Vaření

Recept s vůní Indie - chlebové placky chapati

Dnešní recept nás opět zavede do Indie. Připravil ho Michal Nikodem - šéfkuchař kulinářského studia Ola kala. Chapati Indové vnímají jako přílohu, vy si ale klidně můžete pochutnat jen na samotných plackách. Nebo je přidat k jakémukoli zeleninovému pokrmu...

chapati

Na 8 – 12 placek dle velikosti budete potřebovat:

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 150 g vody
  • lžička ghí (Co je to ghí?)

Postup:

Vypracujte hladké, středně tuhé těsto a nechte 5 minut odpočinout.

Z těsta vytvořte kuličky cca 2-4 cm veliké, vyválejte na placky 12-20 cm v průměru, tloušťka cca 2 mm. Nechte z obou stran „osušit nasucho na pánvi“ a poté nechat „nafouknout“ nad plamenem.

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Dobrou chuť!

Vyzkoušejte také:

   
11.02.2016 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [18] lalica [*]

    Placky znám, občas, když jedeme za synem do Prahy, zajdeme si na večeři do indické restaurace. Nejen, že jídlo/masité/ mi velice chutná, ale příloha - placky, tak ty nemají chybu. Potírají se máslem nebo česnekem a chutnají i samotné. Sml67

    superkarma: 0 11.02.2016, 22:00:54
  2. avatar
    [17] kobližka [*]

    gerda — #14 To máš pravdu Sml22

    superkarma: 0 11.02.2016, 19:39:52
  3. avatar
    [16] gerda [*]

    gerda — #15 napadnouT, vynechává mi klávesnice, potvora...

    superkarma: 0 11.02.2016, 17:43:04
  4. avatar
    [15] gerda [*]

    risina — #11Ano, to mi taky mohlo napadnou, než jsem já napadla redaktorkuSml52 Mea culpa!

    1. na komentář reaguje gerda — #16
    superkarma: 0 11.02.2016, 17:42:26
  5. avatar
    [14] gerda [*]

    kobližka — #9no, ono se jaksi očekává, že když někdo na něco dává recept, tak ho má vyzkoušený. To je jako já bych radila, jak se dělá kváskový chleba a nevěděla, co kvásek jeSml52

    1. na komentář reaguje kobližka — #17
    superkarma: 0 11.02.2016, 17:40:39
  6. avatar
    [13] Midsummer [*]

    Ghí - to je ZASE dovozová novinka. Naše báby a prabáby máslo přepouštěly úplně běžně.

    superkarma: 1 11.02.2016, 15:02:29
  7. avatar
    [12] Majoranka1997 [*]

    Já dnes dělala placky bramborové a také se mi takhle pěkně nafoukly - mňam Sml67

    superkarma: 0 11.02.2016, 14:59:03
  8. avatar
    [11] risina [*]

    Předpokládám, že autorka ví, co je ghí - ta podtženáotázk aje odkaz na vysvětlení Sml30Sml30.

    Ale taky bych prosila o objasnění, jak nechat nafouknout nad plamenem Sml80.

    1. na komentář reaguje gerda — #15
    superkarma: 0 11.02.2016, 14:24:43
  9. [10] Ferdicek [*]

    Vypadají velice dobře.

    superkarma: 0 11.02.2016, 13:55:34
  10. avatar
    [9] kobližka [*]

    gerda — #8 Také jsem doteď nevěděla,co je to ghí,než jsem četla komentáře níže pode mnou...tak co se mnou? Utopit,nebo zastřelit? Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #14
    superkarma: 0 11.02.2016, 13:47:53
  11. avatar
    [8] gerda [*]

    Pavla_b — #7No, tak když autorka neví, co je to ghí, pak od ní můžeme těžko očekávat praktickou radu stran nafukování placekSml57

    1. na komentář reaguje kobližka — #9
    superkarma: 1 11.02.2016, 11:52:13
  12. [7] Pavla_b [*]

    Taky nerozumím "nafouknutí" nad plamenem.Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #8
    superkarma: 0 11.02.2016, 09:51:26
  13. [6] bobani [*]

    tak to asi ne

    superkarma: 0 11.02.2016, 09:22:55
  14. avatar
    [5] gerda [*]

    Maria28 — #4Možná nad plynovým hořákem, ale to je příliš experimentálníSml80

    superkarma: 0 11.02.2016, 09:11:57
  15. [4] Maria28 [*]

    Tyto placky dělat nebudu - snažím se vyhýbat pšenici, ale není mi jasný pojem "nad plamenem" - to mám rozdělat v kuchyni oheň nebo co?

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    superkarma: 0 11.02.2016, 06:47:38
  16. avatar
    [3] gerda [*]

    manislava — #1Promiň, tvou reakci čtu až teď. Ty placky bych si dala docela ráda, mám ráda jednoduché věci.

    superkarma: 0 11.02.2016, 06:11:27
  17. avatar
    [2] gerda [*]

    Ghí je přepuštěné máslo.

    superkarma: 0 11.02.2016, 06:10:44
  18. [1] manislava [*]

    Mňam, a co je ghi? Prepustene maslo. Pouzivam a delam si ho už dlouho, dle kuchařky od Zemanove Sml67nedam na něj dopustit.

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    superkarma: 0 11.02.2016, 05:09:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme