Vaření

Rychlá vepřová panenka s vůní kurkumy

rychlá vepřová panenka

Tipy na rychlé obědy, hotové téměř bez práce, se vždycky hodí. U nás je v tomhle případě oblíbená třeba vepřová panenka. Maso, které nemusíte tepelně dlouho trápit a je pěkně měkké, velice chutné a dá se kombinovat s mnoha dalšími surovinami.

Já jsem tentokrát využila ghí dochucené kurkumou, které jsem si velice oblíbila. Dodá jídlu zajímavou chuť a navíc je ghí velice zdravé. Potom už stačilo koupit čerstvou vepřovou panenku a přidat papriku. Žádné velké vaření, žádná velká věda, ale tip na rychlý a chutný oběd.

Suroviny

  • 800 g vepřové panenky
  • 4 červené papriky
  • ghí s kurkumou
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • jasmínová rýže

Postup

Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky o výšce asi 5 cm. Ochuťte solí a pepřem, z obou stran.

V pánvi si rozpusťte kurkumové ghí a na něm osmahněte z obou stran špalíčky vepřové panenky. Pěkně do hněda. Až jsou osmahnuté, přidejte na plátky nakrájenou papriku. Může být nejen červená, ale i více barevná. Jídlo tak bude veselejší.

Opékejte společně pět minut, poprašte rýžovou moukou a promíchejte. Zalijte trochou vody nebo masového vývaru a nechejte 10 minut provařit.

Podávejte s voňavou jasmínovou rýží.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vepřová panenka je dokonalá pochoutka. Vařte podle našeho magazínu.

plněná vepřová panenka

vepřová panenka v marinádě

vepřová panenka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
20.07.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] gerda [*]

    elly — #4Tak jsem tam vlezla, našla a cena mě docela odradila. Ale to bych nebyla já, abych si neuvědomila, že termín přepuštěné máslo je v české kuchyni tradiční. Našla jsem i recepty, jak na to a v podstatě je to jednoduché, minimálně za polovičku té strašné ceny. Tohle bych mohla zkusit, máslo nebývá drahé a nic to není, jen dobře hlídat a pak scedit.

    superkarma: 0 20.07.2016, 13:33:15
  2. avatar
    [5] gerda [*]

    elly — #4Díky, zapisuju!

    superkarma: 0 20.07.2016, 13:26:52
  3. avatar
    [4] elly [*]

    gerda — #3kupuju. V surovinách je odkaz. České ghíčko. A je super...

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    2. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 0 20.07.2016, 13:13:29
  4. avatar
    [3] gerda [*]

    To přepuštěné máslo (ghí) kupuješ anebo sama děláš doma? Jestli jo, docela by se mi hodil návod.

    1. na komentář reaguje elly — #4
    superkarma: 0 20.07.2016, 11:42:50
  5. [2] bobani [*]

    vypadá to lákavě

    superkarma: 0 20.07.2016, 09:18:28
  6. [1] Andreadornova [*]

    Panenku dělám ráda je hotová Sml59skvele recepty

    superkarma: 0 20.07.2016, 08:08:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme