Novinky

RECEPT: Zapečená kolínka po mexicku

Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na TV kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá ode dneška také v češtině.

kolinka

Ingredience:

  • 1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
  • 4 lžíce másla
  • 1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
  • 1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
  • 4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
  • 1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky chilli prášku
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 hladké mouky
  • 4 šálky studeného mléka
  • 2 šálky strouhaného sýru čedar
  • 1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
  • 1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
  • 1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
  • 1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:

Předehřejte troubu na180 stupňů.

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.

Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.

Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem.  Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

ferr

Více na  www.channels.cz/food_network.htm

   
01.09.2015 - Redakční novinky - autor: Kristina Vodičková

Komentáře:

  1. [19] bábovka [*]

    Vypadá to dobře

    superkarma: 0 01.09.2015, 21:51:02
  2. avatar
    [18] kobližka [*]

    carmi — #17 Jé,ty žiješ? Sml58Sml30

    superkarma: 0 01.09.2015, 18:43:53
  3. avatar
    [17] carmi [*]

    Když se tu mluví o soli, mám ráda plátkovou. Hodí se hlavně na steaky. Krásně se na nich rozpustí. A dobře chutná

    1. na komentář reaguje kobližka — #18
    superkarma: 0 01.09.2015, 18:38:17
  4. avatar
    [16] kobližka [*]

    paníliška — #13 Nejsem chemik,píšu,že jsem to četla.Je-li to pravda,to nevím.

    superkarma: 0 01.09.2015, 18:16:29
  5. avatar
    [15] kobližka [*]

    gerda — #14 Ta hrubá se dá přece namlít na mlýnku Sml80 a rovnou na ten chleba se sádlem Sml22 Nu,každá to máme jinak.

    superkarma: 0 01.09.2015, 18:12:53
  6. avatar
    [14] gerda [*]

    kobližka — #12víš, když si osolím chleba se sádlem, tak to s jemnou solí udělám líp. Tu hrubou, pekařskou používám na slané pečivo, třeba když peču pletýnky a tak. I dávkování do hrnce se mi zdá přesnější.

    1. na komentář reaguje kobližka — #15
    superkarma: 0 01.09.2015, 17:03:45
  7. avatar
    [13] paníliška [*]

    kobližka — #10 A že se to sklo v tom jídle tak rozpustí......Sml24

    1. na komentář reaguje kobližka — #16
    superkarma: 0 01.09.2015, 16:45:48
  8. avatar
    [12] kobližka [*]

    gerda — #11 Co tě chutná? Jemně mletá sůl? Ty poznáš chuťový rozdíl mleté soli od hrubé? Tak to se ti klaním,to seš hotový gurmánský bůh...Sml34

    1. na komentář reaguje gerda — #14
    superkarma: 0 01.09.2015, 16:38:09
  9. avatar
    [11] gerda [*]

    kobližka — #10když mně chutná....a co ty víš, možná jednou přijdou na to, jak je sklo organismu prospěšné, o písku nemluvěSml52

    1. na komentář reaguje kobližka — #12
    superkarma: 0 01.09.2015, 15:30:18
  10. avatar
    [10] kobližka [*]

    gerda — #9 I já Sml54

    gerda — #6 Mletou sůl už nekupuju a tu extra jemnou vůbec.Nedávno jsem četla,že se do ní přidává na prášek rozemleté sklo a písek.Tak proto tu hrubozrnou.

    denkas — #5 Ono stačí olíznout tu solnou lampičku,to je síla Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    2. na komentář reaguje paníliška — #13
    superkarma: 0 01.09.2015, 15:13:00
  11. avatar
    [9] gerda [*]

    kobližka — #8no jo, člověk se pořád učí, a já myslila, že mexická kuchyně nepožaduje přísady typu "košer" - takové bych čekala v kuchyni židovskéSml80

    1. na komentář reaguje kobližka — #10
    superkarma: 0 01.09.2015, 15:05:13
  12. avatar
    [8] kobližka [*]

    gerda — #4 Aha...no,tak holt nebudu solit 200 let starou solí,takový snob zase nejsem a snad se z toho nevopupínkuju.Já používám stejně jenom hrubozrnou mořskou sůl.Ta ovšem asi nebude košer...no nevadí,stejně bych tohle nevařila Sml32

    1. na komentář reaguje gerda — #9
    superkarma: 0 01.09.2015, 14:58:25
  13. avatar
    [7] denkas [*]

    gerda — #1 Nejlepší sou zapečená kolínka po česku,jak řikáš,co dům dalSml59Kolínka stokrát jinakSml30

    superkarma: 0 01.09.2015, 14:43:37
  14. avatar
    [6] gerda [*]

    denkas — #5a já si myslím, jak výbornou sůl kupuju v Lidlu, že je taková jemňoučkáSml52...za 6 korun??Sml80

    1. na komentář reaguje kobližka — #10
    superkarma: 1 01.09.2015, 14:36:30
  15. avatar
    [5] denkas [*]

    gerda — #4 Tak to je ještě levnáSml30 To mě připomělo,když sme byli se školou v muzeu,jak sme si tam všichni lízli tý kamený soliSml30

    1. na komentář reaguje gerda — #6
    2. na komentář reaguje kobližka — #10
    superkarma: 0 01.09.2015, 14:33:17
  16. avatar
    [4] gerda [*]

    kobližka — #2schválně jsem si to vyhledala - pouhých 121 korun to stojí, no nekup to, bez ní se prostě nedá vařitSml52Sml52Sml52

    [size= 14px]Redmondská sůl (RealSalt™) je nerafinovaná sůl plné chuti bez chemických příměsí, přidaného jódu a neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující minerální látky (60+), a byla vytěžena z jednoho z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, ze starověkého "Sundance Moře", které se kdysi nacházelo v dnešních Redmondských horách v Utahu. Tato sůl je až 200 miliónů let stará a je jedinečně panensky čistá. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v USA.[/size]

    1. na komentář reaguje denkas — #5
    2. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 0 01.09.2015, 14:27:32
  17. avatar
    [3] gerda [*]

    kobližka — #2bude to určitě něco příšerně drahého, normální solí bys jistě stejné chuti pokrmu nedocílilaSml57

    superkarma: 0 01.09.2015, 14:24:38
  18. avatar
    [2] kobližka [*]

    Sakryš,to je tuna ingrediencí.A propós - co je to ta "košer sůl"?

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    2. na komentář reaguje gerda — #4
    superkarma: 0 01.09.2015, 14:18:37
  19. avatar
    [1] gerda [*]

    Já dělala bez receptu něco podobného, styl co dům dal a těstoviny jsem měla ze včerejška uvařené navíc - taky jsme si pochutnali. Jen je to skromnější na ingredience, stačily těstoviny, cibule, paprika, zelený hrášek, vajíčka a sýr. Zapečené s máslem navrchu.

    1. na komentář reaguje denkas — #7
    superkarma: 1 01.09.2015, 14:08:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme