Diskuze

Recepty na chleba a spol.

Toto je audítko jen na recepty a fotografie chlebů a podobných dobrůtek, které se osvědčily. Veškerá další diskuze bude smazána!! :-))

***************************
ZDE ŽÁDNÉ REAKCE K RECEPTŮM
***************************
RADY PRO ZAČÁTEČNÍKY:
http://www.zena-in.cz/rubrika.asp?idc=28598&id=6
*droždí nejlépe sušené v pytlíku, osvědčené s modrým ptákem
*mouky - hladké polosvětlé, celozrnné, špaldové, žitná i pšeničná chlebová (Tesco, Kaufland)
a dále na str.4 - Hanela

dávkování - 500g mouky/1,5 lžičky droždí

audítko na dobře míněné dotazy
http://www.zena-in.cz/auditoria/auditorium_osobni.asp?stranka=1&id=801

spousta receptů pro domácí pekárny
http://www.domacipekarny-recepty.wz.cz/
http://recepty.atlas.cz/recept_kateg.asp?id_kategorie=JNLQMMI3&page=1
http://vareni.dama.cz/index.php?a=prehled&t=18
http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716

CHLEBY:
*Sýrový chléb dle dási *Šájin kmínový a celozrnný *Chleba z chleba *Chleb Ciabatta *Chléb jogurtový *Chlebové čtverečky *Chleba z chleba podle AL-do *Škvarkovo-česnekový chleba dle skolacky *Prskoletky celozrnný chleba *jehličky kmínový chleba *česnekovo-škvarkový podle Čáriny *podmáslový od Lenošky *Týnin Skorochorvatský chlebík *Lotky Nivovo-česnekový chléb *

SLADKÉ PEČENÍ:
*Mazanec *Ananasová bábovka *Makový závin od Nikis *Pomerančové uzly od ben3 *.Chléb čokoládový od Monikahor *perník od Jehličky *meruňková buchta od Didy *makovky od Kozy-Rozy *meruňkový chlebík-Týna *koblihy od Koza-Rozy *
HOUSKY apod:
*Od Hanďule a vylepšené od Lenošky *Housky od Monikahor *veka od Jehličky *Týniny houstičky *Housky americké od Koza-Roza *sýrové rohlíčky od Koza roza *franc.bageta od Týny *

RŮZNÉ:
*pizza od Koza Roza *houskové knedlíky -tanzi * Čáriny švestkový džem

31.08.2006 - Diskuse o všem možném - autor: Hanela

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. avatar
    [265] haluška [*]

    Krémeš - so smotanou

    1 lístkové cesto (používam chladené) na plech, popichať vidličkou a dať piecť na 200 stupňov na 10 minút.

    Uvariť hustý puding z 1 l mlieka, 3 vanilkových pudingov a 7 pol.lyžíc kryštál.cukru.Hneď po odstavení do horúceho!!! zašľahať mixérom 2 kyslé smotany (min.10% tuku, čím viac, tým lepšie) a také horúce vyliať a rozotrieť na upečené lístk.cesto.Na to hneď poukladáme piškóty (doma dávam okrúhle, tu som kúpila len dlhé, ale chutilo mi to s nimi viac).Potom si vyšľaháme 1 šľahačkovú smotanu s 3 vanilkovými cukrami a 1 stužovačom šľahačky.Do hotovej šľahačky primixujeme ešte 3 kyslé smotany.Rozotrieme na piškóty. Na vrch nastrúhame čokoládu alebo posypeme grankom...Dáme do chladnničky stuhnúť.

    Koláč urobím doobeda a o nejaké 4 hodiny je super...

    superkarma: 0 04.10.2011, 17:49:54
  2. [264] monikaa [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 18.09.2010, 00:20:48
  3. avatar
    [263] Linde [*]

    Švédské preclíky (linde bochánky Sml30)

    suroviny:

    200 ml mléka, 25 ml oleje, 20 g droždí, 50 g cukru (dala bych více), 1/2 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 100 g zakysané smetany, 1 vejce na potření, případně mák

    postup:

    vše dáme do pekárny, tekuté naspod. Zapneme program Těsto, po necelých dvou hodinách vytáhneme těsto, lehce prohněteme a rozdělíme na malé kousky - celkem bylo 16 bochánků. Necháme je kapku ještě vykynout na podložce, potřeme vejcem, případně posypeme mákem a pečeme asi 20 minut na 200 stupňů Celsia.

    Nejlepší jsou již lehce vychládlé s hrníčkem kakaa Sml20

    P6260252

    P6260269

    superkarma: 0 26.06.2010, 19:28:27
  4. avatar
    [262] pajda [*]

    Někde je tady recept na kynuté trojúhelníčky. Pekla jsem teď s nejrůznějšími náplněmi, takže dávám do pléna tipy:

    1. jemně nakrájený paprikový bůček

    2. Toastový sýr plátkový s paprikou

    3. smíchané máslo + balkánský sýr + olivy

    4. škvarková pomazánka s troškou sádla

    5. ďábelské toasty - pomazánka

    6. máslo + ořechy + trošku cukru

    superkarma: 0 22.02.2010, 12:30:24
  5. avatar
    [261] Vera.Macík [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 05.12.2009, 11:21:00
  6. [260] rae [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 29.11.2009, 14:01:52
  7. avatar
    [259] Vera.Macík [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 23.07.2009, 14:43:59
  8. [258] helena don [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 23.07.2009, 14:19:08
  9. avatar
    [257] Hanela [*]

    borovec — #256 diskuse o pečení chleba je tady

    audítko na dobře míněné dotazy

    http://www.zena-in.cz/auditoria/auditorium_osobni.asp?stranka=1&id=801

    tady jsou [b]OPRAVDU jen receptySml24

    [/b]

    1. na komentář reaguje Vera.Macík — #259
    superkarma: 1 22.07.2009, 15:35:05
  10. avatar
    [256] borovec [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 22.07.2009, 15:23:08
  11. [255] mrowiecova [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 22.07.2009, 09:43:00

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [254] haluška [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 09.04.2009, 14:43:31
  2. avatar
    [253] skolacka [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 06.04.2009, 14:30:03
  3. avatar
    [252] Věrulinka [*]

    komentář byl smazán administrátorem či moderátorem

    superkarma: -10 06.04.2009, 14:22:02
  4. avatar
    [251] Linde [*]

    BRAMBORÁKOVÁ PIZZA
    800 g syrových brambor (oškrábat, nastrouhat na jemno)
    125 g zakysané smetany
    4 vejce
    250 g Eidamu
    sůl, pepř, sušená petrželka, sušený česnek, oregano, majoránka
    4 lžíce rajského protlaku
    4 lžíce plnotučné horčice
    2 lžíce kečupu
    2 červené papriky
    200 g žampionů
    200g salámu, případně i kabanos na kostičky nakrájený.

    Postup:
    1.brambory nastrouháme, smícháme s 2/3 zakysané smetany, vejci, 150 g sýra, kořením (sůl, pepř, petržel, majoránka, oregano).
    Případně mlsouni přidají na kostičky nakrájený kabanos, vše smíchat, vylít na vymazaný plech a tak 15 min péct v předehřáté troubě na 200 stupňů.
    2. smícháme hořčici, protlak, kečup, zbytek zakysané smetany, okořeníme oreganem, sušeným česnekem (klidně i 1 lžíci ), můžeme kapku přisladit cukrem.
    3. předpečený horký bramborák potřeme protlakovou směsí, poklademe salámem, poházíme nakrájenými plátky žampionů, posypeme na proužky nakrájenou paprikou a dáme péct na 200 st. tak asi 20-30 minut.
    4. Pět minut před koncem pečení propíchneme špejlí, zda není uvnitř syrovo, posypeme zbytkem strouhaného sýra a zlehka zakapneme kečupem. Necháme dojít ve vypnuté troubě.

    Nejlepší chuť se rozvine, když je pizza vlažná, tzn. ne horká, ani ne studená.






    ..převzato z časopisu, ovšem poupraveno přísadami a kořením.

    superkarma: 0 23.03.2009, 21:21:27
  5. avatar
    [250] Věrulinka [*]

    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=39286

    superkarma: 0 23.03.2009, 16:13:25
  6. avatar
    [249] Věrulinka [*]

    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=11771
    vyzkoušený, nejlepší rohlíky

    superkarma: 0 13.03.2009, 17:26:25
  7. avatar
    [248] haluška [*]

    Orechový koláč naopak:
    1 veľký biely jogurt
    400g kryštálového cukru
    150 g oleja
    2 zarovnané čajové lyžičky sódy
    650 g hladkej múky
    1 hrček nahrubo posekaných vlašských orechov alebo zmesi

    Do jogurtu zamiešame sódu. Do misky vysypeme cukor s jogurtom a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Potom prilejeme olej a potom začneme postupne pridávať múku. Cesto má mať hustotu piškótového. Múka tam nemusí prísť všetka. Nahrubo nasekáme vlašské orechy /môže byť aj zmes/, asi jeden hrnček. Vysypeme ich na dno plechu alebo tortovej formy, cesto vylejeme na ne. Plech sa nemastí a nevysypáva. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe, ja začínam na 120 stupňoch, keď koláč povyskočí, pridám na 180 stupňov.

    Černoch :

    0.5 kg kryštálového cukru
    1 veľký biely jogurt
    1 vrchovatá čajová lyžička sódy
    1 čajová lyžička škorice
    150 g oleja
    350 g hladkej múky
    čokoláda na polevu
    orechy na posypanie

    Cukor, jogurt, sódu škoricu a olej zmiešame. Postupne pridávame múku do hustoty piškótového cesta. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu 120-180 stupňov. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme chvíľku vychladnúť. Povrch polejeme čokoládou a posypeme strúhanými orechami.


    Obidva tieto recepty sú bez vajec a upečené v tortovej forme sú vhodné na plnenie ako tortové korpusy

    superkarma: 0 18.01.2009, 15:38:42
  8. avatar
    [247] Hanďule [*]

    PLNĚNÁ FOCCACIA
    dle receptu zde http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=30203 dělala jsem v pekárně, takže stačilo míň vody, cca 300 ml. První pokus byl s nivou a sušenou bazalkou, navrchu trochu rozmarýnu






    a druhý navíc s olivami a balkánským sýrem




    superkarma: 0 15.01.2009, 22:32:14
  9. avatar
    [246] lenoška [*]

    UZLY
    ==========

    250 ml vody
    1 sáček majolky
    250 g pol. mouky
    250 hl. mouky
    1 čl soli
    1 čl cukru
    1a půl čl droždí

    superkarma: 0 11.01.2009, 14:30:02
  10. avatar
    [245] Zluta [*]

    Irský chleba foto - http://pivnirohlik.blogspot.com/2008/09/ir-pevleen-za-vcara-irsk-chlb-aneb.html

    superkarma: 0 06.01.2009, 10:02:00
  11. avatar
    [244] Věrulinka [*]

    Sasa: tady foto k Irskému chlebu, vyzkoušený mnou





    superkarma: 0 06.01.2009, 10:01:50
  12. [243] Sasa [*]

    http://pivnirohlik.blogspot.com/search/label/Chleba

    superkarma: 0 06.01.2009, 09:59:43
  13. [242] Sasa [*]

    http://www.bigmenu.cz/clanky/Evropska_a_svetova_kuchyne_VIII_Irsko.html

    superkarma: 0 06.01.2009, 09:49:05
  14. [241] Sasa [*]

    tři recepty na IRSKÝ CHLÉB

    I.
    25 dkg hladké mouky
    25 dkg celozrnné žitné mouky
    10 dkg ovesných vloček
    1 lžička jedlé sody
    1 lžička soli
    25 g másla nakrájeného na kousky
    1/2 litru podmáslí
    Tady je toho podmáslí víc,protože jsou tam k mouce ještě i vločky.

    II.
    25 dkg hladké mouky
    25 dkg celozrnné pšeničné mouky
    1/2 lžičky soli
    1 lžička jedlé sody
    300 ml podmáslí

    III. - zkoušený Věrulinkou - viz.foto
    2 čtvrtlitrové hrnky celozrnné mouky
    2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky
    2 hrnky podmáslí
    1 lžička sody
    2 lžičky prášku do pečiva

    superkarma: 0 06.01.2009, 09:47:39
  15. avatar
    [240] Věrulinka [*]


    slané pečivo k vínu, našla jsem na internetu, moc dobrý a jednoduchý.

    25 dkg. pol. mouky
    25 dkg. Hery
    25 dkg. nastrouhaný sýr, jakýkoliv
    sůl

    na posyp hrubá sůl, kmín, paprika sladká

    Udělat těsto, vložit do ledničky na 2 hodiny, ptom vyválet, vykrájet.
    Na plechu potřít rozšlehaným vejcem a posypat.
    Péct na v horkovzd. troubě 230°C, za chvíli je upečeno.



    superkarma: 0 31.12.2008, 10:11:35
  16. avatar
    [239] bookcase [*]

    Sýrové rohlíčky s česnekem

    Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 200 g Hery, 100 g strouhaného sýra do těsta, 1 kostička droždí (42 g), lžička soli, 1 vejce, 1 dcl mléka



    Postup přípravy: Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto (neděláme kvásek, kvasnice jen rozdrobíme). Necháme 1/2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na 6 dílů, každý díl rozválíme na kolečko a uděláme z něj 16 výsečí. Na každou dáme trochu utřeného česneku se solí a svineme do rohlíčku. Nenecháváme kynout, potřeme vajíčkem, posypeme solí, mákem, sezamem, sýrem, atd. a hned pečeme.
    96 rohlíčků = 2 plechy. Česneku padne nejméně 1 hlavička - čím více, tím lépe.

    Musela jsem improvizovat, neměla jsem tvrdý sýr, tak jsem do těsta přidala dva trojúhelníčky šunkového sýra, těsto zadělala v pekárně. Česneku jsem dala jednu palici, ale mohla jsem i víc.
    Druhý den jsou ještě lepší, pořád na ně chodím.
    Řekla bych, že je to lepší varianta česnekových trojúhelníčků, není tam v náplni máslo a jsou celkově hodně jemné a křehké, netvrdnou.
    jo a je to převzáno z recepty.cz od Ladii


    superkarma: 0 31.12.2008, 09:46:24
  17. avatar
    [238] pajda [*]

    Vícezrnný světlý

    340 ml vody
    2 lžíce oleje
    1 lžíci octa
    340 g pšeničné chlebové mouky
    145 g žitné chlebové mouky
    1,5 lžičky soli
    1,5 lžičky cukru
    kvasnice na půl kila mouky
    vrchovatá lžička provensálksého koření nebo lžíce sekaných čerstvých natí (já dala petržel, celer, rozmarýn, tyminán čerstvé)

    a po polévkové lžíci:
    pšeničných otrub
    žita
    sezamového semínka
    lněného semínka
    slunečnicoých semínek

    Semínka dáme hned, v chlebu jsou pak sice "drcená", ale pěkne se rozprostřou a chleba je jemnější. Jinak program klasický, kůrka tmavá.

    superkarma: 0 23.11.2008, 10:53:34
  18. avatar
    [237] pajda [*]

    Kakaové řezy

    1 hrnek mléka
    2 vejce
    1/2 kostky tuku na pečení (másla)
    2 hrnky polohrubé mouky
    1 a 1/4 hrnku cukru
    1 vanilkový cukr§
    2 lžíce kakaa
    pár kapek rumové tresti
    1 prášek do pečiva

    Program Dort, po upečení polijeme dvěma lžícemi rumu a namázneme kakaovou nebo cukrovou polevou.

    superkarma: 0 26.10.2008, 11:06:53
  19. avatar
    [236] bookcase [*]

    Duo rohlíky ze slovenského mimibazaru:



    Duo rožky s bielou kávou

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    Na rožky:600g hladkej múky špeciál, 5 PL kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 1 droždie, 2 PL kakao, 5 tabliet umelého sladidla, 4-5 dcl mlieka, 1 KL soli
    Na bielu kávu: Melta ( kávovinová zmes), mlieko, cukor, voda

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Vypracujeme tradičné kysnuté cesto, rozdelíme ho na dve polovice, do jednej dáme 3 PL mlieka, v ktorom sme rozpustili 2 PL kakaa a 5 tabliet sladidla. Obe cestá zvlášť rozvaľkáme tak, aby sme z neho mohli narezať asi 5x5 cm štvorce. Na každý biely štvorec položíme kakaový, zrolujeme ( neplníme žiadnou plnkou) a necháme asi 1 hod. kysnúť na plechu. Po upečení potrieme olejom a posypeme práškovým cukrom.

    Biela káva: do 1L prevarenej vody nasypeme 4 PL melty a necháme prevariť. Potom precedíme , nikdy nenechávame usadeninu chladnúť spolu s tekutinou. Prevaríme mlieko. Do šálky nalejeme mlieko a meltu asi v pomere 3 :1 ( treba viac mlieka ako melty, ale toto si musí vyskúšať každý podľa vlastnej chuti) a nakoniec prisladíme.

    superkarma: 0 17.10.2008, 21:37:13
  20. avatar
    [235] Hanela [*]

    recept na rýžovou kaši v pekárně

    http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3817

    superkarma: 0 11.10.2008, 20:09:40
  21. avatar
    [234] Dása [*]

    foto k předchozímu receptu


    superkarma: 0 08.08.2008, 10:12:55
  22. avatar
    [233] Dása [*]

    Perníčková náplň do kynutého těsta

    balíček perníčků Ruměnky
    skořice
    vanilkový cukr
    1/3 rozpuštěného másla
    Perníčky rozdrobíme do misky, přidáme skořici, vanilkový cukr a zalijeme rozpuštěným máslem. Plníme např. záviny, věnce, apod.

    superkarma: 0 08.08.2008, 08:53:33
  23. avatar
    [232] Hanďule [*]

    ITALSKÝ CHLÉB FOCACCIA: (zdroj Apetit - drobně poupraveno pro domácí pekárnu)
    250ml mléka
    6 lžic panenského olivového oleje
    500 g hladké mouky
    1 lžička soli
    1 lžička cukru
    1/2 čerstvých kvasnic
    trochu posekaných oliv (dávám zelené i černé)
    na ozdobení:
    panenský olivový olej (zde větší množství, cca 1dcl - chleba je pak vláčnější)
    hrubá sůl
    černé olivy
    rozmarýn (nebo jiné bylinky podle chuti)

    Program TĚSTO, po signálu nasypat nasekané olivy. Po vykynutí rozdělit na dva díly, z každého vyválet placku vysokou cca 2cm a nechat 20 min. na plechu dokynout. Poté prsty vymačkat důlky, nasázet nakrájené černé olivy, bylinky a hrubou sůl a zalít oliv. olejem. Peču ve vyhřáté troubě na 200st. cca 20 min., případně nakonec 3-5 min. horkovzduch pro barvu. Krásně zezlátne. Po vytažení z trouby ještě pokapat oliv. olejem, nakrájet na trojúhelníky. Podávám se zeleninovým salátem nebo ke grilovanému masu. Vřele doporučuju, je vynikající
    V orig. receptu se těsto po zadělání "promáchne" ve vodě a následné probíhá kynutí v mokré utěrce.




    na řezu


    superkarma: 0 21.06.2008, 21:11:38
  24. avatar
    [231] Týna [*]

    Papet: Vanilmix je cukrářský přípravek - v podstatě pudingový prášek, který se rozmíchává jen ve vodě a hned je to hotový a hlavně při pečení se to neroztéká - jedinou má nevýhodu, že se nedá koupit v malém - objednává se po 15kg - takže se holky domlouvají, jedna ho koupí a rozváží ostatním... více se o tomto bavíme na http://www.zena-in.cz/auditoria/auditorium_osobni.asp?stranka=1&id=801

    superkarma: 0 04.05.2008, 20:15:48
  25. avatar
    [230] Hanďule [*]

    Dvojbarevné krucánky (z maminčiných receptů.cz)

    100 ml vlažné vody
    125 ml vlažného mléka
    40 g rozpuštěného másla
    1/2 lžičky soli
    380 g polohrubé mouky
    1 kostka (42 g) čerstvých kvasnic
    na povrch: mák, sezamová semínka

    Těsto po vykynutí rozdělíme na 24 přibližně stejných dílků. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 cm. Kroutíme spolu dva válečky, které potřeme vodou a obalíme jeden v máku a druhý v sezamových semínkách. Nechat dokynout cca 15 minut na plechu, péct na 210° cca 20 minut (radši hlídat podle barvy). Podáváme k salátu, polévce,... nebo chroupeme jen tak.






    superkarma: 0 02.05.2008, 19:47:03
  26. avatar
    [229] Týna [*]

    Jemný strouhaný linecký koláč s vanilmixem:

    TĚSTO:
    300 g hladké mouky
    80 g cukru
    200 g tuku
    2 žloutky
    1/2 prášku do pečiva
    citronová kůra, vanilka

    Já ho dělám tak, že v MT rozehřeju tuk, vše do něj vmíchám a dám v sáčku ztuhnout na mrazák.
    Vanilmix jsem rozdělala v poměru 200g a 600ml vody.
    Na plech jsem dala peč.papír, nastrouhala nahrubo půlku ztuhlého těsta, potřela vanilmixem a do mísy si nastrouhala druhou půlku těsta a tou jsem to pokryla. Pekla jsem cca 20minut na 180st.
    Doporučuji - rychlé, vynikající.




    superkarma: 0 01.05.2008, 09:51:16
  27. avatar
    [228] Týna [*]

    Chleba bez hnětení

    inspiroval mne Cuketka: http://www.cuketka.cz/?p=788
    určitě si pusťte i to video, které tam je...
    výsledný chlebík je s velice křupavou kůrkou (doporučuji na krájení pořádný nůž) a jemnou střídkou s velkými oky...

    podle videa je recept jednoduchý:
    v míse smíchejte 3 šálky mouky (já dala hladkou, ale příště jí zkusím ještě mixnout třeba s chlebovou), lžičku a půl soli, lžičku a půl suš.droždí... promíchejte... zalijte jedním šálkem vody a krátce promíchejte, mísu přetáhněte potr.fólií a nechejte 18hodin kynout v teplé místnosti...
    pak vyklopte na pomoučněnou utěrku a přikryjte... na utěrku můžete ještě přidat namleté otruby (já dala nahrubo namleté oves.vločky smíchané se semínky) - nechte ještě 2 hodiny dokynout... půl hodiny před dokynutím roztopte troubu na 220st do které hned na začátku vložte nádobu s poklicí ve které budete chléb péct. Já použila pekáč vyložený peč.papírem, protože nemám litinu...
    po půl hodině vyklopte z utěrky chleba do pekáče (hrnce apod) a zakryté pečte 30 minut, poté odkryjte a dopečte (já dopékala ještě 20 minut...





    superkarma: 0 29.04.2008, 20:01:37
  28. avatar
    [227] Týna [*]

    ještě dodatek ke Croissantům - do těsta jsem žádné máslo ani jiný tuk nedávala!!!

    superkarma: 0 20.04.2008, 16:09:56
  29. avatar
    [226] Týna [*]

    Croissanty z překládaného těsta

    Pekla jsem podle tohoto receptu: http://www.labuznik.com/article.php?ID=164
    Moje postřehy:
    obávala jsem se, že to bude obtížné, ale díky tomu, že kynuté těsto skvěle připravila pekárna, tak to bylo super. Použila jsem normální máslo, vyndala jsem jej cca 15minut před doděláním těsta z lednice, aby povolilo.
    Rozválela jsem ho mezi dvěma fóliemi, které jsem ještě posypala hl.moukou... docela to šlo.... I překládání nebylo těžké... jen po posledním přeložení už bylo kyn.těsto tenké a tudíž někde vylezlo máslo ven.... ale dala jsem to na 20min pod vlhkou utěrkou do lednice a pak to vyválení a smotání rohlíčků docela šlo...
    První várku jsem pekla dle návodu, ale docela se to připeklo... takže další jsem dala na 170st - cca 18minut a bylo to super...
    část upečených jsem po vychladnutí zmrazila a dnes jsem vyzkoušela je rozpéct a
    opravdu doporučuji - těsto skvěle lístkuje a chutnají 100% lépe než ty kupované....


    superkarma: 0 20.04.2008, 11:37:52
  30. avatar
    [225] Ťapina [*]

    OBYČEJNÝ CHLEBA

    Po vyzkoušení několika receptů tento se mi jeví nejvíc podobný chlebu Šumava z obchodu.

    320 ml vody
    2 lžíce oleje
    1 lžíce octa
    1 1/2 lžičky soli
    1 lžička cukru
    2 lžičky sušené bramborové kaše
    1 - 2 lžičky kmínu
    50 g žitné celozrnné mouky
    100 g žitné chlebové mouky
    350 g hladké mouky
    1 lžička droždí (1/2 pytlíku)

    Program KLASIK, při vyndavání háků můžeme posypat kmínem

    superkarma: 0 20.04.2008, 09:13:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Ostatní

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme