grape

Suroviny

1 sáček piškotů
4 jablka
300 g hroznového vína
2 sáčky pudinku s vanilkovou příchutí
2 dl punče nebo malinového sirupu
4 lžíce cukru
hrst sladkého popcornu
šťáva z 1 citrónu.

Postup

Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno pokryjeme piškoty, které pokapeme punčem (pro děti sirupem). Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, zalijeme citronovou šťávou a 7,5 dl vody, osladíme je a přivedeme k varu. Pudinkové prášky rozmícháme ve 2,5 dl vody, přilijeme je k jablkům a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Pudink nalijeme na piškoty, poklademe kuličkami vína a po ztuhnutí ho ozdobíme popcornem, případně i ovocem nebo tradiční šlehačkou.

Dobrou chuť přeje Kája.

Reklama