Vaření

Řecké biftečky z mletého masa, s cibulovými květy s bílým a černým balzamikovým krémem Kalamáta

Následující recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.

Řecké biftečky z mletého masa, s cibulovými květy s bílým a černým balzamikovým krémem Kalamáta

Kalamáta

Ingredience na 4 porce:

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 1 kávová lžička soli
  • ½ kávové lžičky pepře
  • 1 malá cibule                                    
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta
  • 75ml olivového oleje
  • 2 kávové lžičky oregana
  • 1 polévková lžíce petržele
  • 4 polévkové lžíce strouhanky

Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Přidáme vše ostatní a řádně rukou promícháme.

Z hmoty vytvoříme 4 placky a grilujeme asi 4 minuty z každé strany.

CIBULOVÉ KVĚTY

Ingredience na 4 porce:

  • 4 velké kusy fialové cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 polévkové lžíce tmavého Klasického balzamikového krému Kalamáta
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 polévková lžíce medu
  • 100 ml vody
  • sůl, pepř podle chuti

Všechny ingredience promícháme a vytvoříme zálivku. Cibuli krájíme na osminy, přičemž řez zastavíme 1cm od spodu.

Cibule zalijeme zálivkou, vložíme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut při 200 °C.

Více receptů naleznete na našem YouTube kanálu a na www.papadim.com/cs nebo se staňte naším fanouškem na Facebooku a mějte přehled o novinkách ve světě řeckých balzamik.

   
02.09.2014 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme