Vaření

Rychlé těstoviny s lososem a hráškem

bonduelle vapeur

Ještě pořád doma jedeme v odlehčeném jídelníčku. A musím přiznat, že naše těla jen jásají. Je nám dobře, lehce a cítíme se plní energie. Střídáme ryby a kuřecím masem a ke všemu hromady zeleniny. Moc mě baví vymýšlet jednoduché recepty, s malým množstvím surovin, které jsou hotové za pár minut.

Takto vznikly i tyto superrychlé těstoviny. Jako základ můžete použít těstoviny obyčejné nebo celozrnné či bezvaječné. Jak se vám chce. Kombinací, které k těstovinám můžete přidat je nekonečně mnoho. Pokaždé jiná chuť. Ten dnešní mix je dílem náhody a šetrného rodinného hospodaření.

Z minulého víkendu mi totiž zbyly dva kousky čerstvého lososa. K tomu se přikutálela plechovka od Bonduelle a bylo rozhodnuto. V plechovce byl totiž celou mojí rodinou zbožňovaný hrášek, tentokrát z nové řady Vapeur. Chtěla jsem ho vyzkoušet, protože mě nalákalo to, že je zelenina připravovaná v páře.

Bonduelle VapeurKdyž jsem vyhrála boj s dětmi, které si pomlaskávaly, že je hrášek slaďoučký jako med, mohla jsem s klidem otevřít další plechovku. V té původní totiž bylo hrášku na dně. Hlavně, že jim chutná :-)

Suroviny

1 balení celozrnných nebo obyčejných těstovin
1 – 2 malé plechovky hrášku Bonduelle Vapeur
400 g čerstvého lososa
1 cibule
sůl a pepř
trocha olivového oleje

Postup

Těstoviny uvaříme al dente. Slijeme, ale necháme si hrnek vody, ve které se vařily. Ve velké pánvi, ideálně ve woku, rozehřejeme  olej, na kterém osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme lososa, nakrájeného na velké kusy. Osolíme a opepříme. Nenecháme v pánvi dlouho, protože losos nesmí být vysušený. Většinou stačí jen když ze všech stran změní barvu.

Pánev sundáme z plotny, přidáme těstoviny a půl hrnku vody, ve které se vařily. Promícháme. Voda nám způsobí to, že těstoviny nebudou suché, ale krémovité. Úplně nakonec přidáme hrášek Bonduelle Vapeur a promícháme. Podle potřeby můžeme přidat i více vody, pokud se nám těstoviny stále zdají suché.

Na talíři zdobíme trochou nastrouhaného sýra.

Dobrou chuť přeje elly.

   
07.02.2014 - Diety - autor: elly

Komentáře:

  1. [7] mospika [*]

    nejlepší tuňák je Franz Josef v černé plechovce

    superkarma: 0 09.09.2014, 09:33:18
  2. [6] olinka55555 [*]

    Tuňáka jedině Rio Mare, ale čerstvého ani náhodou, jednou jsem si natěšená dala steak z tuňáka v restauraci a bylo to hrozné, nedalo se to jíst.

    Lososa zbožňuji a těstoviny s ním také, i když bez hrášku:-))))

    superkarma: 0 09.02.2014, 02:29:42
  3. avatar
    [5] gerda [*]

    fructia — #3 ano, tuňáka jako jednu z mála ryb sním bez námitek.

    superkarma: 0 08.02.2014, 17:16:50
  4. avatar
    [4] wich [*]

    fructia — #3 Já vím, v okolí snad neznám jediného člověka, co by tuňáka nemusel Sml22 Možná je to právě tím, že jeho maso není typické rybí, spíš připomíná tužší masa jako hovězí a to právě já zrovna moc nemusím Sml30

    superkarma: 0 07.02.2014, 13:31:44
  5. avatar
    [3] fructia [*]

    wich — #2 Tak to jsi docela výjimka, většinou lidé, které zrovna ryby nemusí, si celkem tuňáka dají rádi. Například já :-)

    1. na komentář reaguje wich — #4
    2. na komentář reaguje gerda — #5
    superkarma: 0 07.02.2014, 13:00:41
  6. avatar
    [2] wich [*]

    Zrovna dnes mám těstoviny s tuňákem a rajčaty. Ale moc se na to netěším, tuňák je snad jediná ryba, kterou nemusím Sml30

    1. na komentář reaguje fructia — #3
    superkarma: 0 07.02.2014, 10:44:02
  7. avatar
    [1] gerda [*]

    tyhle míchanice mám taky ráda, jenom zeleninu neberu z plechovky, ale mraženou. Namlouvám si, že je v ní víc vitamínů.

    superkarma: 0 07.02.2014, 06:58:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme