Reklama

Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na TV kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá ode dneška také v češtině.

kolinka

Ingredience:

  • 1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
  • 4 lžíce másla
  • 1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
  • 1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
  • 4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
  • 1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky chilli prášku
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 hladké mouky
  • 4 šálky studeného mléka
  • 2 šálky strouhaného sýru čedar
  • 1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
  • 1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
  • 1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
  • 1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:

Předehřejte troubu na180 stupňů.

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.

Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.

Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem.  Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

ferr

Více na  www.channels.cz/food_network.htm