Až už zvolíte jakoukoliv barvu, všechny nové mikrovlnné trouby Whirlpool MAX Chocolate nabídnou oblíbené funkce  3D distribuce mikrovln, gril a kombinovaný gril, Crisp nebo Jet Defrost a speciální programy pro tu nejlepší práci s čokoládou. Díky nim můžete snadno rozpouštět čokoládu, připravovat horký nápoj nebo čokoládový krém a pečivo. Trouba má jednoduché elektronické ovládání a speciální design se zaoblenou zadní stranou, a proto se dobře hodí i tam, kde není místa nazbyt.

Doporučená maloobchodní cena mikrovlnné trouby Whirlpool MAX 38 Vanilla, Cacao nebo Noir je 5 490 Kč vč. DPH bez PHE.

whirpool

Recepty připravené pomocí mikrovlnné trouby Whirlpool MAX Chocolate

KOKOSOVÉ TARTALETKY

whirpool

TĚSTO NA TARTALETKY

Na 40 ks

  • 250 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 2-3 žloutky (podle velikosti)
  • 2 g soli
  • 500 g hladké mouky

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM  

  • 500 g bílé čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání 33%
  • 160 g kokosového mléka
  • 100 g jemně mletého kokosu
  • Čerstvé maliny na ozdobu
  • 200 – 250 smetany ke šlehání 33%

POSTUP

Změklé máslo zpracujte s cukrem, špetkou soli a žloutky ručně nebo pomocí mixéru na nízkou rychlost. Vzniklé tuhé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v chladničce do druhého dne. Vychlazené těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrojte cukrářským tvořítkem kolečka a vložte je do silikonových formiček, abyste vytvořili tvar malých tartaletek. Formičky vyskládejte na Crisp talíř a pečte 3 minuty pomocí funkce Crisp. Můžete také použít hotové cukrářské košíčky na tartaletky.

300 ml (nenašlehané) smetany smíchejte s kokosovým mlékem a nahřejte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 5, po dobu asi 2,5 minuty (do prvního pípnutí) na teplotu asi 50 °C. Čokoládu nalámejte na kousky, vložte do speciální misky z příslušenství a rozpusťte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 2, po dobu asi 10 minut, dokud se zcela nerozpustí. Potom postupně přilévejte nahřátou směs smetany s kokosovým mlékem do rozpuštěné čokolády a pomocí gumové stěrky vytvořte emulzi, kterou ještě rozmixujte ponorným mixérem. Pak vmíchejte kokos, směs přikryjte potravinářskou fólii a nechte v lednici 48 hod odležet. Poté do odleželé směsi vlijte duhou část smetany a vše vyšlehejte v mixéru nástavcem na šlehání smetany. Košíčky plňte pomocí cukrářského sáčku a ozdobte je čerstvou malinou. Tartaletky můžete skladovat v chladničce jeden den.

ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

whirpool

LANÝŽE

Na 40 ks

  • 200 ml smetany 33 %                      
  • 100 g másla
  • 20-40 g medu
  • 550 g mléčné čokolády
  • 50 ml whisky
  • 20 g hořkého kakaa na obalení

POSTUP

Smíchejte smetanu s máslem (obojí o pokojové teplotě) a nahřejte ji v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 5, po dobu asi 2,5 minuty (do prvního pípnutí) na teplotu asi 50 °C. Po vyjmutí z trouby přidejte med a nechte zchladit asi na 40 °C. Čokoládu nalámejte na kousky, vložte do speciální misky z příslušenství a rozpusťte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 2, po dobu asi 10 minut, dokud se zcela nerozpustí. Poté do rozpuštěné čokolády postupně přilévejte nahřátou směs a pomocí gumové stěrky vytvořte emulzi. Na závěr vmíchejte whisky. Přikryjte fólií a nechte do druhého dne ztuhnout.

Whirlpool doporučuje

Lanýže nedávejte do chladničky, měly by se uchovávat na tmavém místě s teplotou 15-18 °C. Na světle mají totiž sklon oxidovat. Rozpouštění čokolády v mikrovlnné troubě představuje výborný způsob jak pro chuť, tak pro konzistenci konečného výsledku – oproti metodě vodní lázně, při které se může do čokolády dostat vlhkost. Pro dokonalý výsledek ozdobte lanýže čokoládovými hoblinkami nebo ústřižkem jedlého plátkového zlata.

ČOKOLÁDOVÝ VÁNOČNÍ NÁPOJ

whirpool

NÁPOJ

Na 2 porce

  • 0,5 l čerstvého plnotučného mléka (ne trvanlivé)          
  • 50 ml Amaretta
  • 60 g marcipánu
  • 85 g hořké 70% čokolády

POSTUP

Do speciální misky z příslušenství vlijte mléko a Amaretto a vložte nalámaný marcipán. Směs prohřejte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 3, po dobu asi 7 minut. Po vyjmutí promixujte ponorným mixérem a ihned podávejte.

whirpool

Whirlpool doporučuje

Tmavá 70% čokoláda je pro tento recept ideální. Díky ní je nápoj trošičku hořký a tvoří vynikající kontrast s hořkosladkou ovocnou chutí a mandlovou vůní Amaretta. Jak poznáte, že je čokoláda kvalitní? Podle procenta obsahu kakaa v kakaovém másle, což je klíčový faktor pro určení intenzity čokoládové chuti. Čokoláda se považuje za kvalitní, pokud obsahuje alespoň 70 % kakaa. Tak vysoké procento kakaa vyžaduje nejen velmi kvalitní kakaové boby, ale také bohaté zkušenosti s jejich výběrem, mixováním, pražením, přepravou a temperováním. Tajemství totiž tkví v každé z těchto fází výrobního procesu čokolády.

Další informace o společnosti najdete na webových stránkách www.whirlpoolcorp.com.

Reklama