Vaření

Revoluce v kuchyni

V kuchyni se vyplácí vsázet na klasiku, ale někdy se může stát, že i klasika se časem omrzí. Pokud tedy chcete být pro své blízké v kuchyni hvězdou, je ten pravý čas pro změnu. Stačí k tomu opravdu málo. Nechte se inspirovat a zkuste použít tradiční potraviny trošku jinak. Co třeba upéct opravdu chutné a šťavnaté maso s použitím majonézy Hellmann's?

Mnohé ženy, které často vaří, bývají v zajetí několika jídel. Ty se v pravidelných intervalech objevují stále dokola. Z vaření se pak rychle stane místo radosti povinnost. Přitom bychom našim nejbližším měli občas připravit i nějaké to překvapení a vymanit se tak ze zaběhlého kolečka osvědčených pokrmů.

V takových případech otvíráme moudré kuchařské knihy, ve kterých hledáme inspiraci. Ovšem ani ta nejlepší kuchařka nám úspěch nezaručí. Nemusíme však nutně listovat v kuchařských knihách, inspirovat se můžeme jednoduše i ve vlastní kuchyni. Prohlédněte útroby lednice a spíže a zkuste osvědčené produkty použít jinak, než jak jste byli doposud zvyklí. Věděli jste například, že majonéza Hellmann's se hodí také na vaření, smažení či pečení? Jistě budete mile překvapeni, jak šťavnaté, křehké a chutné maso lze připravit za použití této ingredience.

Pokud vás ale svazují obavy, zda je právě toto použití bezpečné, nemusíte se zbytečně strachovat. Vaření, pečení a smažení s majonézou Hellmann's s sebou totiž nepřináší žádná zdravotní rizika. Majonéza Hellmann's je vyrobena z těch nejkvalitnějších surovin a její tepelné zpracování je zcela nezávadné. Navíc si majonéza Hellmann's při pečení, smažení či vaření zachovává svoji stabilitu a nedochází k narušení řetězců masných kyselin. Majonéza Hellmann's neobsahuje žádné konzervační látky, je vyrobena z kvalitního rostlinného oleje, octa a vajec z dobrého chovu. Navíc obsahuje prospěšné vícenenasycené mastné kyseliny omega 3.

Jako zdroj inspirace můžete využit recepty, které jsou uvedeny na zadní straně etikety majonézy a tatarské omáčky Hellmann's. Prozradí vám, s jakými ingrediencemi lze krok za krokem uvařit opravdu chutné jídlo. Vyzkoušejte vepřovou kotletu zapečenou s majonézou a cibulí. Výsledkem bude křehké a šťavnaté maso, které vás uchvátí.

Křehké vepřové kotlety Hellmann's:

Pro 4 porce budete potřebovat:Hellmans
4 vepřové kotlety
4 lžíce majonézy Hellmann's
1 - 2 cibule
Pepř, sůl
Nastrouhaný parmazán na posypání

Kotlety důkladně naklepejte, osolte a opepřete. Poté na ně rozprostřete kolečky nakrájené cibule. Následně potřete maso a cibuli majonézou Hellmann's a posypte nastrouhaným parmazánem. Takto připravené maso pečte v předem rozehřáté troubě na 190 - 200° C po dobu 25 minut dozlatova.

Majonézu a tatarskou omáčku Hellmann's 440 ml zakoupíte v běžné síti supermarketů a hypermarketů za 46,90 Kč (doporučená spotřebitelská cena).

   
23.02.2012 - Vaření - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [38] magic11 [*]

    dobreazdrave.cz — #37 dneska už ty etikety čte málokdo a když, tak se na ně podle ČOI nedá stejně spolehnout. Sml68Sml68

    superkarma: 0 24.11.2012, 12:56:35
  2. [37] dobreazdrave.cz [*]

    Jen marně přemýšlým, že když původní recet na majonézu v minulého století obsahuje 66% oleje a 33% vajec plus nějaké koření a na láhvi od Helmanns je složení: oleje 2/3 a vajec 3% ( a to si nedělám iluze, že je to z čerstvých žloutků, spíš ze sušené melanže - a že o tom něco vím), z čeho je ten zbytek?

    A co to udělá s naším tělem?

    Dvakrát ročně ji použiju. Vím, že se nelze úplně vyhýbat "nezdravým" potravinám, tak alespoň o nich vědět a nepoužívat je ve velkém množství je důležité.

    Na webu majolenku lehce najdete Sml16

    1. na komentář reaguje magic11 — #38
    superkarma: 0 09.06.2012, 22:57:26
  3. [36] MichaelaPol1 [*]

    Děkuji za tip :-)

    superkarma: 0 05.04.2012, 15:43:11
  4. avatar
    [35] Lubička [*]

    taky jsem si zvykla dělat tyhle dobrotySml22

    superkarma: 0 01.04.2012, 14:55:40
  5. avatar
    [34] tajnostii [*]

    Vyzkoušeno-dobréSml22

    superkarma: 0 11.03.2012, 15:46:44
  6. avatar
    [33] Lubička [*]

    no něco nového,stojí za to vyzkoušetSml22

    superkarma: 0 29.02.2012, 23:14:08
  7. avatar
    [32] Myškomedvídek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 26.02.2012, 23:45:38
  8. [31] dtcalounictvi [*]

    Dobré ale já místo cibule dávám česnek tak to skusím podle vás

    superkarma: 0 26.02.2012, 23:25:46

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Roland [*]

    Jednoduché a rychlé, takové recepty mám ráda. Vyzkouším.

    superkarma: 0 26.02.2012, 11:11:59
  2. avatar
    [29] tajnostii [*]

    dobrý zkusím

    superkarma: 0 25.02.2012, 22:27:40
  3. [28] Saritka [*]

    Díky za rady i recept, zase něco nového.

    superkarma: 0 25.02.2012, 11:55:33
  4. avatar
    [27] honzik101 [*]

    vyzkouším to

    superkarma: 0 24.02.2012, 21:31:08
  5. avatar
    [26] saruz [*]

    Tento recept už mám vyzkoušený,rodince chutnal,dělám i z kuřecího a krůtího masa. Sml67

    superkarma: 0 23.02.2012, 23:36:13
  6. [25] trili [*]

    To bude určitě dobré.Sml22

    superkarma: 0 23.02.2012, 23:22:28
  7. avatar
    [24] arminka [*]

    ekleinovka — #22 jj přítel tak dělal kuřecí,moc mi to chutnalo  Sml22

    superkarma: 0 23.02.2012, 21:40:28
  8. avatar
    [23] ekleinovka [*]

    Už jsem si to tu vyčetla,takže to prubnu,bude změnaSml16

    superkarma: 0 23.02.2012, 21:20:24
  9. avatar
    [22] ekleinovka [*]

    S majolkou jsem maso ještě nikdy nedělala,nevím,jestli do toho mám jít...zkoušel to tady někdo?

    1. na komentář reaguje arminka — #24
    superkarma: 0 23.02.2012, 21:14:56
  10. [21] Jala [*]

    S jogurtem to musí být o moc zdravější, ale s tou "helmanskou" to bude o dost chutnější!

    superkarma: 0 23.02.2012, 19:36:13
  11. [20] PEPI11 [*]

    carmi — #12 zrovna tak jsem chtěla reagovat na aktak. S jogurtem je fakt dobré a při tom lehké a dobře stravitelné

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:43:55
  12. [19] dadma [*]

    I já dávám maso so jogurtu a je to opravdu vynikající.S majolkou ani tatarkou jsem to ještě nezkoušela.

    superkarma: 0 23.02.2012, 17:18:34
  13. avatar
    [18] ladouch [*]

    Také kupuji jenom Poličanku chutná nám víc, než jiné majonézy, určitě recept vyzkouším.Sml58

    superkarma: 0 23.02.2012, 16:06:40
  14. [17] evamagdalena [*]

    To děláváme. Ale s Českou majonézou Poličanka!Sml79

    superkarma: 0 23.02.2012, 15:58:04
  15. avatar
    [16] zsuzsika [*]

    už jsem to kolikrát chtěla zkusit -hodně to poslední dobou bývá v reklamách-nové využití tatarky

    superkarma: 0 23.02.2012, 13:13:23
  16. avatar
    [15] zsuzsika [*]

    free — #14 taky na to koukám,vypadá to,jako něco z lístkového těstaSml80

    superkarma: 0 23.02.2012, 13:10:56
  17. [14] free [*]

    Co je to na obrázku za přílohu?

    1. na komentář reaguje zsuzsika — #15
    superkarma: 0 23.02.2012, 12:02:31
  18. avatar
    [13] gaba23 [*]

    carmi — #12 také to dělám s jogurtem. Tatarku bych tedy ještě dvouleté dceři nedala. Sml23

    superkarma: 0 23.02.2012, 10:49:16
  19. avatar
    [12] carmi [*]

    akčak — #10 Dělám vpodstatě to samé, ale s jogurtem. A je to vynikající a kaloricky určitě míň náročné. Masíčko taky krásně zkřehne.

    1. na komentář reaguje gaba23 — #13
    2. na komentář reaguje PEPI11 — #20
    superkarma: 0 23.02.2012, 10:41:16
  20. [11] musilovahana [*]

    Majonézu a tatarskou omáčku Hellmann's používám moc ráda. Jiné značky ani nekupuju.

    superkarma: 0 23.02.2012, 10:27:56
  21. [10] akčak [*]

    je to výborné ,ale také kalorická bomba

    1. na komentář reaguje carmi — #12
    superkarma: 0 23.02.2012, 10:11:52
  22. avatar
    [9] Žofie [*]

    Mńam, hned bych si dala dobrůtku.

    superkarma: 0 23.02.2012, 08:06:55
  23. [8] jithule [*]

    určitě vyzkouším

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:59:36
  24. avatar
    [7] PBD [*]

    lidicka — #4 zajimavé :) já zkoušela majolku a mouku-a taky dobré:)

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:54:13
  25. avatar
    [6] PBD [*]

    no,tohle je rychlý recept s málo surovina..takže láka vyzkoušet:))

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:53:40
  26. [5] IVECO [*]

    to může být dobré Sml22 musím vyzkoušet

    superkarma: 0 23.02.2012, 07:33:44
  27. [4] lidicka [*]

    Dělám smažené řízky - namísto trojobalu řízky obalím v majonéze a pak ve strouhance, je to taky dobréSml22

    1. na komentář reaguje PBD — #7
    superkarma: 0 23.02.2012, 06:07:08
  28. avatar
    [3] tepito [*]

    dcera to miluje,výborné,rychlé

    superkarma: 0 23.02.2012, 05:49:53
  29. avatar
    [2] vmarta [*]

    Ja už to taky dělala...bylo fajnSml67

    superkarma: 0 23.02.2012, 00:54:29
  30. avatar
    [1] Jindriska8 [*]

    Už jsem to s majonezou vyzkoušela a masičko je opravdu křehké a šťavnaté.

    superkarma: 0 23.02.2012, 00:50:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme