Diskuze

Recepty

Chci se podělit o svůj recept.

Recepty

23.11.2011 - O jídle a vaření - autor: littlesue

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Příspěvky:

  1. [30] sluníčkomráček [*]

    Aniž bych byla propagátorem nutričních poraden, anebo něco takového, tak jsem hledala právě po netu, kde bych mohla koupit kamarádce poukaz na vstupní prohlídku a na jedněch stránkách mají i vlastní recepty. Kdo by tedy rád vyzkoušel změnu, nebo chce rýsovat do plavek, tady přikládám tip: https://www.svet-zdravi.cz/recepty

    superkarma: 0 29.04.2017, 11:52:33
  2. [29] negan.dem [*]

    K portugalsku mě to strašně táhne, a hlavně k jejich kuchyni Sml16, mooc ji chci ochutnat. Navíc jsem našla nedávno tento článek, díky, kterému brzy budu moci ochutnat tak dlouho očekávanou portugalskou kuchyni :)

    superkarma: 0 28.02.2017, 09:56:58
  3. [28] Nikola@recepty [*]

    Pokud máte nějaký super recept,rozhodně se zapojte do této soutěže Sml16

    https://www.recepty.eu/souteze/

    superkarma: 0 10.10.2016, 08:37:26
  4. [27] reBarbora's kitchen [*]

    Ahoj :) ráda bych vás pozvala na svůj foodblog https://www.facebook.com/rebarboraskitchen www.rebarboraskitchen.com Doufám, že se vám bude líbit a naleznete zde inspiraci

    superkarma: 0 12.08.2016, 21:48:38
  5. [26] evounka [*]

    pokud máš možnost, radeji kup Babiccinu volbu. Já s ní letos pekla cukroví a je to rozdíl, chutná s ní líp ;-)

    superkarma: 0 28.06.2016, 14:29:20
  6. [25] irena555 [*]

    Ahoj holky, práve jsem nasla super recept na bábovku, akorát uz nevím, od koho ho mám. Je tam napsané 500g dortové mouky babiccina volba. Bude necemu vadit, kdyz dám klasickou, co jsem koupila?

    superkarma: 0 24.06.2016, 15:35:02
  7. [24] kika224 [*]

    Napište článek k tomuto tématu na wreet.cz a pomožte nebo inspirujte tak ostatní.

    superkarma: 0 08.05.2015, 17:33:01
  8. [23] Katecz [*]

    Ahoj holky, pokud hledáte inspiraci co vařit, tak bych Vás velmi ráda pozvala na svůj food blog: http://katescuisine.cz/ Nově mám také kanál na youtube, kde budou každý čtvrtek přibývat nové a nové recepty. :-) https://www.youtube.com/watch?v=0DUmKGZ94XI Budu se na Vás těšit! :-)

    superkarma: 0 08.05.2015, 15:30:40
  9. [22] MandelinkaB [*]

    Našla jsem skvělý recept na raw šišky s mákem, je to zdravější varianta obyčejných šišek s mákem a za sebe mohu říci, že pro mne dokonce ještě chutnější, takže dávám recept a přeji dobrou chuť :)

    100 g slunečnicových semínek

    1/3 hrníčku zlatého lněného semínka

    30 g rozinek

    6 polévkových lžic mletého máku

    1 kávovou lžičku mleté skořice

    trochu medu

    http://www.fitdieta.cz/raw-sisky-s-makem

    superkarma: 0 19.02.2015, 20:03:29
  10. [21] Kateřinenka [*]

    Nevím zda takové recepty opravdu v Portugalsku dělají, ale pokud myslíte jídlo, tak to opravdu z dovozu je :) ale jinak ano, je to z těch stránek ty recepty :) mám ráda nové věci a zrovna tohle mi příjde jako zajímavá kuchyně :)

    superkarma: 0 28.12.2014, 00:52:08
  11. [20] Filinka [*]

    Jak se tak dívám, tak Nekudko vaříte opravdu velice zajímavé jídla s přítelem. To máte všechno recepty z té stránky? Je to opravdu z Portugalska?

    superkarma: 0 26.12.2014, 21:18:07
  12. avatar
    [19] Šůša [*]

    Milé čtenářky, na facebooku se účastním soutěže o nejlepší ze 4 receptů. Je povoleno soutěž sdílet mezi fanoušky a získat tak co nejvíce hlasů. Byla bych moc ráda za každý Váš hlas pro můj recept. Je úplně na konci. Koláč s pekanovými ořechy Sml16 Byl zveřejněn i zde na zena-in ve spolupráci s mým blogem Cooking with Šůša. Odkaz na aplikaci zde http://a.pgtb.me/HqnqVm/g8ncw .. stačí jen dát "vote" u posledního receptu. Přeji krásné svátky Sml54

    superkarma: 0 23.12.2014, 07:28:38
  13. [18] Happy256 [*]

    A přidávám další postřeh :) Objednávali jsme si sušenou tresku a dělala jsem ji doma jako recept Treska com Natas :) Byla to hrozná mňamka, k tomu červné víno a mohli jsme se přetrhnout kdo toho více sní :)

    superkarma: 0 22.12.2014, 18:39:51
  14. [17] Nekudka [*]

    Nedávno jsem narazila na stránku umporto.cz protože jsem hledala portugalské potraviny, o kterých jsem slyšela že jsou zdravé, našla jsem si na této stránce i portugalské recepty a nedávno jsem doma dělala přítelovi zapečená rajčata plněná tuňákem, on který má rád jen a jen maso, tak se mohl opravdu toho ujíst :) doporučuji se na to podívat :)

    superkarma: 0 19.11.2014, 19:48:02
  15. [16] magdalena15 [*]

    Zdravím, věnovali by jste minutku na vyplnění dotazníků k BP. Děkuju moc všem https://docs.google.com/forms/d/10Obr5rMNYSE3vzGAFkD1eDAZ4ADA9ZnAa0dAR_Eye18/viewform

    superkarma: 0 18.02.2013, 21:42:59
  16. [15] nella87 [*]

    Moc dobré španělské mňamky mají tady - http://www.bassta.cz/ . Občas si je kupuji jen tak nebo když má přijít nějaká návštěva.

    superkarma: 0 17.02.2013, 21:06:22
  17. [14] dadma [*]

    Štědrák

    do dortové formy o průměru 28 cm

    http://img8.ceskatelevize.cz/specialy/kl...

    Přinášíme starý recept od pratety na kynutou vánoční sladkost − štědrák neboli skládanec. Anebo štědrý skládanec? Jeho tajemství tkví v bohatosti a pestrosti náplní, které tvoří jednotlivá patra tohoto bohatě plněného koláče, můžeme říci i dortu. Chutná famózně, nejlépe až druhý den, kdy se všechny náplně patřičně proleží. Pak teprve poznáme, jak se jejich chutě vzájemně a dokonale snoubí. Korpusem je kynuté těsto, mezi jehož etáže se postupně kladou náplně ořechová, maková, povidlová a tvarohová.

    Těsto

    20 g droždí

    80 g cukru

    1 vanilkový cukr

    500 g polohrubé mouky

    100 g másla

    250−300 ml mléka

    2 žloutky

    sůl

    20 g másla na potření

    Droždí (o pokojové teplotě) utřeme se lžící cukru do kašičky, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžíci mouky a přikryté necháme vyběhnout.

    K vykynutému kvásku přidáme další ingredience – zbytek cukru, vanilkový cukr, mouku, rozehřáté vlažné máslo, vlažné mléko, žloutky, sůl a vypracujeme hladké těsto. Přikryté necháme na teplém místě vykynout, asi jednu hodinu. Během kynutí 2× promísíme a připravíme náplně.

    Vykynuté těsto rozdělíme na pět částí, z nichž je jedna o trochu větší, zbylé čtyři stejné.

    Větší část těsta rozválíme dokulata a vyložíme jím vymazanou a hrubou moukou vysypanou dortovou formu, aby těsto přesahovalo okraje formy.

    Na dno rozetřeme ořechovou náplň. Z dalšího kusu těsta vyválíme kulatý tvar o průměru dortové formy a položíme na ořechovou náplň. Takto pokračujeme dál, promazáváme náplní makovou, povidlovou a nakonec tvarohovou. Z posledního dílu těsta vyválíme placku a nakrájíme pruhy, které navrch klademe do mřížky. Přesahující okraj těsta přehneme dovnitř a povrch potřeme rozehřátým máslem.

    Pečeme při 165 °C 45−60 minut. Během pečení můžeme zakrýt alobalem, na závěr odkrýt a dopéct dozlatova.

    Ořechová náplň

    asi 200 ml vody

    60 g krupicového cukru

    1 vanilkový cukr

    150 g mletých ořechů

    citrónová kůra

    30 g strouhanky

    Oba cukry svaříme s vodou, přidáme mleté ořechy, citrónovou kůru a strouhanku. Dobře promícháme. Podle potřeby můžeme nazředit horkou vodou, aby se nám hmota dobře roztírala, nesmí však téci.

    Maková náplň

    100−150 ml mléka

    100 g krystalového cukru

    1 balíček vanilkového cukru

    150 g mletého máku

    špetka mleté skořice

    4 tlučené hřebíčky

    30 g rozinek máčených v rumu

    Mléko svaříme s oběma cukry, vsypeme mák, ochutíme skořicí, hřebíčkem a nasekanými rozinkami, dobře promícháme.

    Povidlová náplň

    200 g švestkových povidel

    voda na zředění

    mletá skořice

    1 lžíce rumu

    Švestková povidla podle potřeby naředíme horkou vodou a ochutíme skořicí a rumem.

    Tvarohová náplň

    250 g tvarohu

    40 g moučkového cukru

    20 g vanilkového cukru

    2 žloutky

    1 lžíce solamylu

    Tvaroh smícháme s oběma cukry, žloutkem a solamylem. Pokud je hmota příliš hustá, naředíme mlékem. Naopak, máme-li tvaroh hodně řídký, vymačkáme ho přes plátýnko. Měl by se dobře roztírat, ale nesmí být příliš tekutý.

    Dobrou chuť

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:39:12
  18. [13] kamillla [*]

    Nedávno jsem našla moc dobrý recept na paellu, je tady http://www.spanelskerecepty.cz/spanelske-recepty/typicka-valencijska-paella/ a je opravdu moc dobrá.

    superkarma: 0 12.12.2012, 13:07:16
  19. [12] jithule [*]

    hubajda — #11 už jste to zkoušela?

    superkarma: 0 11.12.2012, 18:51:46
  20. avatar
    [11] hubajda [*]

    littlesue — #1 koukam ze je tam dost tvarohu ale muze to byt dobre

    1. na komentář reaguje jithule — #12
    superkarma: 0 30.11.2012, 23:50:02
  21. avatar
    [10] ivory [*]

    teda toho tvarohu tam ale je Sml30

    superkarma: 0 28.11.2012, 13:18:54
  22. [8] Betulka22 [*]

    Vyzkoušela jsem a moooc dobré! :)

    superkarma: 0 17.02.2012, 15:01:29
  23. [7] Luďka [*]

    Sml16 to musím vyzkoušet Sml16

    superkarma: 0 29.11.2011, 19:17:40
  24. [6] kajinek [*]

    Já peču ovesné hromádky, jsou výborné.

    superkarma: 0 26.11.2011, 19:07:55
  25. avatar
    [5] babicka11 [*]

    jo, to by mohlo být dobré, když už ale zdravý, asi bych nedávala tu čokoládu a zdá se mi i hodně tvarohu...asi bych zkusila napřed jenom tři a pak dodala, nevím, nezkoušela jsem péct ještě z vloček...ale jinak hodnotím, protože sama jsem nic nevymyslela Sml16Sml59

    superkarma: 0 26.11.2011, 17:58:11
  26. [4] kajinek [*]

    Vyzkoušíme.

    superkarma: 0 25.11.2011, 21:33:01
  27. [3] jithule [*]

    to je dobrá raDA - určitě vyzkouším

    superkarma: 0 25.11.2011, 10:21:23
  28. avatar
    [2] tajnostii [*]

    tak jo ,to vyzkoušímSml59

    superkarma: 0 24.11.2011, 21:23:43
  29. [1] littlesue [*]

    Trochu jsem experimentovala se zdravým mlsáním a přišla jsem na to, že mouka se dá velmi lehce nahradit mletými ovesnými vločkami. Začala jsem to praktikovat při pečení ovocných buchet s drobenkou.

    Vymyslela jsem recept na zdravý a jednoduchý koláč, který mojí rodině moc chutná. Vyzkoušejte a napište ,jak vám chutnalo.

    Potřebujeme:

    500g ovesných vloček

    1000g netučného tvarohu

    1 vajíčko

    100g tuku

    půl balíčku prášku do pečiva

    třtinový cukr podle chuti

    50 g čokolády - podle chuti

    Toto je základ, každý si může přidat co chce podle chutí.

    Smícháme rozemleté vločky s tukem, vajíčkem, kypřícím práškem, tvarohem a cukrem. Nalijeme do pekáče (množství ingrediencí závisí od velikosti pečící formy nebo plechu). Nahoru přidáme drcenou čokoládu. Pečeme do zlatova.

    1. na komentář reaguje hubajda — #11
    superkarma: 0 23.11.2011, 19:52:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme