Diskuze

Recept s hermelínem

Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit, co vše se dá z hermelínu "vykouzlit"{#sml16}? Prosím o ověřený a chutný recept. Zatím ho umím osmažit a to je celé :-) Děkuji moc

25.10.2012 - O jídle a vaření - autor: Petra23

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Příspěvky:

  1. [19] Martina59 [*]

    Já rozhodně doporučuji hledat recepty online

    superkarma: 0 14.08.2013, 13:09:41
  2. [18] Dara111 [*]

    MarketYZ — #13 Skvělý recept, dnes jsem dělala na obědSml16!!

    Hledala jsem na Internetu obsah živin a tady je Sml16, takže si dám ještě pěkně dlouhou procházku Sml16

    http://www.chemievjidle.cz/syr-s-plisni/sedlcansky-hermelinhttp://www.kaloricketabulky.cz/pepa-na-gril--sedlcansky-hermelin-na-gril/[/url]

    superkarma: 0 19.12.2012, 19:50:00
  3. [17] jithule [*]

    MarketYZ — #15 super recept určitě vyzkouším

    superkarma: 0 08.12.2012, 20:36:54
  4. [16] Petra23 [*]

    Jejda, tenhle recept znám, dělala jsem ho s hermelínem Figura jako zdravý předkrm  na oslavě narozenin Sml16

    superkarma: 0 24.11.2012, 15:23:18
  5. [15] MarketYZ [*]

    jo jo, můžeš, přidávám další vyzkoušený recept:

    Salát ze zelené čočky s Modřenínem

    Na 4 porce:120 g suché zelené čočky, 1 citrón, 4 lžičky medu, 2 hrušky, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 2 lžíce oleje, panenského olivového nebo řepkového oleje, sůl, 200 g Sedlčanského Modřenínu

    Znou čočku si den předem namočíme.Před vařením z ní slijeme vodu a čočku propláchneme.Zalijeme ji znovu studenou vodou a vaířme doměkka, přibližně 15 minut. 2. V menším kastrůlku rozmícámr hrnek vody se šťávou vymačkanou z poloviny citrónu a 2 lžičkami medu. Hrušky oloupáme,zabvíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Dáme je do kastrůlku s ochucenou vodou a povaříme 3 minuty. Poté vodu slijeme.  Připtavíme si zálivku. Do malé skleničky dáme šťávu z druhé půlky citrónu, 2 lžičky medu, olej a asi 1/4 lžičky soli. Skleničku uzavřeme víčkem a pořádně protřepáme. Uvařenou čočku smíchejme s hruškou a připravenou zálivkoua podle chuti dosolíme. Na každou porci pak dáme kousky Sedlčanského Modřenínu podle vaší chuti. P.S.: K čočkovému salátu můžeme natrhat i pár listů salátu frisé nebo rukoly. Místo hrušky zkusíme vmíchat do čočky kostky červené řepy anebo jen lehce orestovanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli.¨

     Inspirace:kniha Vaříme česky

    1. na komentář reaguje jithule — #17
    superkarma: 0 23.11.2012, 21:41:16
  6. [14] Petra23 [*]

    Market, to vypadá skvělé, díky moc! Tenhle postup jesem nikdy neviděla, láká mě to vyzkoušet! Musím ještě dokoupit tu anglickou slaninu. Můžu použít i Sedlčanské Pepy na gril? Bude nás více a to vypadá, že by mohlo být jídlo pro více lidí připravované najednou

    superkarma: 0 20.11.2012, 12:44:58
  7. [13] MarketYZ [*]

    já mám vyzkoušený tenhle (našla jsem na Internetu/prima-receptar.cz), fakt to je nevšední a stojí za to ho vyzkoušet:

    Hermelín na dece

    Na hrubo nastrouhané 4 velké syrové

    brambory smíchat s na kostky nakrájenými, v mléce namočenými

    houskami (stačí 2 housky nebo rohlíky). Přidáme 2

    vejce, 3 sroužky česneku (prolisujeme), 10 dkg anglické

    slaniny (na menší kostičky).

    Směs

    dochutíme:lžička soli,špetka pepře

    Směs vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Zde

    nám utvoří asi 3 cm vysokou deku a dáme zakryté dáme zapét cca 30 min (stačí

    zakrýt alobalem nebo druhým plechem). Na ještě horkou deku vložíme rozkrojený

    hermelín, (já dávám sedlčanskýTroubelín) a necháme v troubě 5-10 min rozpustit.

    Mňam mňam mňam

    1. na komentář reaguje Dara111 — #18
    superkarma: 0 11.11.2012, 21:31:38
  8. [12] Petra23 [*]

    Teď jsem udělala jeden recept se Sedlčanským hermelínem, který byl uveden zde na žena-in a je vážně suprový, doporučuji Sml16    http://zena-in.cz/clanek/cesnekovy-hermelin-s-vlasskymi-orechy/kategorie/syr-a-vejce

    superkarma: 0 03.11.2012, 22:48:04
  9. [11] Dara111 [*]

    S tím pečením se to nesmí moc přepísknout, protože by potom ty hermelíny mohly vytéct.

    Já už zkoušela i tenhle recept, je to mňamka  a zase něco nového Sml16  http://www.huegli.cz/food_service/recepty?detail=110 ..... a aby to nebylo zase tak tučné, použila jsem "hermoš" s nižším obahem tuku, tuším, že také ze Sedlčan, teď přesně nevím.

    superkarma: 0 30.10.2012, 10:59:19
  10. [10] Petra23 [*]

    Daro, díky, zkusila jsem to v sobotu udělat, místo grilovacího koření jsem dala bylinky, bylo to moc dobré, mňam! Děti se předbíhaly, kdo heremlíny rozbalí, líbilo se jim, jak jsou nafouklé Sml16

    superkarma: 0 29.10.2012, 11:20:56
  11. [9] Petra23 [*]

    Kobližko, dost dobrý Sml16, děkuji za pomoc a inspiraci. Na sobotu chystám posezení s kamarádkami, tak to si smlsnem. Dám Ti vědět, co jsem vybrala za pochoutku s "pepou" Sml30 a dám Ti vědět. pa pa

    superkarma: 0 29.10.2012, 11:12:48
  12. avatar
    [8] kobližka [*]

    Tak to jsem asi zblbla,zkus tady:

    https://www.google.com/url?q=http://zena-in.cz/clanek/cesnekovy-hermelin-s-vlasskymi-orechy/kategorie/syr-a-vejce&sa=U&ei=tPuMUMSxHceLhQeM2IBY&ved=0CAoQFjAB&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFOLfgK-C83chKTh8BLOtpenrA-WQ,

    https://www.google.com/url?q=http://zena-in.cz/clanek/recepty-z-vareni&sa=U&ei=tPuMUMSxHceLhQeM2IBY&ved=0CA0QFjAC&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNEP9ISGQiFKxkym7r6xwTSjsQlEag,

    https://www.google.com/url?q=http://zena-in.cz/clanek/nalozeny-hermelin/kategorie/syr-a-vejce&sa=U&ei=tPuMUMSxHceLhQeM2IBY&ved=0CBAQFjAD&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNEnRMbeBhmv-24xg-PglW2rLcoeQQ,

    https://www.google.com/url?q=http://zena-in.cz/clanek/hermelinovy-salat-s-vejci/kategorie/syr-a-vejce/rubrika/vareni&sa=U&ei=tPuMUMSxHceLhQeM2IBY&ved=0CBMQFjAE&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFQu1gdCIU6HKTGg27Awbel1zJYHA,

    superkarma: 0 28.10.2012, 10:36:51
  13. avatar
    [7] kobližka [*]

    Hele,ještě ti sem vložím odkaz na plno receptů,co byly tady na Ženě-in:

    http://zena-in.cz/clanek/jmena-68659/kategorie/diskuze-diskuse-o-vsem-moznem?comment=7102459#komentar

    superkarma: 0 28.10.2012, 10:34:23
  14. avatar
    [6] kobližka [*]

    Petra23 — #5 No,já kupuju jedině ty ze Sedlčan,žádnou náhražku z Polska a podobně!!!Nejradši mám ten obyčejný,bez nějakých příchutí.

    superkarma: 0 27.10.2012, 22:44:39
  15. [5] Petra23 [*]

    kobližka — #3 Koblížko, děkuji moc, určitě to je dobrá inspirace!! Ještě mě zajímá, jaké hermelíny nakupuješ, protože co jsem se přesvědčila, ne každý je zase až tak chutný. Některé se tváří dost dobře, pěkný obal atd. , ale chuťově nic moc. Je dnes docela težké si vybrat něco, co je opravdu dobré, všeho je nějak moc ....

    1. na komentář reaguje kobližka — #6
    superkarma: 0 26.10.2012, 10:09:10
  16. [4] Dara111 [*]

    Tady je recept, který mám odzkoušný. Zkus a uvidíš Sml16

    Ćesnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření, nechat vše cca 5 min. odležet.

    Potom hermelín potřeš touto směsí a zabalíš ho do alobalu tak, aby nevytekl. Necháš 5 minut odpočívat a rozehřeješ si troubu.

    Hermelín griluješ cca  10 minut.Pozor, neměl by se Ti roztéct!

    Jako přílohu doporučuji salát. Dej vědět, zda Ti chutnal Sml16

    superkarma: 0 26.10.2012, 09:59:14
  17. avatar
    [3] kobližka [*]

    Petra23 — #2 Hermelín jsem nezapékala,ale dávám ho do různých salátů,třeba s vařeným vajíčkem.Určitě znáš i nakládaný hermelín,to je klasika.Nebo se jednoduše rozpůlí po délce,vnitřek vydlabe,smíchá s najemnou nakrájenou šunkou a vlastně čímkoliv,co máš ráda,můžeš dát i kaviár.Pak to vrátíš do zbylého,dáš opět vychladit a rozkrájené podáváš....je toho dost.U nás se totiž tenhle poklad vyrábí!

    1. na komentář reaguje Petra23 — #5
    superkarma: 0 25.10.2012, 22:02:04
  18. [2] Petra23 [*]

    Teda Kobližko, to zní skvěle, až luxusně Sml20, děkuji moc!!! Ani to nevypadá moc složitě. Všechno v podstatě mám. A už jsi ho i někdy zapékala popř. s čím? Spíše mě zajímá koření, protože kupované směsi koření moc nemusím, ráda si něco namíchám doma, když můžu. Děkuji moc!

    1. na komentář reaguje kobližka — #3
    superkarma: 0 25.10.2012, 21:03:39
  19. avatar
    [1] kobližka [*]

    Tak já ti poradím malou delikatesku,jo?

    Rozdělje si trochu majonézy s horčičí,nasekej na drobno vlašské ořechy a smíchej to dohromady.Pak si rozkrájej hermelín na trojúhelníčky a stranami obal ve směsi.Dej vychladit a k bílému vínku je to lahoda.

    superkarma: 0 25.10.2012, 20:31:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme