.

Redaktorka Elly o Paříži: Krásné město plné dokonalých chutí

Cestování

Redaktorka Elly o Paříži: Krásné město plné dokonalých chutí

Každá země má své kulinářské tradice. Francouzská kuchyně nabízí nepřeberné inspirace chutí, požitků a vjemů.

Paris

 

Paris

Do našeho seriálu článků o Paříži patří i článek od Elly, který vydala na svém blogu a je mimo jiné i o dobrotách, kulinářských tipech, které se pojí s Paříží. Jak píše Elly, je to hra požitků a chutí!  Více na jejím blogu www.bohynekuchyne.cz

Paris

Ochutnejte chuť Paříže a vyzkoušejte recept od Elly.

Paris

 

Paris

Slávky na bílém víně

Suroviny

  • 1 kg čerstvých slávek
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • máslo
  • 200 ml kvalitního bílého vína
  • oblíbené bylinky: úžasně se hodí zelená petrželka, tymián, bobkový list
  • několik rozpůlených cherry rajčátek (asi 6 ks)
  • sůl a pepř

Postup

Namočené a vyčištěné slávky pořádně sceďte. Mezitím, co budou okapávat, si připravte ve velkém hrnci nebo pánvi základ.

Na trošce oleje a másla orestujte nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Až cibulka zeskovatí, přidejte bílé víno, které prudce vařte, aby zredukovalo svůj objem (asi na polovinu) a zároveň ztratilo nepříjemně nakyslou chuť. Přidejte také rajčata rozkrojená na polovinu.

Teď vsypejte slávky. Hrnec nebo pánev přiklopte poklicí, plotnu mějte zapnutou na plný výkon a čekejte. Asi tak po pěti až osmi minutách se slávky otevřou a budou hotové. Přidejte nasekanou zeleninu, ještě kousek másla.

Neotevřené slávky vyhoďte.

Podávejte s křupavou francouzskou bagetkou a bílým vínem. Stejným, jaké jste používali k vaření. Já jsem k rozpečené křupavé bagetě přidala ještě domácí česnekovo-bylinkové máslo na mazání.

slᶫy na bm vamp;ecaron;

Čtěte další naše články:

!!!POZOR SOUTĚŽ!!!

Velkou letní cestovatelskou soutěž „Zážitky z Paříže“ najdete ZDE.

 
Objevte krásy Paříže s Air France. S jakou jinou společností letět do Paříže než s Air France?! Nejen, že je na pařížských letištích Charlese de Gaulla a Orly doma, ale také má největší výběr spojů. S Air France se z Prahy během chvilky přenesete do města módy, umění a hlavně lásky – Paříže, a to s výběrem z hned 6 letů denně! Snadno si tak odlet i návrat přizpůsobíte vašim potřebám. Francií „načichnete“ hned během letu. Vše je tady „chic“, od obsluhy, přes výborné jídlo a pití. Pokud jste navíc členem věrnostního programů Flying Blue jako 27 milionů cestovatelů po celém světě, pak za každý let se kteroukoliv ze společností Sky Team Alliance získáte míle, které vám zpříjemní další cestování nižší cenou letenky, zařazením do vyšší třídy, levnějšími službami v hotelích nebo u dalších partnerů, či jiným benefitem, který si sami vyberete.

 

   
13.06.2016 - Tipy - autor: Klára Tichá

Komentáře:

  1. [13] janavys [*]

    Zrovna tyhle potvory nemusím. Ale francouzská kuchyně je naštěstí velmi bohatá a tak si každý může najít to, co mu vyhovuje a hlavně chutná. Miluji francouzské bagety a různě quiche. To je mňamka!

    superkarma: 2 13.06.2016, 20:51:08
  2. avatar
    [12] chanahd [*]

    Ochutnala jsem několikrát, ale mé oblíbené jídlo to nebude. Já raději rybu.

    superkarma: 0 13.06.2016, 15:07:50
  3. [11] dadma [*]

    Mořké plody u mě ne.Sml80

    superkarma: 2 13.06.2016, 12:38:32
  4. avatar
    [10] elly [*]

    Pentlička — #6Mořské plody asi pro každého nejsou. My je milujeme doma oba dospělí a naše mladší dcerka, odmalička. Třináctiletý syn sní krevety, ryby jakékoliv, ty miluje. Ale slávky a podobné blbosti ani náhodou :-)))

    superkarma: 0 13.06.2016, 12:14:21
  5. avatar
    [9] Pentlička [*]

    Eva_CZ — #8 Jedla jsem to několikrát u moře a nic moc teda. Třeba ta omáčka ke slávkám byla dobrá, ale slávky nee.

    superkarma: 0 13.06.2016, 11:56:00
  6. avatar
    [8] Eva_CZ [*]

    Pentlička — #6 zalezi na uprave. Sml22

    1. na komentář reaguje Pentlička — #9
    superkarma: 0 13.06.2016, 11:49:54
  7. avatar
    [7] Suzanne [*]

    Jo, Francouzi si dovedou užívat jídlo a já se taky ráda nechám nakazit Sml16

    superkarma: 0 13.06.2016, 11:39:51
  8. avatar
    [6] Pentlička [*]

    Mořské plody jsem zkoušela, ale nechutnají mi. Takže pro mě nic. Ani ryby nemám ráda.

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #8
    2. na komentář reaguje elly — #10
    superkarma: 0 13.06.2016, 10:38:08
  9. avatar
    [5] Eva_CZ [*]

    luneta — #2 jsi hloupa. A takhle udelany musle miluju, ale bez rajcat. Ted uz mam po prdeli, mam alergii... Sml31

    superkarma: 1 13.06.2016, 10:00:58
  10. [4] bobani [*]

    ty sýry

    superkarma: 0 13.06.2016, 08:40:08
  11. [3] Klára Křížová [*]

    krása!!!

    superkarma: 0 13.06.2016, 08:38:20
  12. avatar
    [2] luneta [*]

    to bych nejedlaSml23

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #5
    superkarma: 1 13.06.2016, 08:27:37
  13. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 13.06.2016, 07:10:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme