Dnešní recept nás opět zavede do Indie. Připravil ho Michal Nikodem - šéfkuchař kulinářského studia Ola kala. Chapati Indové vnímají jako přílohu, vy si ale klidně můžete pochutnat jen na samotných plackách. Nebo je přidat k jakémukoli zeleninovému pokrmu...

chapati

Na 8 – 12 placek dle velikosti budete potřebovat:

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 150 g vody
  • lžička ghí (Co je to ghí?)

Postup:

Vypracujte hladké, středně tuhé těsto a nechte 5 minut odpočinout.

Z těsta vytvořte kuličky cca 2-4 cm veliké, vyválejte na placky 12-20 cm v průměru, tloušťka cca 2 mm. Nechte z obou stran „osušit nasucho na pánvi“ a poté nechat „nafouknout“ nad plamenem.

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Dobrou chuť!

Vyzkoušejte také:

Reklama