Reklama

Jahody, maliny, borůvky, ostružiny... Šťavnaté, plné vitamínů - lesní plody dodají barvu vašim talířům. Ať už čerstvé nebo mražené, vždy z nich vykouzlíte chuťově vybavený dezert, kterým uděláte dojem na všechny hosty. Vyzkoušejte recept na rychlý letní sorbet.

sorbet

Zdroj: Vitana

Suroviny:

  • 450 g mraženého lesního ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny)
  • 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 2 sáčky Vanilinového cukru Vitana

Zmrazené ovoce vložte do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, jogurt a vanilinový cukr. Mixujte asi minutu, poté otevřete robota a dobře promíchejte lžící, tento postup opakujte 4-5x za sebou, dokud nezískáte hladké pyré. Vzniklý jemný sorbet, ve kterém stojí lžíce, můžete podávat ihned pohárech, nebo uložit na 2 hodin do mrazáku a pak vytvářet zmrzlinové kopečky.

Můžete také vyzkoušet: