Vaření

Rybí paštika

rybí paštika

Když hledám zajímavý a originální recept, najdu ho vždycky na gurmánském blogu Šárky Škachové. Netradiční pochoutky, ale i tradiční klasika. Vybere si tady každý.
Tentokrát jsem chtěla nějakou „vánoční“ paštiku. A tahle rybí mi padla na první pohled do oka.

Suroviny

500 g čerstvých rybích filetů (treska, pangasius)
100 g filetů z uzeného pstruha
1 konzerva tresčích jater
šťáva z jednoho citrónu
2 čerstvé žloutky
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
100 ml ušlehané smetany
1 silný pórek
střik šampaňského (sektu, bílého vína)

Postup

Terinu (nádobu na paštiku) vyložíme uvařeným pórkem, který jsme rozebrali na jednotlivé dlouhé listy. Povaříme jen krátce a přelijeme studenou vodou, aby se zachovala ta svěží zelená barva. Na menší kousky pokrájíme rybí filety a společně se šťávou z citronu, žloutky, solí, pepřem a střikem šampaňského či vína rozmixujeme na rybí fáš. Do takto připravené rybí paštiky vmícháme ušlehanou smetanu a částí směsi vyplníme připravenou rybí terinu.

Poklademe filety z uzeného pstruha, překryjeme fáší a přidáme kousky tresčích jater, na ně zbylou rybí fáš, povrch uhladíme a překryjeme „stužkami“ pórku, které přečuhují přes paštikovou mísu.

Uzavřeme pokličkou a v troubě ve vodní lázni vaříme při teplotě 95 °C rovných 60 minut. Hotovou paštiku necháme v míse vychladnout a potom ji snadno vyklopíme na talíř a krájíme chutné rybí řezy této delikátní paštiky.

Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá, ale výsledek na talíři skutečně stojí za tu námahu.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová.

   
28.12.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [11] kubabi [*]

    Paštiku z ryb neznám, alevelmi mě to zaujalo.

    superkarma: 0 20.03.2013, 21:28:37
  2. [10] FAXÍK [*]

    vypadá moc hezky Sml59

    superkarma: 0 09.03.2012, 19:34:48
  3. [9] Jala [*]

    Vypadá to krásně, ale docela složitě. Takže zítra: rybí polévka + filety z lososa.

    superkarma: 0 04.02.2012, 17:50:47
  4. avatar
    [8] ladouch [*]

    Už jsem jedla hodně paštik, ale rybí ne, docela bych ochutnala.Sml22Sml22

    superkarma: 0 02.02.2012, 15:54:42
  5. [7] Bali [*]

    Rybí terinky, pomazánky,... mam moc ráda. Pangase bych taky zrovna nedoporučovala. V poslední době mam oblíbenou tuto rybí terinku:  http://olivovakucharka.webgarden.cz/ryby-potvory/rybi-terina-s-olivami.html

    superkarma: 0 29.12.2011, 08:07:34
  6. avatar
    [6] ToraToraTora [*]

    Tak do toho se mi ani nechce. není nad klasickou rybičkajduSml16

    A pangas je nechutný. Asi proto, že se k nám vozí pangasí odpad. Nikoliv kvalitní maso tohoto sumečka

    superkarma: 0 28.12.2011, 21:15:48
  7. avatar
    [5] kobližka [*]

    Rybí pomazánku ano.Jinak pangase obcházím obloukem a nevím,jestli bych zrovna o rybí paštiku stála....Sml23

    superkarma: 0 28.12.2011, 19:37:53
  8. avatar
    [4] honzik101 [*]

    rybí pomazánku dělám, paštiku si nedovedu představit

    superkarma: 0 28.12.2011, 12:26:12
  9. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Ryby miluju, ale v tomto provedení, no nevím, nevím, raději ne Sml23Sml15

    superkarma: 0 28.12.2011, 10:00:10
  10. [2] lidicka [*]

    Taky nevím, jestli by to rodině chutnaloSml80

    superkarma: 0 28.12.2011, 06:37:23
  11. [1] stripek.stesti [*]

    Hmm,ryby mam rada, ale nevim, jestli bych mela odvahu to zkusit, rybi pastiku jsem jeste nejedla...

    superkarma: 0 28.12.2011, 00:35:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme