Vaření

Salát s fenyklem a lososem

salát s lososem a fenyklem

Fenykl už jsme vám představili v několika receptů. Je výborný studený do různých salátů, ale také jako teplá pečená pochoutka. Do dnešního receptu jsme ho použili studený, ale předem lehce povařený. V kombinaci s křupavými lískovými ořechy a lososem vzniknul výborný a zdravý salát.

Výrazná vůně a chuť syrového fenyklu může být pro někoho překážkou v jeho konzumaci. Když fenykl lehce povaříte, aby nebyl rozvařený, ale stále křupavý, tak část jeho lékořicové vůně zmizí. Zůstane v jemnější podobě, ale je stále typicky fenyklová. Zkuste to.

fenykl

Doplňte fenykl zelenými lístky něčeho oblíbeného :-) Já jsem použila polníček, výborná bude ale i směs různých listových salátů, baby špenát, saláty lolo, dubáček. Co máte rádi, použijte. Saláty mají většinou jemnou chuť a skvěle se s fenyklem doplňují. Jen bych se vyhnula rukole, ta je příliš výrazná.

Suroviny

  • 2 hlízy fenyklu
  • 1 balení zelených listových salátů
  • 300 g filetu lososa
  • 80 g lískových ořechů
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • balzamikový krém s pomeranči

Postup

Lískové ořechy dejte na plech do trouby a při 150 °C nechejte 20 minut opražit. Ještě horké přesypejte do utěrky, kde je pořádně promněte, aby se odloupaly slupky. Nasekejte je nožem nahrubo.

lískové ořechy

Z fenyklových hlíz odkrojte jemné zelené části, které vzhledově připomínají kopr. Nasekejte je nadrobno a dejte do mísy, ve které budete mít salát. Jsou velice dobré a je škoda je vyhodit nebo vařit.

fenyklový salát

Fenykl rozeberte na plátky a dejte do hrnce. Zalijte vodou, lehce osolte a povařte 5 minut. Uvařený fenykl nakrájejte na menší kousky.

fenykl

Lososa opečte (pozor, nevysušte) pouze osoleného a opepřeného. Nakrájejte na kousky.

Zelené listy, fenykl, ořechy i lososa přidejte do mísy k zeleným částem fenyklu. Promíchejte. Přidejte asi tři lžíce olivového oleje, lehce osolte a dochuťte balzamikovým krémem.

fenyklový salát

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Úžasné pochoutky z fenyklu na našem magazínu

králík s fenyklem

fenyklový salát

Kalamáta Papadimitrou

   
09.03.2016 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. [4] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 09.03.2016, 13:02:28
  2. [3] Pavlína Süserová [*]

    Sml67

    superkarma: 0 09.03.2016, 11:38:06
  3. avatar
    [2] Suzanne [*]

    Tak to bych si dala Sml20

    superkarma: 0 09.03.2016, 07:53:22
  4. avatar
    [1] misa.35 [*]

    Nejím opravdu máloco, ale fenykl mezi to patří. Sml68

    superkarma: 1 09.03.2016, 07:23:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme