Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej čokoládovou bábovkou se sladkými srdíčky.

Čokoládová bábovka se srdíčky

bábovka

Ingredience:

  • 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 3/4 hrnku kvalitního kakaového prášku
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek bílého tučného jogurtu
  • 3 vejce
  • 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť

Na polití:

  • 100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 150 g smetany ke šlehání

Na ozdobení:

  • srdíčka Haribo

Postup:

V míse robota nechejte šlehat vejce s cukrem. Ušlehejte pěnu. Přidejte postupně rozpuštěnou Heru, kterou zašleháte do směsi. Mouku smíchejte s kakaem, špetkou soli a sodou. Velice důkladně promíchejte.

Tekutou i sypkou směs spojte, přidejte i jogurt. Umíchejte hladké těsto.

Připravte si bábovkovou formu. Vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou.

Pečte na 175 °C, 35 minut.

Bábovku nechejte vychladnout.

V hrnci přiveďte k varu 150 g smetany. Sundejte z plotny a nalámejte do ní 100 g čokolády. Nechejte pět minut a poté rozšlehejte malou metličkou, do hladké hmoty.

Hotovou polevou, ještě horkou, přelijte celou bábovku. Posypejte srdíčky Haribo.

Nechejte vychladnout při pokojové teplotě a potom ještě v lednici.

 

PRODUKTOVÝ TIP:haribo

Ovocná želatinová srdíčka HARIBO Liebesherzen

Nechte se svést hříšným spojením červené želatiny a bílého pěnového cukru a užijte si svátek všech zamilovaných. Vychutnejte si sladkou kombinaci příchutí černý rybíz a maracuja spolu se svým miláčkem a věnujte kouzelnou chvilku jeden druhému.  

Běžná regálová cena: 19,90 Kč

 

Reklama