Domácnost

Rozbalte to s Masoxem - dá tomu šťávu!

 

Když se řekne Masox, každému se nejspíš vybaví – legendární masový bujón. Už v 50. letech minulého století totiž stál u zahájení výroby bujónů ve společnosti Vitana. Díky svému nenapodobitelnému složení a zaručené kvalitě je stále suverénně nejprodávanějším bujónem na českém trhu. Věhlas této kultovní značky dokonce daleko přesahuje hranice kuchyní. Masox se objevuje i v názvech outdoorových adrenalinových klubů nebo spolků fanoušků multiplayerových počítačových her. Prostě všude tam, kde je zapotřebí to pořádně „rozbalit“ a „jít do toho“, aby člověk měl pocit, že to „má šťávu“.

 

 

 

 

 

Masox jde do všeho!

Bujóny se původně používaly pouze jako základ při přípravě masových vývarů. Dnes se sice setkáváme s jinými druhy bujónů (např. slepičí, hovězí, zeleninový), ale jedině Masox lze použít jak do polévek a světlých i tmavých omáček, tak na přípravu  pokrmů z hovězího, vepřového a kuřecího masa na různé způsoby, do zeleninových jídel i do příloh. Masox dá jídlu vždy tu správnou chuť, protože se dobře spojuje s ostatními ingrediencemi. V tom je právě kouzlo jeho receptury, v níž je použito více než 30 různých přísad v tak unikátní a těžko nahraditelné kombinaci, že se opravdu vyplatí mít jej doma vždy při ruce.

 

 

 

 

 

 

 

Masox nelze přehlédnout!

Masox nyní prošel malým „faceliftem“ svého obalu. Z krabiček zmizela zelená barva a žluté jméno září na jasně červeném pozadí. K dostání jsou tato balení: 2-kostka (26 g), 6-ti kostka (78 g), 12-ti kostka (156 g).

 

Masox na scénu!

V současné době můžete vidět televizní reklamu, ve které to Masox pořádně rozbalí na zahradní párty. Poněkud fádní atmosféra se s jeho příchodem na scénu razantně změní a jednotlivé ingredience se pěkně „odvážou”. A přesně to se odehrává i v každém hrnci, pánvi nebo pekáčku při vaření s Masoxem. Tipy na zajímavé variace vašich oblíbených receptů (polévky, omáčky, „hotovky”, minutky, zeleninové pokrmy i přílohy) najdete na www.vitana.cz/masox.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
06.09.2007 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [39] Pavla_b [*]

    Masox nepoužívám, sice doma dvě kostky jsou, ale tak nějak se nikdy nespotřebují..jsou to jen.."kdyby náhodou byly potřeba". Polévky mám dobré bez masoxu, omáčky taky.. tak nějak nevím, proč ho při vaření do všeho strkat jen tak "navíc"..aby tam byl

    superkarma: 0 11.09.2007, 13:31:42
  2. avatar
    [38] MEK [*]

    používám ho do polévek i omáček

    superkarma: 0 07.09.2007, 18:09:57
  3. avatar
    [37] Vivian [*]

    pujka: a ty éčka nejíš?

    superkarma: 0 07.09.2007, 15:28:09

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [36] qvak [*]

    Eva_Fl: Tak at ti ho někdo pošle ne???

    superkarma: 0 07.09.2007, 14:30:31
  2. avatar
    [35] Eva_CZ [*]

    pujka:
    Co bych tady dala za pravej ceskej masox.

    superkarma: 0 07.09.2007, 12:35:49
  3. avatar
    [34] pujka [*]

    Není nad to pořádně se narvat chemií a éčkma

    superkarma: 0 07.09.2007, 10:21:51
  4. avatar
    [33] Z_U_Z_U [*]

    Ťapina: geniální

    superkarma: 0 07.09.2007, 07:48:26
  5. [28] drobek [*]

    Vivian: Ty, a víš, že máš asi pravdu?
    btw. ma Wikipedii jsou celkem rozumné informace
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Glutaman_sodn%C3%BD

    superkarma: 0 06.09.2007, 18:35:26
  6. avatar
    [27] Vivian [*]

    drobek: asi se to pak líp prodává

    superkarma: 0 06.09.2007, 18:32:55
  7. [26] drobek [*]

    Vivian: proč se tedy od používání glutamanu v instantních jídlech upouští?

    superkarma: 0 06.09.2007, 18:31:33
  8. avatar
    [25] Vivian [*]

    drobek: z toho tvého textu v příspěvku 20 ale vůbec nevyplývá, že by to bylo pro člověka škodlivé Maximálně že na to někdo může mít alergii. Ale alergii můžeš mít třeba i na jabka...
    A s tím obsahem to je taky relativní, jak už psala Ťapina. Pokud nespořádáš celý ten hrnec polívky, tak jsi v normě :)

    superkarma: 0 06.09.2007, 18:13:28
  9. [24] drobek [*]

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:59:46
  10. avatar
    [23] Ťapina [*]

    drobek: Alarmujici studie o skodlivosti chleba

    Nedavno byl bez vetsi odezvy zverejnen alarmujici clanek, ktery varuje pred nebezpecim pochazejicim z vune peceneho chleba. Ukazuji se totiz nasledujici spolehlive zjistena fakta:

    1. Vice nez 98 procent odsouzenych pachatelu zavaznych trestnych cinu konzumovalo chleb.
    2. Plna polovina deti, ktery vyrustaly v domacnostech konzumujicich chleb, ma v testech inteligence podprumerne vysledky.
    3. V 18.stoleti, kdy se prakticky vsechen chleba pekl doma, byla prumerna delka zivota mensi nez 50 let, detska umrtnost dosahovala hrozivych cisel, mnoho zen umiralo pri porodu a nemoci jako tyfus, zluta zimnice a chripka decimovaly cele narody.
    4. Vice nez 90 procent nasilnych trestnych cinu je spachano do 24 hodin po poziti chleba.
    5. Chleb se vyrabi z tzv. "testa". Bylo prokazano, ze jiz neceleho pul kilogramu teto hmoty muze udusit mys. Prumerny Cech sni za jediny tyden vetsi mnozstvi.
    6. Primitivni kmenova spolecenstvi, ktera neznala chleb, trpela v nesrovnatelne mensi mire rakovinou, Alzheimerovou chorobou, Parkinsonovou chorobou a osteoporezou.
    7. Chleb je prokazatelne navykovy. Osoby, kterym je odepren chleb a dostavaji pouze vodu, se nejpozdeji do dvou dni vehementne dozaduji chleba.
    8. Chleb je casto pouze prestupni stanici ke konzumaci "tvrdsich" potravin, jako je maslo, dzem, burakova pomazanka a dokonce cokolada.
    9. Je dokazano, ze chleb absorbuje vodu. Protoze lidske telo obsahuje vice nez 90 procent vody, vyplyva z toho, ze konzumace chleba muze mit za nasledek, ze vase telo bude pohlceno timto absorbujicim potravinarskym vyrobkem a stane se z vas houbovita rosolovita hmota.
    10. Novorozenci se mohou chlebem zadusit.
    11. Chleb se pece pri teplotach kolem 200 stupnu Celsia. Takova teplota zabiji dospelou osobu za dobu kratsi nez 1 minuta.
    12. Vetsina konzumentu chleba nedokaze odlisit zavazna vedecka fakta od nesmyslnych statistickych blabolu.

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:58:12
  11. [22] drobek [*]

    Fakt je, že jsem nikdy z polévky halucinace neměla...

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:57:35
  12. [21] drobek [*]

    Ťapina: http://diskuse.doktorka.cz/glutaman-sodny/
    Glutaman sodny je sodna sul kyseliny glutamove - aminokyseliny, která je stavební jednotkou bilkovin. Vyrobci ji pridavaji do svych vyrobku jako zvyraznovac chuti. Muze se pak pouzit mensi mnozstvi prirodnich surovin jako napriklad kureciho masa v instantni polevce.
    U precitlivelych lidi muze vyvolat nezadouci ucinky: bolesti hlavy, tlak na prsou, paleni predlokti a zadni casti krku. V nekterych pripadech tez poruchy vnimani, halucinace, nevolnost zvraceni, dusnost, astmaticke reakce a ospalost. Pokud se nekdo po uziti potravin bohatych na tuto latku, neciti dobre (tzv. syndrom cinskych restauraci), je mozne, ze je na ni precitlively a mel by takova jidla radeji vynechat.
    Nektere pokusy na zviratech prokazaly negativni vliv na mozkove bunky, bunky sitnice, poskozeni plodu a potraty. Tez souvislost s cukrovkou, obezitou a zvysenim krevních tuku. Avsak tyto vlivy nejsou prokazany u lidi.
    Nejvice je teto latky obsazeno v instantnich vyrobcich (zejmena pak v cinskych nudlich), v cinske kuchyni,koreni a ochucenych slanych pochoutkach.
    V minulosti platila v ČR povinnost upozornit na obsah teto latky varovnym napisem na vyrobku. Toto dnes jiz neplati. spis byva upozornovano, ze pripravek glutaman sodny neobsahuje.

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:56:10
  13. avatar
    [20] Ťapina [*]

    drobek: Barvivo se používá, aby byl pak vývar nahnědlý. Glutaman sodný je pochutina, kterou čínská kuchyně používá odnepaměti a pořád tam žijou Nesmí se to přehánět, ale když si vezmeš, že dáš kostku pro čtyři lidi (což odpovídá, my jsme dva a používám většinou půlku), tak to vychází tak dva gramy soli na osobu. A to je většinou nejslanější jídlo dne.

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:50:38
  14. [19] drobek [*]

    Glutamam sodný moc zdravý asi nebude, když se i při výrobě instantních polévek od jeho používání upouští. K čemu se tam přidává barvivo, když se to pak stejně naředí, nevím, a kvůli čemu za dvacet let umřu taky nevím

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:48:19
  15. avatar
    [18] Ťapina [*]

    drobek: Ale z jedné kostky Masoxu uděláš oběd pro čtyřčlennou rodinu Chemik taky nejsem, ale glutaman sodný je to, co tomu dává chuť, amoniak - sulfitový karamel je to, co tomu dává barvu, a mno a diglyceridy mastných kyselin jsou to, co tomu dává mastnou a rozpustnou konzisenci. Čili jsou tam éčka, která z toho dělají to, čím to je. Týýjo

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:44:13
  16. [17] drobek [*]

    E621 Glutaman sodný, E 150 d Amoniak - sulfitový karamel, E471 Mono a diglyceridy mastných kyselin... škoda, že nejsem chemik

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:38:51
  17. [16] drobek [*]

    A taky to obsahuje chuťovou látku E621, barvivo E150d a taky emulgátor E471. Přejeme dobrou chuť! Tak a teď si jdu na webu najít, co ta éčka vlatně jsou zač

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:27:00
  18. [15] drobek [*]

    Ale solím... Průměrná denní spotřeba ženy mezi 20 - 30 lety by (dle tabulek McDonaldu) neměla přesahovat 5 gramů. Kostka Masoxu váží 13g a obsahuje dle obalu max. 62 procent soli a to je podle mě prostě moc. Omáčky vařím výjimečně, rajče, pokud ho nejím s fetou, si trochu posolím...

    superkarma: 0 06.09.2007, 17:23:12
  19. avatar
    [14] Ťapina [*]

    carrom: Masox byl červenožlutý už za dob mého dětství, pak nějakou dobu ne a teď holt zase jo

    superkarma: 0 06.09.2007, 15:25:24
  20. avatar
    [13] carrom [*]

    No jo, takzvané maso X se hodí vždycky, když tomu jídlu pořád "něco chybí" a já už nevím co s tím A obal museli upravit po mekáčovém vzoru červená-žlutá podporuje chuť k jídlu

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:57:12
  21. avatar
    [12] Evča [*]

    drobek: ani nevím, že by měl prima obal

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:46:42
  22. avatar
    [11] Evča [*]

    používám masox málem do všeho

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:45:33
  23. avatar
    [10] femme [*]

    sanvean: že by????

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:45:04
  24. avatar
    [9] sanvean [*]

    Proboha, co to dělá Masox s cibulí?

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:33:43
  25. avatar
    [8] femme [*]

    drobek: jo, ty vůbec nesolíš???

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:28:39
  26. avatar
    [7] Vivian [*]

    drobek: a ty polívky nesolíš? :)

    superkarma: 0 06.09.2007, 14:18:32
  27. [6] drobek [*]

    Tolik soli pohromadě, to se jen tak nevidi, no jo, hlavně že to má prima obal...

    superkarma: 0 06.09.2007, 13:59:06
  28. [5] qvak [*]

    Já v podstatě omáčku bez masoxu nedělám.

    superkarma: 0 06.09.2007, 13:23:26
  29. avatar
    [4] Vivian [*]

    já taky

    superkarma: 0 06.09.2007, 12:57:04
  30. avatar
    [3] femme [*]

    tralala: já taky

    superkarma: 0 06.09.2007, 12:42:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme