tuňákový salát

Těstovinové saláty s tuňákem bývají velice oblíbené. Kombinace tuňák, kukuřice, olivy a čerstvá bazalka s citronovou šťávou je dokonalá a osvěžující. Když si budete chtít recept udělat ještě zdravější, použijte celozrnné těstoviny.

Suroviny

1 balíček těstovin
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě
1/2 šálku nasekaných vypeckovaných černých oliv
1 malá konzerva sterilované kukuřice
10 lístků bazalky, nasekané


dresink
šťáva z 1 citronu
1 lžíce hořčice
sůl
1 lžička sušeného oregano
1/4 šálku olivového oleje

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. V misce rozšleháme citronovou šťávu, hořčici, sůl a oregano. Pomaličku přidáváme i olivový olej.
Do těstovin přimícháme tuňáka, olivy, kukuřici a nasekanou bazalku a přelijeme připraveným dresinkem.

Můžeme ozdobit lístky bazalky a kousky citronu.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama