křupavý salát

Hledáte inspiraci na salát, kterým okouzlíte při vašem dalším grilování. Dnes pro vás máme recept pro milovníky kozího sýra. Salát se hodí jako předkrm, ale také jako doplněk ke grilovanému masu.

Pár minut práce a jídlo, které vám zanechá neskutečně příjemnou chuť v ústech. Štěstí, že krabičky se zelenými salátovými listy máme téměř vždycky doma. Tentokrát jsem použila směs salátů, kterou jsem koupila v Tescu, tak po nich mrkněte. Jsou výborné.

Suroviny

  • plnou mísu různých salátových listů
  • půl jablka
  • hrst vlašských ořechů
  • 100 g kozího sýra s bílou plísní
  • 2 krajíčky toastového chleba
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej
  • lžička medu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Na toastový chléb naskládáme plátky kozího sýra. Dáme je zapéct na chvilku, pod rozpálený gril. Nezapomínejte je hlídat, velice snadno se připálí.

Na suché pánvičce opražíme nasekané ořechy, ke kterým po chvilce přidáme jablko, které jsme oloupali a nakrájeli na malé kostičky.

Asi dvě lžičky octa rozšleháme se solí. Šleháme tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Poté přidáme pepř, med a asi dvě lžíce olivového oleje. Opět šleháme, až se nám podaří vyšlehat krásnou jemnou zálivku.

Salát smícháme s ořechy a jablkem, přelijeme zálivkou a dozdobíme toastem s kozím sýrem, který můžeme nakrájet na drobné kostičky.

Neskutečná dobrota! Dokonalé souznění chutí a vůní. Vyzkoušejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Saláty, které se vám budou hodit nejen při grilování

Jarní salát s rukolou, máslovou mrkvičkou a sedmikráskami

jarní salát

Tzatziki a jiné okurkové saláty

tzatziki

Listový salát s pomeranči a kozím sýrem

salát s pomeranči

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama