V kuchyni se vyplácí vsázet na klasiku, ale někdy se může stát, že i klasika se časem omrzí. Pokud tedy chcete být pro své blízké v kuchyni hvězdou, je ten pravý čas pro změnu. Stačí k tomu opravdu málo. Nechte se inspirovat a zkuste použít tradiční potraviny trošku jinak. Co třeba upéct opravdu chutné a šťavnaté maso s použitím majonézy Hellmann's?

Mnohé ženy, které často vaří, bývají v zajetí několika jídel. Ty se v pravidelných intervalech objevují stále dokola. Z vaření se pak rychle stane místo radosti povinnost. Přitom bychom našim nejbližším měli občas připravit i nějaké to překvapení a vymanit se tak ze zaběhlého kolečka osvědčených pokrmů.

V takových případech otvíráme moudré kuchařské knihy, ve kterých hledáme inspiraci. Ovšem ani ta nejlepší kuchařka nám úspěch nezaručí. Nemusíme však nutně listovat v kuchařských knihách, inspirovat se můžeme jednoduše i ve vlastní kuchyni. Prohlédněte útroby lednice a spíže a zkuste osvědčené produkty použít jinak, než jak jste byli doposud zvyklí. Věděli jste například, že majonéza Hellmann's se hodí také na vaření, smažení či pečení? Jistě budete mile překvapeni, jak šťavnaté, křehké a chutné maso lze připravit za použití této ingredience.

Pokud vás ale svazují obavy, zda je právě toto použití bezpečné, nemusíte se zbytečně strachovat. Vaření, pečení a smažení s majonézou Hellmann's s sebou totiž nepřináší žádná zdravotní rizika. Majonéza Hellmann's je vyrobena z těch nejkvalitnějších surovin a její tepelné zpracování je zcela nezávadné. Navíc si majonéza Hellmann's při pečení, smažení či vaření zachovává svoji stabilitu a nedochází k narušení řetězců masných kyselin. Majonéza Hellmann's neobsahuje žádné konzervační látky, je vyrobena z kvalitního rostlinného oleje, octa a vajec z dobrého chovu. Navíc obsahuje prospěšné vícenenasycené mastné kyseliny omega 3.

Jako zdroj inspirace můžete využit recepty, které jsou uvedeny na zadní straně etikety majonézy a tatarské omáčky Hellmann's. Prozradí vám, s jakými ingrediencemi lze krok za krokem uvařit opravdu chutné jídlo. Vyzkoušejte vepřovou kotletu zapečenou s majonézou a cibulí. Výsledkem bude křehké a šťavnaté maso, které vás uchvátí.

Křehké vepřové kotlety Hellmann's:

Pro 4 porce budete potřebovat:Hellmans
4 vepřové kotlety
4 lžíce majonézy Hellmann's
1 - 2 cibule
Pepř, sůl
Nastrouhaný parmazán na posypání

Kotlety důkladně naklepejte, osolte a opepřete. Poté na ně rozprostřete kolečky nakrájené cibule. Následně potřete maso a cibuli majonézou Hellmann's a posypte nastrouhaným parmazánem. Takto připravené maso pečte v předem rozehřáté troubě na 190 - 200° C po dobu 25 minut dozlatova.

Majonézu a tatarskou omáčku Hellmann's 440 ml zakoupíte v běžné síti supermarketů a hypermarketů za 46,90 Kč (doporučená spotřebitelská cena).

Reklama