rychlá vepřová panenka

Tipy na rychlé obědy, hotové téměř bez práce, se vždycky hodí. U nás je v tomhle případě oblíbená třeba vepřová panenka. Maso, které nemusíte tepelně dlouho trápit a je pěkně měkké, velice chutné a dá se kombinovat s mnoha dalšími surovinami.

Já jsem tentokrát využila ghí dochucené kurkumou, které jsem si velice oblíbila. Dodá jídlu zajímavou chuť a navíc je ghí velice zdravé. Potom už stačilo koupit čerstvou vepřovou panenku a přidat papriku. Žádné velké vaření, žádná velká věda, ale tip na rychlý a chutný oběd.

Suroviny

  • 800 g vepřové panenky
  • 4 červené papriky
  • ghí s kurkumou
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • jasmínová rýže

Postup

Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky o výšce asi 5 cm. Ochuťte solí a pepřem, z obou stran.

V pánvi si rozpusťte kurkumové ghí a na něm osmahněte z obou stran špalíčky vepřové panenky. Pěkně do hněda. Až jsou osmahnuté, přidejte na plátky nakrájenou papriku. Může být nejen červená, ale i více barevná. Jídlo tak bude veselejší.

Opékejte společně pět minut, poprašte rýžovou moukou a promíchejte. Zalijte trochou vody nebo masového vývaru a nechejte 10 minut provařit.

Podávejte s voňavou jasmínovou rýží.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vepřová panenka je dokonalá pochoutka. Vařte podle našeho magazínu.

plněná vepřová panenka

vepřová panenka v marinádě

vepřová panenka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama