Reklama

V sobotu 7. 11. 2015 proběhla v pražské Tančící kuchyni skvělá akce spojená s vařením. V rámci této akce jsme spolu se čtenářkami a blogerkou Jane testovaly a vařily pokrmy s horkovzdušnou fritézou Tefal ActiFry®. Jak naše testování dopadlo?

Tefal

Připravily jsme celkem 4 pokrmy – klasické, tolik oblíbené hranolky, americké brambory – brambory nakrájené na měsíčky ve slupce, gratinovanou cuketu a skvělý jablkový dezert – „pseudoštrůdl“ – jablka, sušené meruňky, cukr a skořice, vše zapečené v horkovzdušné fritéze.  

K dispozici jsme měli celkem 3 horkovzdušné fitézy ACTIFRY Tefal, které od prvního okamžiku pilně pracovaly. Aby bylo testování objektivní, daly jsme jim pěkně zabrat. Po kolektivních ochutnávkách nám čtenářky vyplnily krátké dotazníky, kde jsme hodnotily tyto kritéria:

Tefal

Testování pokrmů:

  • Hranolky – skvělé, křupavé, s nazlátlou kůrčičkou, nebyly nasáklé olejem
  • Americké brambory – moc dobré, vláčné, povrch křupavý, nebyly vysušené a nasáklé olejem
  • Gratinovaná cuketa – velmi dobré jídlo, cuketa změkla a ze smetany a sýra se vytvořil skvělý dip
  • Pseudoštrůdl (teplá jablka, sušené meruňky, skořice, cukr) – kdo by odolal teplým jablkům se skořicí a se zkaramelizovaným cukrem! Výtečná kombinace se sušenými meruňkami, které nasákly vypečenou šťávu z jablek

Ocenily jsme na této fritéze:

  • Pohodlné ovládání
  • Intuitivní nastavení času
  • Při chodu z fritézy neunikají pachy
  • Skvělé – použití jen jedné lžíce oleje, zdravé vaření
  • Velmi dobře se myje, snadno se rozloží a díky nepřilnavému povrchu se napečené zbytky jídla snadno omyjí
  • Je použitelní nejen pro přílohy, ale i pro klasická jídla, omáčky

Potvrzeno: Skvělou zprávou pro všechny, je to, že mohou připravit smažená jídla bez obtěžujícího zápachu z fritování. Z jedné malé lžičky oleje nikdy nebude cítit celý byt.

Tefal

Podívejte se na video, jak nám to pěkně šlo a chutnalo

Čtěte naše články:

Co napsala blogerka Jana?

JanaZa mě má ActiFry palec nahoru! Jeho výhodou je, že se používá malé množství oleje, je tu taková malá lžička, kterou se olej dávkuje. Pokud máte rádi hranolky, americké brambory a podobné, z tohoto hrnce jíte zdravěji a navíc při fritování není cítit zápach. V hrnci se dá upéct i maso a udělat omáčka. Ani umytí hrnce není složité, nádoba se vyjme a můžete ji dát do myčky. My jsme společně s ostatními účastníky akce připravovali právě hranolky, americké brambory, ale i jablíčka se skořicí a vše se povedlo. O tomto hrnci uvažuji, vaření mě baví a pro mou domácnost je tento pomocník dostačující.