Chystáte se na letní grilovací párty? Máme pro vás pár receptů, které určitě stojí za ochutnání.

Grilovaná vepřová panenka s nakládanými olivami a plísňovým camembertem

receptPro přípravu 10 porcí budete potřebovat:
1500 g vepřové panenky (Maso Planá)
10 plátků chleba Gurmán (Penam)        
200 ml olivového oleje                              
4 stroužky česneku
uzená mořská sůl
drcený pepř
1 lžíce rajčatové passatty
rozmarýn
200 g nakládaných španělských oliv
300 g camembertu s modrou plísní

Postup přípravy:

1. Odblaněnou panenku nakrájíme na vyšší medailonky. Smícháme olivový olej s passattou, přidáme trochu nasekaného rozmarýnu, na plátky nasekaný česnek a promícháme. Plátky masa potřeme marinádou, osolíme a opepříme. Necháme odležet.

2. Sýr a olivy nakrájíme na plátky. Maso grilujeme po jedné straně, obrátíme, poklademe na něj olivy a plátek sýra a necháme na kraji grilu, než sýr lehce povolí. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je chléb Gurmán.

Grilované klobásy, grilovaný chléb a karamelová cibulka na pivě

receptPro přípravu 10 porcí budete potřebovat:
1000 g klobásy na grilování (tip: Mix na gril – selská a hovězí klobása, Maso Planá)
10 plátků Párty chleba (Penam)
0,3 l mléka
sůl a pepř
2 vejce
čerstvé oregano a petrželka
10 červených cibulí
80 ml olivového oleje
1 lžička hnědého cukru
1 lžička aceta balsamica
100 ml světlého piva

Postup přípravy:

1. Klobásu ozdobně nařízneme a pomalu grilujeme po všech stranách. Mléko prošleháme s vejcem, solí a pepřem. Do této směsi namočíme plátky Párty chleba, jednu stranu pokapeme olivovým olejem a grilujeme do lehce zlaté barvy.

2. Kovovou pánvičku dáme na gril a rozpálíme ji. Přidáme olivový olej a na kolečka nakrájenou cibulku. Restujeme ji, než zesklovatí, poté přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Přimícháme aceto, pivo a necháme vydusit. Podle chutě osolíme a opepříme. Nakonec přidáme sekanou petrželku s troškou oregana.

3. Klobásu klademe na grilovaný Párty chléb a posypeme pivní cibulkou. Ihned podáváme.

Hovězí steak naložený v červeném víně

receptPro přípravu 10 porcí budete potřebovat:
2000 g hovězí svíčková (Maso Planá)
10 plátků uzené vepřové krkovice bez kosti (Kostelecké uzeniny)
20 plátků Párty chleba (Penam)
Sůl uzená mořská a drcený pepř
4 červené cibule
5 stroužků česneku
4 dl olivového oleje
2 dl těžkého červeného vína (např. burgundské)
bylinkové máslo

Postup přípravy:

1. Z očištěné svíčkové nakrájíme steaky, které poté obtočíme plátky šunky a upevníme provázkem.

2. Smícháme olej s vínem, nakrájenou cibulí a česnekem. Do směsi naložíme steaky, osolíme, opepříme a necháme odležet.

3.Maso grilujeme po obou stranách a podáváme s bylinkovým máslem.

4 Vhodnou přílohou je grilovaný Párty chleba, který jemně potřeme směsí česneku a olivového oleje.

Reklama