Hledáte jednoduchý a rychlý recept se zeleninou? Vyzkoušejte restovanou zeleninovou směs.

Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami

Ingredienceoo

  • 60 g lilku
  • 50 g čerstvé papriky
  • 80 g cukety
  • 40 g cherry rajčat
  • 50 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g rajčatového pyré
  • 20 g rostlinného tuku Flora Gold
  • rozmarýn, tymián, bazalka – dle chuti
  • sůl – dle chuti
  • čerstvě mletý pepř – dle chuti

Postup

1.    Nakrájíme lilek, cuketu a šalotku na stejné kostky.

2.    Cherry rajčata nakrájíme na půlky, papriku na proužky, česnek zbavený klíčku na tenké plátky.

3.    Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold.

4.    Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek.

5.    Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré.

6.    Směs osolíme, opepříme a polo-odkryté dusíme asi 25 minut.

7.    Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť.

8.    V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, lístky čerstvé bazalky, tymiánu a nasekaný rozmarýn.

Tip: Podáváme horké s křupavou bagetou nebo jiným pečivem.

www.flora.cz

Čtěte také:

Reklama