Domácnost

Rizoto a puding s jahodami od F@una

Jak jsem slíbil, milé dámy,

předkládám první večeři i s časovou náročností. Je to vlastně večeře středeční a dezert je z úterní večeře. Protože chceme dát ještě 2 dny možnost tipovat, trochu jsem to zamíchal.

Rizoto Nasi Goreng:

Rýže ve varném sáčku,

Grilované kuře (nechali jme si část kuřete, které bylo v pondělí – vlastně bude :o) nějak se zamotávám ) Zelenina Bonduelle – Mexico, 1x vejce, kari koření

Na pánev nalijte trochu šťávy z kuřete, přihoďte na kousky nakrájené kuřecí maso a přidejte přiměřeně nakládané zeleniny. Posypte kari kořením (pokud máte malé děti, tak jen opatrně – je lehce pálivé – nebo použijte kurkumu!), lehce podlijte vodou a nechte přejít varem. Vše zamíchejte do přiměřeného množství vařené rýže. Podle původního receptu se na povrch rizota kladou kousky vaječné omelety. Není to nutné ani zdravé… Během vaření rýže jsem vyrobil pudink s jahodami a šlehačkou.

Vitana vyrábí puding, který stačí rozmíchat v horké vodě. Do skleničky jsem vložil dětské piškoty, zalil šťávou z jahodového kompotu, zalil čokoládovým pudingem, přidal jahody, zalil vanilkovým pudingem a ozdobil. Jídlo jsem se neodvážil testovat na zvířatech, tak jsem použil členy vlastní rodiny. :o) Nikdo neprotestoval – to je vzácné – tak pokud dožijí rána, je to OK.

Doba přípravy byla 19 minut přesně!

Pro tipující upřesnění: Rýže jsem navařil i na další jídlo v jídelníčku a použil jsem část kuřete z pondělí.

Fotografie pouze dokumentují to, že si nic nevymýšlím, ale opravdu vařím. Na kvalitu nehleďte... jsem ještě horší fotograf než kuchař. :o) Hezký den..

F@un

   
19.09.2005 - Dům a byt - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [89] Boženka [*]

    No teda já nevím, ale je to taková docela nechutná hromada. Místo kousků mastné omelety bych dala nakrájené vejce natvrdo a místo sterilované zeleniny třeba čerstvej pórek, navíc - posypat karí - to bude dobrota jak ze sádry, koření se rozpouští aspoň v trošce másla, když už. A proč zbytky kuřete, kousek čerstvého nebo mraženého je hotovej za deset minut. Z pudingu bych taky nehopsala - zabijte mě.

    superkarma: 0 20.09.2005, 15:07:02
  2. avatar
    [88] mufly [*]

    EHM no když vaří můj přítel, tak se z toho nají regiment.o) Nutno dodat, že vaří velmi dobře.o)
    Naposledy to byl medový bůček a hovězí na zelenině.o) Mňam.o) Ovšem jeho únorový boršč byl lahůdka mnam mnam.o)

    superkarma: 0 19.09.2005, 16:14:29
  3. avatar
    [87] Kelly [*]

    F@un 47: ... a co je nyní hlavním bodem večera?

    superkarma: 0 19.09.2005, 15:44:53
  4. [84] esunad [*]

    F@un: jsi kuchař šikulka,mně nejvíc času při vaření zabere čištění a praní zeleniny

    superkarma: 0 19.09.2005, 15:30:29
  5. [81] Pavla_b [*]

    Jak vůbec dopadla ta soutěž s F@aunem???

    superkarma: 0 19.09.2005, 14:45:27
  6. avatar
    [80] Žábina [*]

    náhodou dobrý

    superkarma: 0 19.09.2005, 14:41:18
  7. avatar
    [79] Aja [*]

    Jaštěrička: Ale joooo..."jakorizoto" jsem měla napsat Jde mi spíš o to, že během vaření stíhám iks jiných dalších věcí
    Taky mě pobavilo, jak na Vánoce radši hupnou k rodičům!

    superkarma: 0 19.09.2005, 14:17:42
  8. avatar
    [78] Meander [*]

    Jaštěrička 52: Přesný. Ta americká "pizza" je nechtunost. Není divu, že Amíci jsou

    superkarma: 0 19.09.2005, 13:51:42
  9. avatar
    [77] Jaštěrička [*]

    Aja: Ale to taky nebude rizoto ,od toho se nesmíš hnout a furt mícháš

    superkarma: 0 19.09.2005, 13:39:17
  10. avatar
    [75] Aja [*]

    No rizoto...to je dost silný slovo!
    Obvykle během vaření rýže stihnu dát prádlo do pračky, zalít všechnu květenu, zkontrolovat žákovskou a úkoly, nakrájet a umíchat salát k tomu rizotu a podrbat pejsu za uchem...

    superkarma: 0 19.09.2005, 13:32:52
  11. [74] xenie [*]

    Nyo: čistě tecnnický dotaz, pokud nevaříš, to dlabeš kupovaný salát a filé ? ¨nebo máš na vaření lidi (lepší varianta)

    superkarma: 0 19.09.2005, 13:30:45
  12. avatar
    [72] iljanka [*]

    hancze: mám doma koření Nasi Goreng a ráda ho používám, ale nevěděla jsem, že to je na rýži. Díky, už vím.

    superkarma: 0 19.09.2005, 13:20:38
  13. avatar
    [71] Jaštěrička [*]

    Eva_Fl:gerda: Ale jo,ať si každý jí,co mu chutná,ale ať tomu neříká rizoto,to s tím nemá nic společnýho.To je stejné jako když někdo říká pizza té odporné americké buchtě zlité kečupem- Ital by to do pusy nevzal.
    F@un: O Egyptu tu nebyla řeč. A BTW - italské rizoto není sypké, ale vláčné a mazlavé.

    superkarma: 0 19.09.2005, 13:11:55

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [70] gerda [*]

    Jaštěrička: mno, já dnes hodlám ze zbytků včerejší rýže udělat salát s krabími tyčinkami! Vařívám záměrně víc příloh, abych měla základ do dalšího dne.

    superkarma: 0 19.09.2005, 12:49:54
  2. avatar
    [69] Eva_CZ [*]

    Rikina: jsi si jista, ze tahle zelenina je kysela?

    Jaštěrička: asi tak. Neni to rizoto, ale jestli jim doma tohle chutna, proc ne. Ja bych to nejedla. VON kdysi udelal neco - ryze s mrazenou zeleninou a kurecim masem - a mne to prislo jako zradlo ze spitalu.

    superkarma: 0 19.09.2005, 12:47:55
  3. avatar
    [66] Jaštěrička [*]

    F@un: Ale fuj.Kdy už se těmhle paskvilům ze zbytků přestane říkat rizoto? Moje srdce milovníka italské kuchyně krvácí

    superkarma: 0 19.09.2005, 12:31:20
  4. avatar
    [63] Meander [*]

    Křeček: Hurá, už jsem se bála, že jsem samotný cvok

    superkarma: 0 19.09.2005, 12:16:51
  5. avatar
    [62] Křeček [*]

    F@un: jenže já to cukroví peču i pro rodiče a babičku a hory se skoro čtyřletým dítětem - proti tomu je vánoční úklid a nějaké to vaření naprostá idyla (zvlášť v mém podání - já vaření moc nedám a uklízím v listopadu).
    Meander: takže vánoce taky miluju

    superkarma: 0 19.09.2005, 12:08:39
  6. avatar
    [61] Meander [*]

    F@un: Já Vánoce miluju. Možná proto, že cukroví nepeču

    superkarma: 0 19.09.2005, 11:57:11
  7. [56] Lindaa [*]

    Tak tohle bych do tech nasich dvou -náct nedostala ani náhodou. Nemás v zásobe neco rychlýho a "pozivatelnýho" i pro naprosto nesnesitelný pubertáky. Díky

    superkarma: 0 19.09.2005, 11:27:01
  8. avatar
    [55] Křeček [*]

    Manx: na tu omeletu?

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:43:22
  9. avatar
    [54] Křeček [*]

    Odemětobě: No jasně. Máma vždycky "brečí", že buchty nebo svíčkovou nemá tak dobré jako babička, i když to dělá PŘESNĚ dle receptu. No a babi pak hází do kastrolu/mísy všechno "od oka" (nebo spíš poslepu, mám pocit, že se ani nedívá ) a "výsledke skvost"

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:41:39
  10. avatar
    [53] gerda [*]

    Odemětobě: záleží, jaké ty recepty jsou. Podle některých se fakt vařit ani péct nedá.

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:41:25
  11. [52] Rikina [*]

    Technická poznámka - u nás kuře v jakékoli podobě prostě nezbude, a zmiňovaná nakládaná zelenina je odporně kyselá, to by neprošlo. Ostatně už to ani nekupuju Jinak souhlas s kari - když rýže, tak jedině s pořádnou dávkou kari

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:37:14
  12. avatar
    [50] adalim [*]

    Tedy vyčítat někomu, že vaří ze zbytků , já bych to naopak brala jako předvídavost, že se něco nedělá 2x za sebou zbytečně. Občas bych tu předvídavost potřebovala a někdy na sebe pěkně zuřím. Jen tak dál, určitě se v něčem přiučím.

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:34:13
  13. avatar
    [49] Odemětobě [*]

    Křeček: já taky a občas peču moučník,kde se ingredience váží.Ale i tak neupeču kynuté buchty podle receptu tak dobré jako moje mamky "od oka".Žeby léta praxe?

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:31:28
  14. avatar
    [46] Křeček [*]

    F@un: váhu používám každej rok při pečení cukroví (jediná aktivita, která mě v kuchyni baví)

    superkarma: 0 19.09.2005, 10:08:11
  15. avatar
    [45] Deafina [*]

    F@un: Vařící lidi jsou různí. Jsou i takoví, co prostě sami od sebe nejsou schopni se rozhodnout, kolik čeho kam dát.

    superkarma: 0 19.09.2005, 09:59:51
  16. avatar
    [36] Luciš [*]

    Každá domácí aktivita u chlapa se cení a toto nevypadá špatně

    superkarma: 0 19.09.2005, 09:46:16
  17. avatar
    [29] karlik [*]

    Deafina: V přispívání F@unovi nikdo nebrání a kritika je zdravá. Třeba ještě dojde na svíčkovou z pytlíku.

    superkarma: 0 19.09.2005, 09:22:51
  18. avatar
    [26] Křeček [*]

    Monina: byla jsi o kousek rychlejší

    superkarma: 0 19.09.2005, 09:05:24
  19. avatar
    [25] Křeček [*]

    Lidi, vy jste nevděčný, kdyby můj manžel vaříl aspoň takhle, tak baštíma nešetřím chválou (A naopak, kdybych JÁ vařila aspoň takhle, tak manžel baští a minimálndě drží hubu )

    superkarma: 0 19.09.2005, 09:04:51
  20. avatar
    [22] Deafina [*]

    karlik: Néééé, proč by sem nemohl přispívat?

    superkarma: 0 19.09.2005, 08:53:05
  21. avatar
    [21] gerda [*]

    oceňuju, že chlap dovede rychle a pravidelně vařit. Ale ta jídla jsou podle mě výhradně pro lidi s bezproblémovým zažíváním - jsou hodně koncentrovaná, hutná a překořeněná. Mně by chybělo víc zeleniny. Maso nemusím. Denně bych to jíst nemohla, občas - proč ne?

    superkarma: 0 19.09.2005, 08:53:05
  22. avatar
    [18] karlik [*]

    F@un:Kdyby jsi raději ten čas co věnuješ focení a psaní věnoval rodině, za dobu než spatláš sloupek by jsi spatlal i tu šedesátiminutovou polévku.

    superkarma: 0 19.09.2005, 08:37:43
  23. avatar
    [17] karlik [*]

    Moje žena dokáže tou zapečenou rejží pokazit i uzené koleno, já ho raději zavčas než dojde ke zkáze sežeru s křenem.

    superkarma: 0 19.09.2005, 08:34:44
  24. avatar
    [16] Odemětobě [*]

    Teda děvčata,hezky jste se do F@una obula,hned v pondělí po ránu.U nás doma se rizoto dělalo ze zbytků masa,tchýně z konzervy "vepřové maso ve vlastní šťávě".Já mám 2 vatianty:buď plecko na kostičky udusit,to je ta dražší varianta.Nebo oberu vepřová žebra uvařená v polévce.Rýži každý upravuje jinak,někdo ji opravdu osmahne na cibulce a pak zalije vodou,někdo ji sype do vroucí vody.Já jsem včera vařila přírodní rýži podle návodu a byly tvrdá jak štolverk.Jestli F@un opravdu vaří a jeho výtvory rodina konzumuje,tak by spíš zasloužil pochvalu.

    superkarma: 0 19.09.2005, 08:22:53
  25. avatar
    [13] Deafina [*]

    Kousky vaječné omelety? Já tam vidím trhanec.
    Ale no co, snědlo se to s chutí, že.

    superkarma: 0 19.09.2005, 07:58:41
  26. avatar
    [12] Jupíí [*]

    já když vařím, tak vařím pořádně. Anebo nevařím a udělám zeleninový salát. Rozhodně ne z polotovarů a zbytků. nebo ty zbytky poctivě ohřeju na pánvi

    superkarma: 0 19.09.2005, 07:53:34
  27. avatar
    [7] Eva_CZ [*]

    Hele - a to fakt takhle doma jite, jo?

    superkarma: 0 19.09.2005, 02:12:23
  28. avatar
    [6] mufly [*]

    dá se použít i hermelín.o)
    a "šousty" máš také za chvilku a existuje spousta obměn.o)

    superkarma: 0 19.09.2005, 00:55:32
  29. avatar
    [3] mufly [*]

    fuj puding do vody.o))) No nic.o) já mám taky tip na rychlou večeři.o)
    na chleba položíš plátky tvrdého sýra a na 1,5 min při středním výkonu zapneš mikrovlnku mnam.o) - doba přípravy? asi 3 min (včetně vytažení chlaba ze spíže a sýru z ledničky.o)
    Obměny: chleba potřít kečupem, sýr posypat kořením dle chuti... přidat rajčata...

    superkarma: 0 19.09.2005, 00:35:14
  30. avatar
    [1] femme [*]

    teda ty máš ale odvahu

    superkarma: 0 19.09.2005, 00:09:46

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme