Vaření

Rybí pomazánka s ananasem

rybí pomazánka

Suroviny:
2 konzervy rybiček v oleji nebo vlastní šťávě
majonéza domácí z jednoho vejce a asi 1/2 litru oleje

1 cibule
lžička sardelové pasty
půl lžičky plnotučné hořčice,
citronová šťáva
sůl, pepř
ananas

Postup:
Vejce rozklepneme do mísy, prošleháme s několika kapkami citronové šťávy a za šlehání přikapáváme olej. Tato majonéza je hustá, jak si sami určíme podle množství oleje a není taková olejová jako ze samotných žloutků. Mnohdy je lepší než kupovaná, v každém případě je zaručeně čerstvá a levnější, když je jí potřeba hodně, což u nás doma ano.

Rybičky slijeme, rozmačkáme. Cibuli posekáme. Všechno smícháme. Kdo má rád křupání mezi zuby jako my - tedy cibulku, když křupe, jen to poseká, ale kdo má rád pěny, prostě nejprve všechno umixuje s přidáním nálevu z konzervy a pak přimíchá majonézu.

Pro ozvláštnění je vynikající do pomazánky nasekat ananas - konzervu nebo syrový. Krásně to doplňuje chuť.

Dobrou chuť přeje čtenářka Jana.

   
28.04.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [14] jithule [*]

    ananas mám ráda

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:03:34
  2. avatar
    [13] hubajda [*]

    tak by u nas neproslo

    superkarma: 0 13.11.2012, 21:36:28
  3. avatar
    [12] daska59 [*]

    ananas nemusím...

    superkarma: 0 29.09.2012, 20:07:32
  4. avatar
    [11] arminka [*]

    do pomazánky bych ten ananas  necpala, možná tak na ozdobu, já osobně rybí pomazánku zdobím mandarinkouSml16

    superkarma: 0 12.09.2012, 00:17:44
  5. [10] mrowiecova [*]

    Rybí ano,ale s tím ananasem,blé.Některé ty kombinace fakt stojí za..Sml68Sml68

    superkarma: 0 22.07.2009, 07:33:11
  6. [9] mrowiecova [*]

    Sml68

    superkarma: 0 20.07.2009, 11:13:55
  7. avatar
    [8] Avilo [*]

    Zajímavá kombinace, ale určitě to chutná výborněSml59

    superkarma: 0 28.06.2009, 18:38:52
  8. [7] orangutan [*]

    Sml58na to si netroufnu,to mi nejde pod nos

    superkarma: 0 29.05.2009, 23:56:15
  9. [6] topinka [*]

    zajímá kombinace...

    superkarma: 0 27.05.2009, 19:18:42
  10. [5] viki.niki [*]

    Právě toho ananasu bych se bála

    superkarma: 0 27.05.2009, 09:32:35
  11. [4] cicina [*]

    moc dobre, rybickovku delavam vetsinou klasicky s nakladanou okurkou nebo koprem, ale ananas je bomba. jenom domaci majonezu bych si netroufla, mam hruzu ze salmonely, takze bych sahla po osvedcene majoneze hellmanns, jinou nepouzivame.

    superkarma: 0 07.05.2009, 20:39:19
  12. avatar
    [3] átéčko [*]

    Tos vymyslela sama?

    superkarma: 0 28.04.2009, 13:52:06
  13. avatar
    [2] dajdada [*]

    takhle bych ananas neprznila

    superkarma: 0 28.04.2009, 13:08:34
  14. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    dělám to ale z tuňáka a bez ananasuSml75

    superkarma: 0 28.04.2009, 10:34:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme