Užijte si kvalitní šunku v jejích neljepších variacích!

ztzdrNA 6 PORCÍ

Příprava: 30 minut

  • 300 g lístků čerstvé rukoly
  • 300 g parmské šunky nebo pršutu
  • 150 g parmazánu
  • 100 g sezamové pasty tahini (v prodejnách zdravé výživy nebo orientálních specialit)
  • 50 g opražených piniových oříšků (můžete nahradit mandlemi)

1. Pastu tahini dobře prošlehejte, aby byla krémovitá (má podobnou chuť jako máslo z burských oříšků – pokud je máte rádi a po ruce, můžete je použít místo tahini).

2. Rukolu propláchněte a rozdělte do přibližně stejných svazečků. Každý zaviňte vždy do dvou plátků šunky položených přes sebe.

3. Svazečky podávejte s krémovou pastou, hoblinkami parmazánu a piniovými jadérky. Báječná obměna: Plátky vláčné parmské šunky (pršutu) nahraďte uzeným lososem a pastu ze sezamových semínek tahini vyměňte za jogurt.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bagety se sýrem šunkou a brusinkamiBagety se sýrem šunkou a brusinkami Italská melounová polévka s parmskou šunkouItalská melounová polévka s parmskou šunkou Zapečená šunka po florentinskuZapečená šunka po florentinsku
Reklama