.

Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?

Novinky

Ryby, ústřice, rum a dřeváky – jak tohle mohlo dopadnout?

Co si vybavíte, když se řekne Holandsko? Tulipány, větrné mlýny, ryby, dřeváky, pivo, kakao? A co třeba holandská kuchyně? Nic? Na tom není nic divného, protože tu doposud nebyla žádná restaurace, která by ji nabízela. Odteď se však všechno mění! Dutch Pub, jediná holandská restaurace u nás, ve které najdete vše, co si s Holandskem spojíte, právě otevřela a dveře se u ní netrhly ani s významnými osobnostmi.

Ochutnat holandské speciality, jako obří Rotterdamský hovězí cheeseburger či tradiční pohankové palačinky Poffertjes, a užít si zábavný večer v příjemné společnosti přišli: Mahulena Bočanová, Simona Dvořáková, AlešHáma, Markéta Hrubešová, Berenika Kohoutová, Jan Měšťák, Daniela Písařovicová, Agáta Prachařová s Jakubem Prachařem, Jan Rosák s manželkou, Emma Smetana, Pavel Soukup s rodinou, Marika Šoposká a Nikol Štíbrová.

as

K opravdu honosnému podávání jídla bezesporu patří i ovoce a zelenina. Nakrájet je na talíř ale zvládne každý, kdo má nůž. Vyřezat z nich krásné ornamenty pomocí speciálních nožů metodou, která se nazývá Carving, to už chce pořádný trénink. Jak šikovné nebo nešikovné mají ruce Berenika Kohoutová a Marika Šoposká, se můžete přesvědčit sami ve fotogalerii. „Jsem si jistá, že tuhle metodu nikdy nevyužiju. Můj kluk je schopný vyřezat ananas přesně tak, jak to dělají Vietnamci a dělá to tak často, že já to vlastně ani umět nepotřebuju,“ smála se Berenika Kohoutová a dál si užívala večera.

Následoval úkol, který byl zároveň adrenalinovým i kulinářským zážitkem. Už jste někdy otevírali ústřici? Ne? Nejste sami. O tom, že to není žádná sranda, se přesvědčili i Markéta Hrubešová, Aleš Háma a Jan Rosák, kteří by po absolvování tohoto úkolu mohli jít v klidu do soutěže “Kdo přežije“. Ústřice otevírali s opatrností a precizností chirurgů, ovšem i tak se občas všichni kolem obávali, že ublíží nejen sobě, ústřici i všem přihlížejícím, ale že zničí jak nůž, tak stůl a vše živé i neživé, co se kolem nachází. Ještěže vše probíhalo pod odborným dohledem… „Ústřice jsem už několikrát jedla, ale otevřít jsem se je pokusila pouze jednou a myslím, že u tohoto počtu i zůstanu. Tahle práce patří odborníkům, protože oni nejlépe vědí, jak to správně udělat,“ komentovala svůj pokus o otevření ústřice Markéta Hrubešová.

sd
Foto: Dutch Pub

A proč vlastně restaurace vznikla? K tomu se vyjádřil spolumajitel Dutch Pub Jan Mulač: „U nás žádná podobná restaurace nebyla, takže jsme se vypravili do Holandska, projeli nespočet restaurací a vybrali to nejtypičtější a nejatraktivnější z holandského prostředí. Nasbírali jsme také velké množství receptů, které jsme však částečně upravili pro české hosty,“ a poté pozval milovníky dobrého jídla, ať se přijdou na vlastní kůži přesvědčit.

   
03.03.2015 - Redakční novinky - autor: Markéta Škaldová

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme