Vaření

Recepty se sezónním ovocem

Vyzkoušejte zajímavé recepty s jablky a hruškami.

Muffiny s jablky a lískovými oříšky

Ingredience:

  • 2 jablka (asi 400 g)
  • 180 g Hera máslová příchuť (pokojová teplota)
  • 180 g cukru
  • 1 vejce
  • 330 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 15 g kakao na vaření
  • 2 špetky soli
  • 100 ml mléka
  • 25 g lískových oříšků (drcené nebo prášek)

muffin

Příprava:

1.       Troubu předehřejeme na 200 C (180 C konvektor). Do formy na muffiny nebo papírových formiček vložíme nakrájená jablka na malé kousky.

2.       Na přípravu těsta ručním mixérem ušleháme 100 g Hery a 100 g cukru do hladka. Poté opatrně přidáme vejce

3.       Smícháme 200 g mouky, kypřící prášek, kakao, špetku soli a mléko a opatrně přidáme do těsta. Přidáme kousky jablek.

4.       Smícháme 80 g cukru, špetku soli, 130 g mouky a lískové oříšky. V hrnci rozpustíme 80 g Hery a poté přimícháme cukr.

5.       Těsto přelejeme do formy na muffiny a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut, Vyzkoušíme, zda jsou muffiny hotový pomocí špejle. Necháme vychladnout.

Tip: Nastříháme pečící papír na 13-14 cm čtverce a vložíme do formy na muffiny. Jako obvykle naplníme těstem.

Doba přípravy: 35 minut    

Doba pečení: 20 minut

 

Čokoládový koláč s hruškami

Ingredience:

  • 250 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 400 g mouky
  • 30 g kakao na vaření
  • 250 g Hery máslová příchuť
  • 20 g ovesných vloček
  • 800 g hrušek (čerstvé nebo konzervované)
  • Pečící papír

koláč

Příprava:

1.       Předehřejeme troubu na 200 C (180 C konvekce). Do koláčové formy vložíme pečící papír. Smícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, mouku a kakao. V hrnci rozpustíme Heru, přidáme cukr, mouku a mícháme.

2.       2/3 těsta vtlačíme do formy. Nasypeme ovesné vločky. Hrušky nakrájíme na měsíčky. Plátky hrušky rozprostřeme po koláči a vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut

Doba přípravy: 25 min           

Doba pečení: 35 min

 

Jablečný závin

Ingredience:závin

  • 2 vejce
  • 350 g mouky
  • 175 g Hery máslová příchuť
  • 100 g + 2 lžíce cukru
  • Špetka soli
  • 1 kg jablek (celková hmotnost před oloupáním)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • Kukuřičný škrob
  • Moučkový cukr
  • Potravinová folie
  • Formičky na vykrajování

Příprava:

1.       Oddělíme žloutky od bílků. Mouku, Heru, 100 g cukru, vejce, 1 vaječný bílek a špetku soli ušleháme ručním mixérem do hladka. Rozdělíme na 3 části, dvě porce znovu ušleháme.

2.       Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, bez jadérek. Smícháme s citronovou šťávou, skořicí, kukuřičným škrobem a 2 lžícemi cukru.

3.       Předehřejeme troubu na 180 C (konvektor 160 C). Vymažeme formu tukem. Větší množství těsta vtiskneme do formy, čímž nám vznikne také okraj. Rozprostřeme směs s jablky.

4.       Menší množství těsta rozválíme na potravinářské folii ve velikosti formy na pečení a vykrojíme obrazce. Těsto potom použijeme jako víko na koláč. Rozšleháme žloutek a potřeme jím koláč. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem podle chuti.

Tip: Také můžete přidat do směsi 75 g rozinek.

Doba přípravy: 45 min     

Doba pečení: 45 min

www.pecenijeradost.cz

   
07.09.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [4] patrnka [*]

    Určitě některý recept vyzkoušímSml16

    superkarma: 0 09.09.2016, 08:49:52
  2. [3] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 07.09.2016, 19:15:48
  3. [2] bobani [*]

    vypadá to lákavě

    superkarma: 0 07.09.2016, 11:03:52
  4. avatar
    [1] gerda [*]

    Jablečný závin bez vinutí?Sml52

    superkarma: 0 07.09.2016, 10:27:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme