který voní indickým kořením – římským kmínem. Je zase hodně jednoduchý, jak je u mě na blogu zvykem. Celkem nenáročný na suroviny a můžete si ho dát za studena i za tepla.

salat

Co je třeba:

  • 2 větší batáty
  • 200 g baby špenátu
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • lžíce citronové šťávy
  • tři stroužky česneku
  • římský kmín

porce

Jak na to:

Nakrájejte batáty na kostičky, pokapejte je olivovým olejem, citronem a nasypejte římský kmín. Stejně tak česnek. Rozložte na pečící papír na plech do trouby a pečte cca 20 minut při 200 stupních, než budou brambory povrchu křupavé a uvnitř krásně měkké. Na troše olivového oleje spařte špenát a potom ho lehce osolte a opepřete. Smíchejte s pečenými brambory a česnekem a podávejte teplé nebo studené…jen tak nebo jako přílohu k masu.

Dobrou chuť!

juliS Julinkou v kuchyni

Bára je šetsadvacetiletá máma na rodičovské a moc ráda vaří.

Vlastně nejraději vaří nebo běhá (kolem Julie nebo po lese). Vaření, pečení, dušení i smažení ji bavilo odjakživa. Teď konečně má komu a zároveň s kým vařit… s Jůlinkou.

Foto: Autorka

Můžete také vyzkoušet: