Domácnost

S.O.S. Chce pravé nudle


Dobrý den,

chtěla jsem poprosit, jestli by mi některá čtenářka neporadila, jak se dělají takové ty pravé "čínské nudle" s omáčkou a kuřecím masem. Jak je vaří třeba v čínských restauracích.

Když jsem si koupila čínské nudle a udělala je obyčejně, tak to vůbec nebylo ono.

Moc děkuji za odpovědi.

Valerie M


Milá Valerie,
čína s českými nudlemi nejde dohromady.
   
13.12.2005 - Dům a byt - autor: Dana Svobodová

Komentáře:

  1. avatar
    [28] Meander [*]

    Dášule: Nebo tuleně

    superkarma: 0 14.12.2005, 12:42:16
  2. [27] ValerieM [*]

    Dášule: Co to je? Kdo říkal, že můj chlap nechce jíst, co mu uvařím. Mně prostě nechutnaly jako od Číňanů, tak se chci zeptat na tip na úpravu, tak tady neodsuzuj mýho chlapa.

    superkarma: 0 14.12.2005, 09:56:50
  3. avatar
    [26] gerda [*]

    Petunie: no a co, že glutaman sodný. Vždyť se u nás dostane koupit Glutasol, a to je to samé. Já tím dochucuju polévky.

    superkarma: 0 14.12.2005, 08:22:08
  4. avatar
    [25] Dášule [*]

    První, co mě napadlo bylo - tak ať si je uvaří. Chlap má jíst, co se mu udělá nebo si vařit sám. Ty se tady samou starostí zblázníš a když mu je doneseš od číňanů a řekneš, žes je dělala sama, taky nebudou dobrý. Dneska jsou "Dragony" na každém rohu. Koupila bych si je udělané do zásoby, nandala do pytlíků a dala do mrazničky. Když se mu to nelíbí, ať si trhne a zajde ro restaurace. Až se zblázní do eskymácké kuchyně, taky nepůjdeš do ZOO zastřelit ledního medvěda.

    superkarma: 0 14.12.2005, 07:43:15
  5. avatar
    [24] Eva_CZ [*]

    Meander: Na cinu do Ciny a na thajsky do Thajska...

    superkarma: 0 14.12.2005, 01:39:57
  6. avatar
    [23] Petunie [*]

    Slyšela jsem, že šmrnc všem těm čínským specialitám dává glutaman sodný, který se tam prý přidává pro zvýraznění chuti. Takže pokud člověk nešvindluje, tak "pravou" čínu doma neudělá.

    superkarma: 0 14.12.2005, 01:31:25
  7. avatar
    [22] tutik [*]

    a kdyz uz smazit varene nudle, tak jedine studene. Jednou jsem chtela smazene nudle, smazila jsem je teple, furt se ne a ne osmazit, bylo to hnusny

    superkarma: 0 13.12.2005, 21:51:51
  8. avatar
    [21] Kayty [*]

    ValerieM: nudle nechat přejít varem (nebo zalít horkou vodou) a nechat asi 3-4min odstát. Čínské nudle by se neměly vařit. Pak je stačí přidat k vytvořenému jídlu a trochu provařit, nebo osmažit na sójovce .... záleží na tobě

    superkarma: 0 13.12.2005, 15:08:27
  9. avatar
    [18] Meander [*]

    ValerieM: Ale je to pěkná písnička Pořádnou čínu doma stejně neuděláš, tak se na to vyprdni a nech si ji uvařit od odborníků.

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:48:49
  10. avatar
    [17] Aja [*]

    Dano, proč české...?

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:47:07
  11. avatar
    [16] Aja [*]

    ValerieM: Čínské nudle se prodávají slisované v cihličkách. Předem je nevař. Dej je na pánev s olejem, maximálně přidej lžíci vody, přiklop...zkontroluj a jestli už se rozpletly, tak je opeč...a podávej s čím chceš

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:46:28
  12. [15] ValerieM [*]

    Meander: Dík, to asi nebude ono

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:45:31
  13. avatar
    [14] Meander [*]

    Pořádné nudle? http://zpevnik.folktime.cz/song.php?id=1039

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:40:44
  14. avatar
    [13] Ivana. [*]

    ValerieM: oni používaj vetšinou ty jejich vaječné nudle (podobné z polévky) a po uvaření je samostatně usmažej než to smíchaj s masem a taky to někdy smažej smíchaný s vajíčkem Občas mi je dělá přítel, má známí větnamce takže to umí já jen tak co očíhnu

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:39:02
  15. [12] Kikoska [*]

    Základ je místo kuřecího masa kočičí, aby to byla pravá čína, na nudlích pak nesejde...

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:35:14
  16. [11] rajec [*]

    Já používám instantní čínské nudle, jsou k dostání ve všech supermarketech. Nudle připravím podle návodu...zalijí se horkou vodou a za 3 min jsou připravené. Nechám okapat a mezitím na oleji osmahnu pór, žampiony. Po chvilce přidám "Avodádo koření na špagety", sojovou omáčku, pálivou čínskou omáčku a trochu soli, promíchám a je to. Kdo chce, nejdřív osmaží maso a zeleninu, potom teprve pór atd. Tohle koření se mi na čínské nudle osvědčilo, víc než koření na čínu určené....chutná to dobře.

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:30:37
  17. avatar
    [10] tyrkys [*]

    ValerieM: je dobré je po uvaření lehce osmažit

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:30:37
  18. avatar
    [9] tyrkys [*]

    ValerieM

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:29:25
  19. avatar
    [8] Kelly [*]

    Hannah01: ... mám pocit, že o tyhle nudle tu nikdo zájem nemá ... zatím

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:28:40
  20. avatar
    [7] Hannah01 [*]

    ... to chce pořádnou rýmu

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:24:24
  21. avatar
    [6] Kelly [*]

    Jaké české nudle?
    Vždyť se normálně prodávají i ty "čínské" - jak sójové, tak i rýžové a i ty, co se dávají do polévek. Právě z těch posledních jsem včera udělala takovou míchanici a měla to dnes s sebou v práci jako oběd.
    Docela by mě to ale též zajímalo, protože také neumím docílit té pravé chuti, i když tuším, co tam asi všechno dávají:
    ... mrkev, čínské zelí, kuřecí maso, pak ty nudle, to se restuje a promíchává, je tam sůl a pepř a pak sójová omáčka a ... pak babo raď

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:22:36
  22. [5] ValerieM [*]

    gerda: ne ty skleněné to myslím nejsou. Tyhle, co jsem měla na mysli jsou vzhledově jako ty z instantních čínských polévek

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:21:56
  23. avatar
    [4] gerda [*]

    a nejsou to ty čínské skleněné nudle z rýžové mouky? To se dostane koupit, ale jsou hodně drahé. Ty instantní z čínských polévek jsou chuťově jinde.

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:18:25
  24. avatar
    [3] Vivian [*]

    sara.l: myslím, že by šla, ale nechápu, proč se o tom editorka zmiňuje

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:16:05
  25. avatar
    [2] Vivian [*]

    Joo, tak tohle jsem kdysi dělala, ale už je to dávno, tak si to moc nevybavuju... Dělá se to z těch nudlí, co se dávají do čínských pytlíkových polívek, ty nudle dají koupit samotné. Nudle jsem myslím normálně uvařila (asi podle návodu na pytlíku) a pak slila, nechala okapat a přihodila k osmaženému kuřecímu a zelenině a na pánvi (nejlepší je ta hluboká, wok) smíchala.
    (Maso a zelenina se dělá klasicky, nakrájet na drobno a osmažit, s nějakým tím kořením, sójovou omáčkou... dle libosti).

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:15:26
  26. avatar
    [1] sara.l [*]

    proč vlastně nejde ta čína s českými nudlemi dohromady,prosím

    superkarma: 0 13.12.2005, 14:12:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme